Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Astroraporttia pitkästä aikaa MAALISKUU

Share |

Perjantai 11.3.2016 klo 22.00


MAALISKUUN 2016 ASTROENERGIARAPORTTI 
  
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk
28.2.2016 
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine 
  
Tunnustuksen saamisen yli 
  
Maaliskuu jatkaa ja laajentaa helmikuun keskeisintä teemaa: tarve ylittää omahyväisyys, ottaa täysi vastuu omasta elämästämme ja kieltäytyä sallimasta, että tulevaisuutta muokkaa itsesääli, jääräpäinen muutosvastarinta tai elämän täysillä elämisen pelokas välttäminen. Muista: olemme muuttuneet viime vuosina tunnustuksen saamisen yli. Ihmiselämä ei ole sitä, mitä se kerran oli. Meidän täytyy nyt nousta todistamaan itsemme käsissämme olevan voiman arvoiseksi, olla käyttämättä tuota voimaa puhtaasti henkilökohtaisiin hyötyihin kokonaisuuden kustannuksella ja käyttää sitä hyödyttämään kokonaisuutta – kaikkia olentoja ja kaikkia. Henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti kestävän tulevaisuuden muovaamisen on oltava nyt etusijalla. Tulevaisuuden joka kunnioittaa elämää pyhänä olemuksena kaikkien olentojen sisällä, ei jonain sellaisena, jonka arvon sanelee vain käytännöllisyys. 
  
Tämä kuukausi haastaa itsetuntomme. Meidän täytyy ehkä määritellä täysin uudelleen näkemys omasta arvosta – emmekä löydä sitä siitä, mitä teemme tai miten elämme, vaan siitä tosiasiasta, että olemme jokainen pyhän lähteen ainutlaatuinen, fyysinen ruumiillistuma. Jumalainen kipinä syyttää kaikkien sisäisen liekin riippumatta siitä, miten himmeäksi tunne- ja psyykkiset haavat sekä pelko- ja egopuolustuskerrokset ovat tehneet sen. Monien ihmisten elämä on hyvin haastavaa näinä päivinä. Harvat ovat immuuneja kaikelle paineelle ympärillä ja vaikka joillekin tämä voi olla riemastuttavaa, monilla se tulee merkittävän pelon kera, mikä laukaisee epätoivoisen halun säilyttää se, mikä tuntuu kontrollilta, vaikka mikä olisi. Mutta aivan liian usein se, mikä näyttää kontrollilta, on pelkästään päätös sietää parhaimmillaan epäpalkitsevaa ja pahimmillaan suorastaan vahingollista tuttua ja välttää tuntemattoman kohtaamista, mikä saattaa silti sisältää avaimen vapautumiseemme. 
  
Saturnuksen, Uranuksen ja Pluton liittoutuma 1.-22.3. nostaa esiin epäilyä. Jos luulit jokin aika sitten, että muutamien mullistusvuosien jälkeen kaikesta tulisi ruusuista ja eläisimme kaikki tyydyttävässä harmoniassa, saatat ihmetellä, mitä hemmettiä matkalla tapahtui ja miten päädyimme tähän!! Monet ovat menettäneet toivon tällaisten tunteiden vuoksi eivätkä enää kykene ponnistelemaan tehdäkseen elämänsä alusta, sopusoinnussa muuttuvien energioiden ja prioriteettien kanssa. Mitä itua siinä on, jos teimme sen kerran eikä sillä ollut mitään vaikutusta?! On helppoa langeta tällaiseen ajatteluun, mutta paljon vaikeampaa kiivetä siitä ylös. Tämä liittoutuma varoittaa meitä olemaan taipumatta tuollaiseen virheelliseen logiikkaan! 
  
Muista vain, ettei sitä tapahtunut, mitä monet luulivat tapahtuvan. Emme koskaan lähestyneet mullistavaa muutoskohtaa, joka muuttaisi kaiken paremmaksi silmänräpäyksessä. Kosmos ei koskaan puhunut sellaisesta, vain ihmiset puhuivat – ja kyllä, laumana toisinaan – mutta sitä ei koskaan heijastettu luomisen rakenteeseen, joka ennakoi kaikki asiat, ennen kuin ne ilmestyvät. Sen sijaan taivas on aina puhunut pitkähköstä siirtymästä, joka koostuu monista pienistä ja useista suurista muutoksista, muttei koskaan "kaikki kerralla silmänräpäyksessä". Jos sallimme entisten väärinkäsitysten kylvää tämänhetkistä apatiaa, sivuutamme arvokkaan tilaisuuden osallistua uraauurtavaan aikaan tämän planeetan historiassa – aikaan jota varten olemme kaikki syntyneet. 
  
Tämän kuukauden kolmen ensimmäisen viikon aikana meille muistutetaan toistuvasti, että pettymys syntyy omasta väärinymmärryksestämme, ei universumin epäonnistumisesta pysyä perässä! Meidän täytyy ottaa itsemme käsittelyyn, meidän täytyy kalibroida omat väärät havaintomme ja virheelliset uskomuksemme heijastamaan totuutta. Ajankohtainen pimennyskausi joka alkoi 23.2. ja jatkuu 29.3. saakka, auttaa meitä tekemään juuri tämän. 
  
Maaliskuun kymmenen ensimmäistä päivää Saturnus on neliössä Auringon kanssa. Turhauttaen jossain mielessä, mutta vahvistaen toisessa, tämä aspekti puhuu tarpeesta muokata uudelleen henkinen elämämme tyydyttämään maailman vaatimukset, ei välttämään niitä. Ainoastaan jokapäiväisen elämän raskaudessa ja kaatumisissa kohtaamme ihmisyyden täysimmillään. Ainostaan ruumiillistamalla hengen tiedämme sen itseksemme ja se leviää olemuksemme kaikille tasoille ja muokkaa polkuamme. Tämä neliö vaatii joustavuutta olla rohkea ja käsitellä aavistamattomat olosuhteet. Se tulee todellisuustarkistuksena, jalkojemme koskettamisena maahan silloinkin, kun henkemme nousee korkeuksiin. 
  
Jos meillä on ollut viime aikoina paljon pyrkimyksiä, mutta vähän toimintaa, olemme ollut inspiroitunut mutta toimeton, tämä kuukausi vaatii ulkoista ilmaisua siitä, mitä tapahtuu sisällä, ja tätä auttaa Marsin siirtyminen Jousimieheen 6.3. Jos haluamme elämän muuttuvan, meidän on oltava se muutos, jota etsimme. Jos valitamme tai vaikeroimme liian paljon kohtaloamme emmekä tee riittävästi, mitä voimme, luodaksemme nykyisestä uutta, on aika pysähtyä, pohdiskella ja sitten elää eri tavalla. Emme ole uhreja vaan toimijoita – luoja yhtä paljon kuin luotu. 
  
Vanhoista mielen tavoista jotka pitävät meidät jumissa negatiivisuudessa, tulee aina vain tuhoavampia, kun energiat kasvavat koko kuukauden ja kaikella – kyllä kaikella! – on suurempi vaikutus. Meidän täytyy siksi päättää kuukauden alussa, millä puolella haluamme olla: kahlehdittuna vanhoihin tapoihin ja esteisiin vai sitoutunut löytämään uusia tapoja kohtaamiemme tuttujen haasteiden läpi. Tämä päätös – tärkeämpi kuin sanat voivat kertoa – muokkaa seuraavia kuutta kuukautta ja värittää jokaista valvehetkeämme, joten parasta valita hyvin! 
  
Maaliskuun 3. päivä nähdään Kuun pohjoissolmun, Kheironin ja Erisin välinen liittoutuma, joka jatkuu 23.4. saakka. Antaen muutamia yllätyksiä matkan varrella, se vaatii halukkuutta tunnistaa, missä olemme haavoittunut ja miten jatkamme toistemme haavoittamista. Tämä ei ole itsesyytösharjoitus, eikä sen pitäisi saada oloamme tuntumaan pahalta, vaan yhdistää meidät syvemmin egovoimaan, joka väistämättä muokkaa elämäämme. Kukaan ei voi välttää subjektiivisuutta. Näemme kaikki elämän omin silmin, arvoimme sitä omia kokemuksiamme vasten ja reagoimme suojellen sitä, mikä tuntuu haavoittuvalta ytimeltä. Näin tehdessä vaikutamme toisten elämään, usein tavoilla joita emme näe. Suhteet ovat hyvin monimutkaisia asioita ja tämä liittoutuma tuo osan tuosta mutkikkuudesta etualalle, mikä "sotkee veden" ja paljastaa harmaat alueet, joihin on mahdotonta osoittaa syyttävällä sormella sanoen: "Tämä on kaikki sinun vikasi!" "Syytä menneisyyden asiaa", se kehottaa, sillä vain tekemällä tämän, voimme lopultakin saada yhteyden ja paljastaa viisauden, mitä oikeasti tapahtuu. 
  
Auringonpimennys Kaloissa, joka on 9.3. klo 1.58 UT, antaa energiapuuskan, jonka pohjoissolmun, Kheironin ja Erisin liittoutuman todella lähettää psyykeemme. Oppositiossa Jupiteriin tämä pimennys puhuu tunteiden hallinnasta niin, että voimme tukeutua niiden todelliseen viestiin, eikä niiden herpaantumaton voima räjäytä meitä tai hukuta ikuisesti. Emme voi odottaa tunteiden laantuvan, pelon vähentyvän, tunteiden asettuvan tai aivojen syytävän miellyttäviä tunteita, jotka tekevät elämästä suoriutumisen helpommaksi. Sen sijaan meidän täytyy tutustua tunteisiimme – miten ne heräävät, mikä ne laukaisee, mitä niiden mallit ovat ja mikä tärkeintä, miten luomme, pahennamme ja hallitsemme niitä. Jupiter Neitsyessä muistuttaa meille, että Äiti Maa tarvitsee meitä nyt enemmän kuin koskaan, ja vastineeksi se tarjoutuu ankkuriksemme, kun elämän pyörretuulet viheltävät ympärillämme. Tämä pimennys muistuttaa meille, että se on liittolaisemme, ei resurssi jota käytetään ja väärinkäytetään omaksi hyödyksemme. 
  
Mitä syvemmin olemme kosketuksessa omaan sisäiseen maailmaamme, henkeemme ja tunteisiimme, sitä syvemmin voimme resonoida kaiken elämän, luontoäidin ja kauniin planeettakotimme kanssa. Näin "pelastamme maailman". Ei tuputtamalla omia uskomuksiamme toisille – väittäen, mikä on oikein ja väärin – vaan yhdistymällä todelliseen itseemme tietäen tunteemme sisältä käsin, hyväksymällä pelkomme, hoivaamalla unelmiamme ja tietämällä itsemme kaikeksi elämäksi kaikkialla. 
  
Saturnus nähdään 13.-16.3. Jupiterin ja Merkuriuksen muodostaman T-ristin huipulla. Pidä tätä viisauden kosmisena törmäyskurssina! Tilaisuutena kaivaa sisäisen tietämisemme syvyyksiä ja menestyä odotettua paremmin. Valitse aiheesi, joka on oleellinen: suhteet, työ, terveys, elämän merkitys! Missä tarvitsemmekin näkemystä elämässämme, tämä planeettaliittoutuma on valmis toimittamaan sitä. Meidänkin täytyy tietysti tehdä oma osamme. Ole avoin sille, mitä paljastuu, valmis hyväksymään aiemmin vastustettuja totuuksia ja päästämään irti uskomuksista, joiden halusimme kovasti olevan totta. 
  
Tämä lyhyt viisausikkuna katsoo uutta perspektiiviä, joka kantaa meidät läpi tästä pimennysjaksosta ja sen yli. Mutta meidän täytyy avata tuo ikkuna itse, omaksua näkymä ja arvostaa varjon ja valon hienovaraisia nyansseja maisemassa. Viisaus on elävä ja hengittävä olemus maailmassamme, ei vaimenevia, pölyisiä kirjoja, jotka puhuvat menneistä ajoista. Voimme jokainen vaatia sen itsellemme sen mukaisesti, missä olemme ja mitä meidän tarvitsee tietää. Älä sivuuta mitään, mikä paljastuu nyt. Tutki kaikkea, ota vastaan sen potentiaali ja pidä mieli avoimena, sillä epäuskon ja vastarinnan tilalle kylvetään heräämisen siemeniä – hiljaa ja ilman fanfaareja – kehittymään ja orastamaan, kun niiden aika tulee.
  
Tämä voi olla pikemmin, kuin ajattelemme, sillä kun tulee 17.3., Saturnus lyöttäytyy yhteen Pluton ja Jupiterin kanssa toimittamaan olosuhteet, joita tarvitaan tuon viisauden tuomiseen ulos meistä! Jotkut elämän käytännön asiat voivat lyödä kovaa tässä kohtaa, mutta jos näin on, älä huolestu. Ennakoimattomien tilanteiden jotka yllättävät meidät ja odottamattomien lopputulosten jotka keikuttavat venettä, ei tarvitse kukistaa meitä! Voimme käyttää niitä vastuksena, jota vasten vahvistamme ydinitseämme, ja kieltäyä tulemasta mielen huijaamaksi alistumiseen tai kurjuuteen, kun se sanoo: "En ikinä pääse tästä läpi, se on liian vaikeaa, tuskallista, mahdotonta, rankkaa jne. jne." Tosiasia on, että jos olemme täällä edelleen, olemme päässeet läpi kaikesta tähän mennessä eikä seuraava asia ole erilainen. Ja mitä enemmän voitamme, sitä enemmän viisautta meillä on puolellamme ja sitä enemmän ruokimme henkeämme, fokusoimme mielemme ja valaisemme tietämme. Tämä planeetta-asetelma jatkuu 11.4. saakka, joten muista: haasteet jotka hyökkäävät kimppuumme tänä aikana, ovat vain valepukuisia opasteita, jotka yllyttävät meitä paljastamaan niiden todellisen viestin ja seuraamaan niiden johdolla. 
  
Kuunpimennys Vaa'assa 23.3. klo 11.48 UT, oppositiossa Oinaassa olevan Merkuriuksen kanssa, kutsuu myötätuntoista reagointia itseämme ja toisiamme kohtaan. Tunteet voivat käydä korkealla ja harkitumpi lähestymistapa elämään lentää kaaressa ulos ikkunasta! Ole valmis antamaan anteeksi, kun mahdollista, unohtamaan, kun tarpeellista, ja nauramaan pois tilanne, joka voisi muuten muuttua kolmanneksi maailmansodaksi!! Olemme kaikki paineen alla ja yritämme pärjätä – kaikki käsittelevät sisäisiä demoneja ja ulkoisia haasteita, kaikki etsivät rakkautta ja hyväksyntää, rauhaa ja tyydytystä. Näin ollen se mikä yhdistää meitä, on paljon olennaisempaa kuin mikään, mikä jakaa. Tämän muistamalla pääsee pitkälle tämän pimennyksen myrskyisien vesien navigoimisessa. 
  
Samaan aikaa on tärkeää muistaa, että oman yksilöllisyytemme omituisten paradoksien kunnioittaminen voi tehdä paljon helpommaksi hyväksyä toisten ihmisten vastaavat! Meidän ei tarvitse luopua identiteetistämme rauhan tekemiseksi, vaan meidän pitää arvostaa sitä juuri sinä lankana, joka kutoo yhteen kollektiivin erilaiset osat. Kyllä, perustasolla etsimme kaikki samanlaisia asioita, aivan kuten meidän kaikkien täytyy syödä. Mutta yhden ihmisen maukas herkku on toiselle myrkkyä ja tyydytämme jokainen yhteiset tarpeemme henkilökohtaisella tavalla, mikä tekee meistä niitä ainutlaatuisia olentoja, joita olemme. Tilan antaminen tälle yksilöllisyydelle, itsensä ja toisten kunnioittaminen sekä henkilökohtaisten mieltymysten ja makujen arvostaminen on yhtä paljon osa rauhan tekemistä kuin kokonaisuuden kunnioittaminen luopumalla jostain yksilöllisestä, syvemmän yhteyden mahdollistamiseksi. Tämä pimennys pyytää meitä löytämään tasapainon näiden kahden välillä ja ottamaan sen käyttöön välittömien vaikutusten kera. Ei ole aikaa hukattavaksi ja on paljon saavutettavaa oppimalla, miten ollaan se, joka olemme ainutlaatuisesti, ja samalla kunnioittamalla kollektiivitietoisuuden suurempaa voimaa, josta olemme vain pikkuruinen osa. 
  
Maaliskuun 25. päivä Saturnus aloittaa viiden kuukauden perääntymismatkan Jousimiehessä, minkä esittelemät teemat ovat henkiinherääminen ja uhrautuminen. Tarvitsemme nyt kumpaakin kunnioittaaksemme sitä kollektiivista heräämistä, joka valaisee tätä planeettaa hitaasti mutta varmasti. Saturnuksen perääntyminen Jousimiehessä herättää henkiin toiveemme ja unelmamme sisäiseksi imagoksi, joka lietsoo sitoutumistamme siihen matkaan, joka on elämämme, ja antaa sille vauhtia. Emme ehkä tiedä, miten ilmennämme visiomme tulevaisuudesta, mutta jos tunnemme uusien mahdollisuuksien pakottavan vedon, Saturnus antaa selkärankaa työskennellä sisältä, tukien luottamusta itseemme ja elämäämme, tehden suunnitelmia, tunnistaen yhteydet ja tunkeutuen aina vain syvemmälle siihen, miten maailman oikeasti toimii, jotta voimme ottaa aina vain aktiivisemman roolin sen tulevaisuuden muokkaamisessa. 
  
Vastineeksi Saturnuksen tuesta meitä pyydetään uhraamaan vanhentuneet uskomuksemme, käytäntömme ja tapamme, jotka eivät enää palvele hyvinvointiamme. Tämä voi olla haastavaa, sillä saatamme vakaasti uskoa, että ne ovat saaneet meidät siihen, missä olemme tänä päivänä. Ja voimme hyvinkin olla oikeassa! Mutta se missä olemme tänään, ei ole sama paikka, minne menemme huomenna, seuraavalla viikolla tai seuraavana vuonna – puhumattakaan vuosikymmenestä tai parista! Saturnus Jousimiehessä vaatii meitä tarkastelemaan rutiineja nähdäksemme, mikä oikeasti toimii ja miksi. Tukeeko päivittäinen meditointimme meitä oikeasti vai onko se vain ajatusten sotkuinen oravanpyörä, joka on kietoutunut uupumuksemme ympärille ja jota maustetaan kummallisella päiväunella, jotta kiinnostuksemme pysyy yllä?! Pitääkö se ruokavalio, joka teki elämässämme vallankumouksen omaksuessamme sen, meidät nyt jumissa ja pelkäämme uusia tapoja hoivata kehoamme, mieltämme ja henkeämme? Ovatko ne säännöt, joiden mukaan elämme, elämää parantavia vai pitkästyttäviä? Maalaavatko ne meidät nurkkaan, josta emme pääse pakoon rikkomatta noita omaksumiamme sääntöjä? 
  
Kun maaliskuu loppuu ja katsomme taaksepäin haastavaa kuukautta, joka on paljastanut akilleenkantapäämme ja viat huolellisesti kudotussa elämässämme, Uranus aloittaa yhtymän kääpiöplaneetta Erisin kanssa, mikä valmistelee niiden ensimmäiseen tarkkaan yhtymään kesäkuussa. Tämä on kahden mahdollisesti hyvin häiritsevän voiman vahva liittoutuma, mikä pian päästetään irti psyykessämme ja ympäri planeettamme. Helvetti pääsee irralleen tai meidät päästetään irti helvetistä! Valinta on meidän ja niin on matkakin: syvälle sen ytimeen, mitä merkitsee olla ihminen ja jumala, maa ja henki, maskuliininen ja feminiininen, elossa kaikelle yhdellä tasolla ja kuitenkin kuollut maailmalle toisella. Peli on tekeillä ja me olemme pelaajia – pidimme siitä tai emme, olemme valmiita tai emme. Kukaan ei ole immuuni näille mahtaville voimille, jotka tunkeutuvat joka soluumme – eikä meidän pitäisi halutakaan olla! Tämä on todellinen henkiinherääminen, alkukantaisimman henkemme, raivoavan sielumme uudelleenelävöinti. Sitä kutsutaan nousemaan ja peittämään meidät intohimollaan elämää kohtaan ja herpaantumattomalla voimallaan ratkaista tulevaisuus uskomattoman ja mahtavan kätensä yhdellä kosketuksella. 
  
Sarah Varcas 
  -----------