25.6.2018

Puhdistuskuurille elohopean ja punkin tähden

Henkinen herääminen tapahtuu usein oman kehon kautta. Monilla on keholähtöinen suhtautumoinen omaan itseen ja tarkkailemalla kehon tuntemuksia opitaan kuuntelemaan oman kehon viestejä. Kun sairauksia ilmenee, aletaan etsiä niihin parannusta, käydään lääkärissä ja saadaan lievitettyä oireita. Mutta jonkin ajan kuluttua ilmenee ongelmia jossain muualla kehossa ja jälleen etsitään apua. Jossain kohtaa ehkä kyllästytään lääkärissäkäynteihin ja varsinkin, kun lääketiede ei autakaan, herää halu etsiä vaihtoehtoisia tapoja hoitaa omaa terveyttä. Tutustutaan akupunktioon, homeopatiaan, energiahoitoihin jne.
Siitä on monelle luonnollinen siirtymä kohti muita vaihtoehtoisia ajatuksia ja henkisempää elämää. Aletaan astella värähtelyn kohoamisportaita ylöspäin, kehoa vähitellen uusiin energiatasoihin totuttaen.

Monilla tähtitietoisuuksilla polku helposti kulkee toisin päin. Omat erilaiset ajatukset maailmasta ovat jo lapsena olemassa, aistitaan maailmaa muun kuin kehon kautta ja omat kyvyt voivat aktivoitua jo heräämisen ensiaskelmilla. Voi olla etäinen suhde tähän kulkuneuvoon, kehoon ja sen huolenpito voi jäädä vähälle. Vaikka kärsitään kipuja ja pysyvämpiä ”sairauksia”, ne vain otetaan vastaan ja keho on se viimeinen, jota autetaan. Usein on hyvin neutraali suhde omaan kehoon, se voidaan kokea vain välineenä olla täällä maailmassa. Kuitenkin värähtelyn noustessa keho alkaa viestiä rajustikin ongelmakohdistaan ja esim. meditaatiokivut ovat tavallisia. Tällöin ehkä alkaa herätä ajatus kehon kuuntelusta ja tukosten poistamisesta, jotta keho voisi hoitaa sen tehtävänsä, mikä sillä on, eli sielun asuinsijana olemisen koko tämä elämän suunnitelman ajan!

Me elämme haitallisessa maailmassa, jossa viljelyksemme ja ruokamme ovat myrkytettyjä jo monen vuosikymmenen ajalta. Bioenergia on ruuastamme lähes kadonnut ja kauppamme pursuavat jo ihan haitallistakin suuhunpantavaa.
Ikävä kyllä, me emme saa enää ruoasta ravintoa, vaan pelkästään vatsan täytettä.
Luomuruoka alkaa nousta suureen arvoonsa kun etsii ravintoa, jossa oikeasti myös on ravintoa! Kaikkialla olevat haitalliset säteilyt, ilmansaasteet, muovilla täytetyt meret ja metsien raiskaaminen entisestään supistavat mahdollisuuksiamme löytää luonnollista ja puhdasta ruokaa ja elää terveellisesti. Kehomme ovat täynnä raskasmetalleja, loisia, viruksia ja haitallisia bakteereita, jotka kaikki syövät elinvoimaamme ja estävät energian kulkua varsinkin sisäelimissä.
Kehomme on upea kokonaisuus, jonka jokainen osanen on tarpeellinen ja kullakin on oma tehtävänsä, muuten kehoa ei olisi luotu tällaiseksi! Jos koneiston jokin osa on rikki, siitä on haittaa muille osille. Vaikka ”korjaamme” rikki menneen osan, eli poistamme oireita yhdestä osasta, vika ilmenee kohta muualla, sillä energia ei edelleenkään kulje koko koneistossa niin kuin kuuluisi. Monien elämä on sairaudesta toiseen elämistä, koska perusvikaa ei ole milloinkaan korjattu, eli koko kehon toimintaa ei ole tarkistettu eikä kokonaisuutta huomioitu.

Oireiden poistaminen jossain kehon osassa ei poista vikaa/sairautta, vaan usein pahentaa sitä jossain muualla päin kehoa. Jos vaikka on allergioita ja syödään niihin lääkkeitä, taustalla oleva esim. pernan heikkous jää hoitamatta. Pernan heikkouden taustalla taasen ovat jotkin tunteet, jotka aktivoituvat uudelleen ja uudelleen ja varastoituvat pernaan. Tämä on vain yksinkertainen esimerkki, jotta idea tulisi selkeäksi. Sairaus/jonkin elimen heikkous ei katoa lääkkeillä, mutta voimme teeskennellä niin, koska oireita ei ole.

Anthony Williamin kirja, Medical Medium, on saavuttanut suurta suosiota maailmalla, sillä se pureutuu syihin, jotka aiheuttavat sairauksia. Kirjan perusidea on hyvä ja oikea, mutta syvällisempi, henkisempi ajatus puuttuu. Pinnallista henkistä ohjetta kirjassa kyllä on, mutta ei pyhyyttä. Tämä voi olla vahvasti sanottu, mutta jos etsii kirjasta elämän henkistä tarkoitusta, päämäärää, se kirjasta puuttuu. Lähestymistapa on kehon kautta ja sen tervehtymisen kautta onnellisempaan elämään.
Myönnän oman vuosien varrella kehittyneen skeptisyyteni varsinkin amerikkalaista mediahenkisyyttä kohtaan ja luotan enemmän pyhään muinaiseen tietoon energioista ja kehon kokonaisuuden huomioonottamisesta. Williamin kirjalla on kuitenkin paikkansa ja perusidea Epstein-Barr viruksen osalta on oikea. Se lienee taustasyynä moneen nykyajan selittämättömään sairauteen.

Oman tilanteeni tähden pääsin perehtymään keho/sairaus aiheeseen hyvin syvällisesti nyt myös muidenkin osalta. Myös kirjan ruokaohjeita on meille pohjoisen asukeille päivitetty ja tarkennettu. En saa Yläkerralta lupaa varsinaisesti suositella Williamin kirjaa tai tämän blogin ohjeita kaikille, vaan jokaisen olisi itse kuulosteltava, antautuuko kehonsa parannettavaksi.
Itse uskon kehoni omaan kykyyn parantua ja toimin nyt tällä hetkellä ns. koekaniinina.

Sain borrelia diagnoosin yli kaksi kuukautta sitten punkin pureman kautta. Koska minulla oli jo taustalla väärin suoritetun paikkauksen yhteydessä rikottuja amalgaamipaikkoja, olin saanut verenkiertooni suuren määrän elohopeaa, mikä hiljalleen on nyt aiheuttanut vaikeita ja kivuliaita elohopeamyrkytysoireita jo puolen vuoden ajan. Punkin purema osui siis jo valmiiksi heikolle maaperälle. Olen myös ”sairastanut” kilpirauhasen vajaatoimintaa kymmenen vuotta, mutta hoitanut sitäkin ruokavaliolla. Kilpirauhasoireita ei ole ollut pahemmin kuin vasta viime vuosina, sillä työmäärämme on kasvanut ja lepoon ei ole ollut riittävästi aikaa ja keho on reagoinut stressioireilla ja energian kulku kehossa on välillä heikentynyt.

En valinnut lääkärin määräämään 3 viikon antibioottikuuria punkin puremaan (en ole itsetuhoinen ;) ), vaan aloin etsiä parannusta muualta. Tiesin Williamin kirjasta ja tutustuin siihen samalla, kun kyselin ohjeita Yläkerralta. Yritän nyt siis nujertaa borreliabakteerin lisäksi Epstein-Barr virusta sekä poistaa loisia ja raskasmetalleja kehostani. Ruokavalioni on nyt varsin tiukka, mikä ei tee tätä matkustustyötä kovinkaan helpoksi!
Jos ennen oli hankalaa saada puhdasta kasvisruokaa, tällä ruokavaliolla muiden kuin omien eväiden syöminen on lähes mahdotonta. Olen alannut kaivata omaa, liikkuvaa keittiötä.

Päivitän tätä blogia epäsäännöllisesti, mutta yritän saada oleellisia asioita sinunkin luettavaksesi. Olen siis koekaniini, enkä vielä tiedä miten kokeiluni päättyy. Aavistan kuitenkin mikä suuri suunnitelma tässä kaikessa on. Rohkeasti kuljen kohti parantumista ja vapautumista nyt allaolevilla ohjeilla! Luotan, että esimerkilläni on tarkoituksensa.

Tässä oireita, joita sain viime joulukuun jälkeen, ikävä kyllä välinpitämättömän hammaslääkärin käsittelyn jälkeen. Aloitin kyllä heti 6vkon elohopean poistokuurin, jossa otetaan päivittäin korianteriuutetta ja chorellaa. Korianteri saa solut sylkemään elohopean soluista ulos ja merilevä sitoo sen ja vie ulos.Se ei ikävä kyllä ollut riittävää...

Tässä oire/sairauskertomustani
Noin kuukausi amalgaamien suuhun poraamisen/rikkomisen jälkeen, tammikuu 2018:
• Kovia päänsärky kohtauksia, äkillisiä korvakipuja, kurkkukipua, ärtyneisyyttä ja äänien sietokyky pieneni entisestään, väsymystä keskellä päivää
Parin kuukauden jälkeen (helmikuu 2018)
• Päänsärkykohtaukset jatkuu, huimausta, kovia vatsakipuja ja äkillistä oksentamista muutama kerta, väsymys jatkuu, jäykät aamunivelet jaloissa
• Tiukennettu ruokavalio aloitettu, pois loput gluteenit (speltti)
• kuumetta noussut muutamana iltana
Kolmen-neljän kuukauden jälkeen (maalis-huhtikuu 2018)
• Hermokipuja raajoissa, päässä, etusormen 1-nivel tulehtunut ja siinä polttavaa kipua, maksa-sappialueella kipua ja aristusta, oksettavaa oloa syömisen jälkeen, vaikea nukkua särkyjen tähden (en syö särkylääkkeitä), voimakasta huimausta, korvakipukohtauksia, jatkuva väsymistunne, voimattomuus, korvat edelleen lujilla..
Toukokuu 2018
• samat oireet kuin aiemminkin, vaihtelevasti eri päivinä,niveltulehdus hankala, ärtyneisyys pahentunut, sillä voimakasta hermokipua varsinkin päässä, väsymys pahentaa oloa
Entistä tiukempi ruokavalio aloitettu
• muisti pätkii entistä pahemmin ja vaikea keskittyä
Kesä-heinäkuu
•4.6. punkin purema kainalon alla, kyljessä (Unkarissa)
• entisiä oireita edelleen, iltakuumetta parina päivänä
• 12.6. huomasin iho-oireet pureman ympärillä, n. 4cm läpimitaltaan. Lääkärikäynti, kuume 38,5 ja 3vkon antibioottikuuri määräys, jota en aloittanut
• aloitan uudelleen korianteri-chorellakuurin ja alan etsiä muitakin ohjeita, borreliaan liittyen
• Paasto 5vrk ja sen jälkeen 17.6. tiukka puhdistuskuuri alkaa (liitteenä alla)
• 18.6. ”punkin purema”- rinkulaläiskän suurentunut paljon, nyt noin 10cm läpimitta, samanlaisia rinkuloita nyt myös kummassakin käsivarressa
• 25.6. samoja läiskiä jaloissa, reisissä ja säärissä 5kpl yhteensä,
kahvi jää pois… ):
• 3.7. kovat suolistokivut, maksan alue kosketusarka, kuolemanväsypäivä
• 4.7. kivut suolistossa jatkuu, samoin arkuus maksan kohdalla, kuumeolo ja kurkku kipeä
• munuaissärkyä lähes päivittäin koko heinäkuun
• isot nivelet, olkapäät ja lonkat särkee
Elokuu 2018
Olo on hiukan parantunut, ei enää suurta väsymystä, mutta kiireen/stressin sietokyky heikko, hermosärky alkaa helposti
Maksa-alue kipeytyy helposti, varsinkin jos en juo tarpeeksi..
Isoissa nivelissä särkyä, jaloissa kovaa hermokipua, liikkuminen auttaa paljon,
nukun paremmin ja välillä jo hyvin.
Huimausta edelleen
Niveltulehdus hävinnyt etusormesta, vaikka arkuutta on muutamissa sormien pikkunivelessä

Homma jatkuu edelleen, kuuri on tiukka, mutta huomaan jo parannusta olossani 10vkon ruokavalion jälkeen. Paino on pudonnut (ikävä kyllä) 15.8. mennessä n.8kg.
Rankinta on ollut muistaa kaikki ravintolisät, varsinkin matkoilla. Sitä helpottamaan on mukana nyt lääkeannostelija, jossa on joka päivälle neljä lokeroa. Siitä on ollut paljon apua. Oikeastaan homma ei toimisi ilman sitä, sillä säännöllisyys on nyt tärkeintä, jotta kaikki kököt kehosta saa nujerrettua, borreliabakteeri mukaan lukien.

Kokeilin myös bioresonanssia. Siitä jäi ristiriitainen fiilis, sillä kehon tasolla siitä voi olla apua, eikä sekään ei paranna lopullisesti, vaan sen hyöty on siinä, että se ravistaa soluista haitalliset virukset, bakteerit ja loiset liikkeelle. Ikävänä koin sen, että se häiritsee ja tuhoaa solujen hienovärähteistä informaatiota. Toki, jos tahtoo pelkästään parantaa kehonsa, eikä samalla yritä pitää korkeampaa tietoa aktiivisena, bioresonanssista on enemmän hyötyä. Minä olen valinnut tämän pitkän tien (ehkä jopa vuoden kestävän) jossa ruokavalion kautta tuhotaan kaikki otollinen kasvualusta haitallisille olioille ja raskasmetalleille,OHJEITA KEHON PUHDISTAMISEEN & ENERGIAN KULUN PARANTAMISEEN

Loisten, virusten, bakteerien ja raskasmetallien nujertamiskuuri

Yleiset ohjeet
Kuuri kestää 3-6kk ja hyvän tuloksen aikaan saamiseksi sitä olisi lipsumatta noudatettava. Pyritään luomuruoka-aineksiin.Päivän ruoka-annoksesta vähintään puolet marjoja ja hedelmiä. Suosi kotimaista luomua ja varsinkin sinisiä ja mustia marjoja.Syödään pieniä annoksia ja usein. Suositellaan vähintään parin tunnin välein välipalaa ja 2 lämmintä ruokaa päivässä.Katso välipalalista, joka on laadittu niin, että saat joka välipalalla natriumia, kalsiumia ja sokeria.
Ruokavalioon lisätään reippaasti päivittäin ns. parantavia ruoka-aineita.
Minimoidaan rasva, sokeri ja suola.
Kokonaan jätetään pois kaikki maitotuotteet ja gluteenia sisältävät viljat, samoin tietty soija ja maissi.Tarkkana ettei ruoka-aineissa ole natriumglutamaattia, keinotekoisia aromeja, sitruunahappoa, makeutusaineita eikä luontaisia aromeja. Sokeri korvataan hunajalla, jota tulisi kuitenkin käyttää säästeliäästi
 On hyvä ymmärtää, että aluksi keho voi reagoida monella tapaa, kivut ja oireet voivat nousta enemmän pintaan. Tämä on kuitenkin väliaikaista, vaikka voivatkin kestää 2-6 vkoa. Älä siis lannistu, vaan tarkkaile mieluummin hyviä oireita.Kuurin tarkoituksena on oppia myös kuuntelemaan omaa kehoa ja sen energiaviestejä. Esimerkiksi viestiikö maksa, että on juonut liian vähän tai ohutsuoli, ettei vielä kestä vaikkapa spiruliinaa…
Puhdistuskuuri voi poistaa myös tinnitystä, närästysoireita, migreeniä ja uupumisoireita mm….

Ruokavalion lisänä
Aamuin, illoin korianteri-chlorellauute + spirulinaa kapseleina
Tai tabletteina chlorellaa 6 kpl kerralla ja 20 tippaa korianteriuutetta + spirulinaa.
Spirulina aloitetaan varovasti, 4tabl ensimmäisellä viikolla aamulla 2, illalla 2.
Lisätään vähitellen kehoa ja suolistoa kuunnellen 10-16 tabl päivässä.
Hopeavettä 2rkl litraan vettä, juodaan vähintään litra päivässä.
Joka päivä reishiteetä tai uutetta ja kissankynsi-kapseleita, (solgar)

Aamupala
Tyhjään vatsaan lämmintä (huom! ei kuumaa) pakurijuomaa, 4dl, hunajatilkalla ja sitruunamehulla terästettynä, tai juuri puristettua sellerimehua, nam ):
Odota vähintään 20min ennen kuin syöt aamupalan. Hyvä aika hiljentyä ja meditoida

Aamupala vuoroaamuin:
1. gluteenitonta aamupuuroa veteen + marjoja, hedelmiä ja siemeniä yms. normiaamupala lisukkeita.
2. chia-kookos”jugurttia” (1 tölkki kookosmaitoa johon on sekoitettu 3rkl chian siemeniä. Laita illalla valmiiksi ja yöksi jääkaappiin) ja sen kanssa marjoja + hedelmiä+ siemeniä yms.
3. aamusmoothie marjoista, hedelmistä ja yrteillä, esim. sitruunamelissa, korianteri ja persilja, maustettuna.Lisäksi ohranorasmehujauhetta 2tl/2dl nestettä (se on gluteenitonta)tai 1-2tl lisättynä puuroon, veteen tai mehuun.
Marjoja tulisi syödä vähintään 2dl joka aamu ja sen lisäksi hedelmiä. Mustikkaa joka päivä yhteensä 2,5dl, sillä se puhdistaa parhaalla tavalla aivoja!
Aamu(kahvi)/tee vasta puolen tunnin kuluttua aamupalasta.
Syödään kahden tunnin välein! Tee eväät töihin!

Iltajuomana nokkosteetä tai nokkos-inkiväärishotti. Maksa saa työskennellä ja puhdistua rauhassa yön aikana tämän boostin avulla.

Kevyt puhdistuskuuri

Tarkoitettu kaikille, jotka tahtovat puhdistaa kehoaan, tunnepuhdistuksen lisäksi. Kuurin pituus vähintään 3kk.
Ruokavaliosta jätetään pois kaikki maitotuotteet ja gluteenia sisältävät viljat. Eli käytetään vain luontaisesti gluteenittomia tuotteita. Samoin jätetään myrkyt pois, eli haitalliset ruoka-aineet ja lisätään hyviä ruoka-aineita. Syödään säännöllisesti
.Lisäksi noudatetaan aamupalaohjeita ja korianteri-chorella-spirulina kuuria.

Syvä puhdistuskuuri

Tarkoitettu niille, joilla on jo oireita tai diagnosoituja sairauksia. Puhdistuskuurin pituus 3-6 (12) kk. Noudatetaan ylläolevia yleisohjeita, mutta lisäksi käytetään paljon ravintolisiä.

• Kilpirauhasen vajaatoimintaa potevan puhdistusohjeet

Aamu
-Ester-C, msm
Tunti aamupalan jälkeen-L-lysiini, L-tyrosiini
Ruoan kanssa-seleeni, sinkki, kromi, th-daily, ensimmäisen aterian kanssa
-yleisvitamiini, mangaani, (toinen ruokailu)
Ilta
-B-vitamiini ja magnesium

Lisäksi lakritsinjuuriuutetta, sitruunamelissaa, venäjänjuuriuutetta, ruusujuurta joko uutteena tai teenä. Päivän aikana, fiiliksen mukaan.
Ashwagandhaa (rohtokoisio) (Foodin) vaikka aamupalan yhteydessä

• Vatsavaivaiset puhdistajat
Yleisohjeet kuten yllä.
Tuoretta valkosipulia vähintään kaksi kynttä päivittäin. Pilkotaan ennen ruokailua huoneenlämpöiseen veteen ja juodaan koko satsi ruokailun jälkeen.
Persiljaa ja korianteria puoli desiä kumpaakin päivittäin. Ratamonlehti ja puna-apilateetä päivittäin pari kupillista. Ruusujuuriuutetta aamupäivällä.
Ravintolisänä ester-c, l-glutamiini (solgar) ja palsamiköynnöskapselit/uute

Aamu
-Ester-C, msm, L-glutamiini
Ruoan kanssa
- normi vitamiinit
Ruokien välillä
-palsamiköynnöskapselit tai uute.
Ilta
-B-vitamiini

• Borrelia epäilyt/diagnoosit

Yleisohjeiden lisäksi ruokavalioon lisätään päivittäin timjamia, sitruunamelissaa, sinkkiä, L-lysiiniä, B-vitamiinia, astaksantiinia,(makean veden levä) ruusujuuriuutetta, ester-c

Aamu
-Ester-C, ruusujuuriuute
Tunti aamupalan jälkeen
-L-lysiini
Ruoan kanssa
-sinkki, astaksantiini
Ilta
-B-vitamiini

• Monen vuoden selittämättömät sairaudet ja uupumisoireet

Lisätään yleisruokavalioon kilpirauhas- ja vatsavaivaravinteet sekä lisäksi rohtovirmajuuri eli valeriaanauutejauhetta iltaisin.Yleisten ohjeiden lisäksi ruokavalioon kaikkien ylläolevien lisäravinteet.
Jos vielä tahtoo puhdistaa kehonsa todella perusteellisesti, on hyvä tehdä 28 vrk mehu/smoothie kuuri. Se vaatii kuitenkin hyvää motivaatiota ja sitoutumista. Sitä YK suosittelee niille, joilla on vaikeampia, pitkäaikaisia oireita tai sairauksia.

PARANTAVAT RUOKA-AINEET
Suositellaan joka päivä lautaselle mahdollisimman monia
• Mustikka• Vadelma• Greippi• Granaattiomena• Aprikoosi• Papaija• Korianteri• Selleri • Persilja• Fenkoli• Sitruunamelissa• Kurkuma• Inkivääri• Idut• Parsa• Pinaatti• Lehtisalaatti• Lehtikaali• Kurkku• Valkosipuli• Bataatti• Kookosöljy

HYVÄT VÄLIPALA YHDISTELMÄT
• Omena – Selleri -Taateli
• Appelsiini – Avokado – Pinaatti
• Bataatti – Lehtikaali – Sitruunamehu
• Kurkku – Avokado – Limemehu
• Banaani – Taateli – Romaine-salaatti
• Kookosvesi – Kuivattu aprikoosi – Selleri
• Kookosvesi – Banaani – Pinaatti
• Päärynä – Marjoja – Vuonankaali
• Mango – Viikuna – Selleri
• Appelsiini – Korianteri – Lehtisalaatti
• Vadelma – Mandariini – Vihreä salaatti
• Marjoja – Hunaja – Kurkku
• Banaani – Greippi – Punainen lehtisalaatti
• Omena – Kukkakaali – Kurkku
• Vesimeloni – Limemehu - Sellerimehu