Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Maaliskuun astroraportti

Share |

Tiistai 3.3.2015 klo 9.55


Maaliskuu on aina henkilökohtaisella tasolla tuntunut jännittävältä ja uutta avaavalta kuukaudelta.Ehkä senkin tähden että silloin on syntymäpäiväni,ja se asettuu lähelle tasaushetkeä. Mutta tänä vuonna todellakin maaliskuu kantaa kyllä hurjaa värähtelyä. Sen voi suorastaan tuntea joka päivä! Kosmisia tapahtumia ja niiden tuomia virtoja aaltoilee koko ajan, meitä valellen ja kylvettäen uudeksi ja toivon mukaan puhtaammaksikin. Tällä hetkelläkin 3.3. aurinko sädettää meitä muuttaen magneettikenttiä ja värähtelyitä. Hienon hienot protonihiukkaset tunkeutuvat kaiken läpi, työntäen ja nostaen pinnalle kaiken epäpuhtaan. Kiitollista, sillä näin voimme käyttää tätä kosmista voimaa omaan vapautumistyöhömme. Mikä nousee pintaan, on tarkoitus puhdistaa pois ja vapauttaa. Siipien kasvattaminen on myös maaliskuun teema. Henkinen vapaus, vapaus olla sellainen olento, joksi minut on luotu. Kosminen, kaunis ja omaa valoani loistava. Kaiken sen likaisen taakan alla, mitä lukuisissa elämissäni olen itseeni kerännyt. Nyt olen hereillä, valpas ja valmiina puhdistamaan ja vapauttamaan itseni. Maaliskuun energiat tukevat työtöni.

Tässä jälleen Sarah Varcasin sanomaa tälle kuulle. Kiitokset myös suomentajalle, Pirjo Laineelle.

MAALISKUUN ASTROENERGIARAPORTTI 
  
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk
2.3.2015 
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine 
  
Menneet ajat ja tulevat todellisuudet 
  
Kosmoksen energiaa tulee meille aaltoina. Se aaltoilee kuin vuorovesi – korkealla yhtenä hetkenä, matalalla seuraavana, tulee sisään, virtaa pois, pelottavan myrskyisää ja sitten kauniin tyyntä. Samat voimat jotka työntävät planeettoja kiertoradoillaan, säteilevät ympärillämme, muuttaen ja järjestäen uudelleen joka tasolla. Toisinaan nämä energiat työntävät meitä eteenpäin uuteen ja antavat tuoreita perspektiivejä ja uusia kokemuksia. Toisinaan ne tulevat kaikuina ja herättävät taas menneisyyden, valmiiksi saattamista varten. Ensin mainittu oli luonteenomaista viime kuukaudelle ja jälkimmäinen tälle kuukaudelle. 
  
Pitkin maaliskuuta menneisyyden jäänteitä nousee taas kerran huomiomme piiriin. Tämä kuukausi on loppuunsaattamista, pitkällisten prosessien viimeistelyä ja tähänastisen etenemisemme tarkastelua. Näin universumi toimii. Meidät vihitään uuteen, vaikka sitten kohtaammekin taas kerran vanhan. Tämä on kosmista tanssia, mikä muokkaa meidän elämäämme ja tämän kauniin planeetan elämää, mitä kutsumme kodiksi. Pyhä Lähde elää meidän kauttamme ja ympärillämme, kunnioittaen omia syntymän ja kuoleman, luomisen ja tuhoamisen, valon ja pimeyden, tutun ja tuntemattoman kiertojaan. Synnymme näistä kierroista ja koko tämän vuoden jatkuu laantumatta oppiaikamme siinä, miten elämme ne täysillä ja rajoittamatta. 
  
Maaliskuun ensimmäiset kaksi ja puoli viikkoa antaa tilaisuuksia pohdiskella henkilökohtaista menneisyyttään – ei ainoastaan ollakseen kiitollinen siitä, miten pitkälle olemme kulkeneet suhteellisen lyhyessä ajassa, vaan tunnistaaksemme mielessämme ja sydämessämme ne paikat, joiden tarvitsee vielä parantua ja joissa jatkamme roikkumista kiinni uskomuksissa, mitkä rajoittavat meitä, käyttäytymistavoissa mitkä laittavat esteitä polullemme, ja tunteissa jotka haavoittavat meitä uudestaan ja uudestaan. Ihmispsyyke on äärettömän monimutkainen ja parantuminen vaatii aikaa, kun selvitämme kerros kerrokselta sitä mentaalista, psyykkistä ja tunne-energiaa, mikä on kalkkiintunut muodoksi, mikä täytyy palauttaa nestemäiseen tilaansa, jotta se voi liikkua ja lähteä kehostamme, mielestämme ja sydämestämme. Voimme visualisoida tämän energian kiveksi ja nähdä sen vähitellen hajoavan pehmeäksi hiekaksi, tai kylmäksi ja kovaksi jääksi mikä sulaa vedeksi tai paksuksi saveksi mikä hajoaa pehmeäksi maaksi, missä elämä voi kasvaa. Tällaisten kuvien pohdiskelu kuukauden aikana auttaa siinä prosessissa, kun kohtaamme psyykemme järkähtämättömämpiä alueita ja niiden (tai meidän) joustamattomuuden seuraamuksia. 
  
Maaliskuun ensimmäisellä viikolla Merkurius katsoo viimeisen kerran tammikuun puoliväliin, jolloin se alkoi perääntyä, ennen jatkamistaan uudelle alueelle. Jos meidän täytyy vielä tarttua tämän vuoden alun kysymyksiin, tällä kertaa voimme tehdä lopun niistä kerta kaikkiaan. Pitkäaikaisemmissa asioissa meillä on tässä kohtaa luultavasti enemmän älyllinen lähestymistapa kuin tunteellinen. Ehkä pyrimme ymmärtämään tilannetta, kun kohtaamme vanhoja malleja, kokemuksia ja tunteita, joiden luulimme lähteneen jo kauan sitten. Haluamme ehkä tietää "miksi?!" ja odotamme loogista vastausta. Mikään muu ei riitä. Paitsi, ettei ole mitään loogisia vastauksia! Emme ole järjestelmällisen merkityksen ja johdonmukaisen seurauksen maailmassa. Tässä tapahtuu jotain alkukantaisempaa: syvempää parantamista tarvitsevien vanhojen energiamallien elävöityminen. Ne tulevat oman viisautensa kera, mikä saattaa haastaa ymmärryksen. Se minkä kohtaamme tässä kuussa, saattaa hyvinkin puhaltaa kaikki jäljellä olevat teoriat ja uskomukset itsestämme ulos ikkunasta, todistaen viimeisenkin niistä vääräksi. Se miten valmis olemme avaamaan tuon ikkunan ja antamaan niiden mennä, on vielä näkemättä, mutta jos emme ole vähään aikaan avanneet täysin psyyken ikkunoita, maaliskuun muutama ensimmäinen päivä on hyvää aikaa tarkistaa ja öljytä saranat! 
  
5./6.3. nähdään täysikuu Neitsyessä, kun Venus ylittää kuunpimennyksen 8.10.2014 asteluvun. Se on ensimmäinen kolmesta planeetasta, mikä tekee sen tässä kuussa ja herättää menneisyyden tässä säteilevässä nykyhetkessä. Sen miten säteilevä nykyhetkemme on, sanelee laajasti se, mitä olemme tehneet sen jälkeen tehdäksemme siitä sellaisen. Meillä oli valintatilanne tuossa pimennyksessä – käyttää sitä katalyyttinä aidon itsemme ilmestymiselle tai nähdä se hankaluutena, kamppailuna ja varautumisena vaikeuksiin mahdollisimman pian säilyttääksemme vallitsevan tilan. Kun on täysikuu ja Venus herättää taas menneisyyden tarkasteltavaksemme, meillä on tilaisuus katsoa yksityiskohtaisesti askelia, joita on otettu sieltä tänne – tehtyjä ja tekemättömiä valintoja, sitoutumisen ja haluamisen sekä huijausten ja paljastusten käänteitä, joista jokainen määrittelee seuraavan askeleemme ja päämäärämme laatua, valmiina matkan seuraavaan vaiheeseen. 
  
Tällainen pohdiskelu jatkuu, kun Mars ylittää saman pimennysasteen 11.3. ja Uranus 14./15.3. Saatamme yllättyä siitä, mitä nämä planeetat tuovat oivalluksina, sillä menneisyyttä ei elävöitetä uudestaan ainoastaan meidän nälvimiseksi, vaan herättämään meidät sen valtaan nykyhetkestämme ja tulevaisuudestamme. Siitä minkä peitti sakea tunnesumu, voi yhtäkkiä tulla selkeää, ja niiden impulssien perustella mitkä meidän olisi pitänyt tunnistaa silloin, täytyy toimia viivyttelemättä. Tämä on viimeinen tilaisuus hyödyntää lokakuun pimennyksen energia, ennen kuin se häipyy pois ja tekee tilaa seuraavalle pimennykselle – auringonpimennykselle 19./20.3. 
  
Ennen sitä on kuitenkin töitä tehtävänä! Jupiter, Uranus ja Pluto käyttävät tämän kuukauden 18 ensimmäistä päivää kannustaakseen meitä tavoittelemaan vapautta, mutta tuo kannustus tulee varoituksen kera: todellinen vapaus kunnioittaa kokonaisuuden koskemattomuutta, se ei tuputa toisen oikeuksia toisen yli. Emme voi yksinkertaisesti olla vapaa tekemään, mitä haluamme, silloin kun haluamme. Vapaushuutoa täytyy hillitä tunnistamalla vapauden tuoma vastuu ja tarpeella kääntää avoin sydän ja kyseenalaistava mieli vapauden tavoitteluumme. "Minkä vapaus?" meidän on kysyttävä. "Ja miksi?" Sillä egon vapauttaminen riehumaan itsensä ilmaisemisen valepuvussa, on sama kuin vapauttaisi raivotautisen eläimen vapauden nimissä. Tuo eläin tarvitsee myötätuntoista hillitsemistä ja ympärillä olevat suojelua sen raivokkuudelta. Tällä tavalla kaikki voivat olla turvassa. Vapautuminen on varmasti upea ajatus, mutta meidän täytyy olla mieleltämme, tunteiltamme ja henkisesti riittävän kypsä ottamaan vastaan sen mukana tuleva haaste, ennen kuin odotamme sitä oikeudeksemme. 
  
Taivas korostaa tätä kypsyyttä maaliskuun ensimmäisellä puoliskolla ja tarjoaa tilaisuuksia tarkkailla vapaushaluamme herätetyn menneisyyden taustaa vasten, mikä voi paljastaa tarkkaan, miksi vapautuminen on edelleen ulottumattomissamme. Meidän on saatettava loppuun asiat ja parannettava nuo pirstoutuneet osamme, mitkä käyttäisivät vapautta egon pullisteluun, muokkaamatta sitä harkituksi ja tehokkaaksi voimaksi kohti hyvää. Etsimämme vapautuminen tulee prosessin lopussa, ei sen ensimmäisenä liikkeenä. Meidän on ehkä tarvinnut kestää vaikeuksia ja taistelua matkan varrella – ei siksi, että meidän täytyy ansaita palkkio, vaan koska vapaus vaatii sitoutumista sen esittämiin vaatimuksiin ja meidän on noustava sen esittelemien haasteiden tasalle voidaksemme vapauttaa itsemme. Kukaan ja mikään, mikään energiamuutos, mikään aikajakso, mikään taika ei voi työntää meitä sidotusta vapaaksi, jos emme ole valmistautunut tuntemaan itseämme sinä, kuka oikeasti olemme – karvoineen päivineen – sitten kun pääsemme perille. 
  
14.3. Saturnus pysähtyy aloittaakseen perääntymisen Jousimiehessä, lähtien kohti viimeistä vierailuaan Skorpionissa. Meillä on liittolainen tässä. Tämä vankkumaton planeetta joka lataa meidät voimalla kestää ja kyvyllä korjata kypsää viisautta elämän haasteista, tukee meitä nyt kahdeksan viime kuukauden pohdiskelussa, mikä tiivistää menneet kokemukset nykyhetken viisaudeksi. Tämä prosessi vaatii selkärankaa, sillä saatamme vastustaa selviä viestejä suosien enemmän jotain, mihin haluaisimme uskoa. Saturnus ei kuitenkaan käsittele kosmeettisia näkemyksiä, vaan syvää viisautta ja se toimii pidättelemättä paljastaessaan meille, missä jahtaamme kimaltavan pinnan väreitä, sukeltamatta totuuden sameisiin syvyyksiin. 
  
Uranus ja Pluto muodostavat 16./17.3 viimeisen tarkan neliönsä aloitettuaan liittonsa 2012. Tämä tuhoutumis- ja uudestisyntymäprosessin huipentuma hyvin monilla ihmisillä ja edelleen jatkuva prosessi lukemattomilla muilla, tiivistää viisauden tästä pitkäkestoisesta ja haastavasta muutosprosessista. Tässä meille tarjotaan selkeyttä, jos päätämme hyväksyä sen – tilaisuutta nähdä uusin silmin kuin lapsi, joka katsoo elämää ilman myöhempien vuosien kyllästynyttä ja olettavaa asennetta. Tämä viimeinen neliö paljastaa sen, mistä siinä kaikessa on ollut kyse, ja saattaa hyvinkin olla, ettei se ole, mitä luulimme! Se tuo oivallusvälähdyksiä, mutta kuitenkin lisää väsyneen itsen ja vanhanaikaisen elämän tarpeettomia rakennelmia murskataan maahan. Anna niiden kaatua riippumatta siitä melusta tai tomupilvestä, mikä nousee näistä raunioista. Tämä alas lyöty torni on vain kalkkeutunut ego, mikä vapautetaan elämään uudella tavalla, kun Uranuksen ja Pluton murskauspallo on hajottanut sen. Tässä viimeisessä voimannäytössä ne sanovat toisilleen jäähyväiset ja valmistautuvat siirtymään eteenpäin eri teitä. 
  
Kosmisessa armoshow'ssa Neptunus ja pohjoissolmu muodostavat liiton 18.3., mikä jatkuu kesäkuun alkuun saakka. Tässä on voidetta murskaushaavoihimme, jos välitämme saada sen parantavan kosketuksen. Neptunus, suunnaton ja myötätuntoinen sydän, paljastaa polun eheyteen ja tulevaisuuteen, mikä lupaa olla jotain muuta kuin tuskallisen menneisyyden toistamista. Riippumatta siitä, mitä Uranus ja Pluto ovat vaatineet meiltä viime vuosina, Neptunus kurkottaa nyt opastamaan meidät takaisin kotiin eheyteen, muistuttaen meille, että elämän vastustaminen on oman itsemme vastustamista, sillä me ja elämä olemme yksi ja sama asia. Se ei tapahdu meille, vaan meidän kauttamme. Me olemme se ja elämä on hengittämäämme ilmaa. Neptunus hajottaa kaiken, mikä erottaa, ja tämä sisältää jokaisen näkemyksen, että olemme jotain muuta kuin täydellinen juuri sellaisena, kuin olemme. Se pyytää meitä lepäämään sen tietämisen turvassa, että riippumatta siitä, miten elämä ilmentyy, olemme ehjä ytimessämme, elävä ja elinvoimainen osa Kaikkea olevaista, aivan kuten Kaikki olevainen asuu täydellisenä sisällämme. Mitä syvemmin pystymme ottamaan vastaan tämän viestin sitä parempi, sillä se havainto, että olemme erillään jumaluudesta, sen oikkujen ja mielialojen kohde, on vanhanaikainen uskomus, mistä täytyy päästää irti nyt. Tuleva Vesimiehen aika vaatii meitä olemaan selkeä tässä, sillä sen työtä ei voi tehdä ilman, että selkeys todellisesta luonteestamme säteilee läpi. 
  
20.3. tuo auringonpimennyksen eläinradan viimeisessä asteessa, Kalojen 30. asteessa. Aina kun näemme tämän asteen aktivoituvan, meitä varoitetaan loppumisesta. Silloin kun auringonpimennys osuu tähän, loppuminen polttaa sillat eikä ole paluuta takaisin. Tämä on maksimiloppuunsaattaminen! Joillekin meistä tämä pimennys ja sitä seuraavat viikot voivat tuoda oivalluksen, että ne tilaisuudet joita kerran oli ulottuvilla, mutta joita ei käytetty, on nyt menetetty. Kosmos ei voi odottaa ikuisesti ja on aikoja, jolloin se sulkee ne ovet ikuisiksi ajoiksi, jotka olemme kieltäytyneet avaamasta riittävästi mennäksemme sisään. Vaikka tämä oivallus voi tulla surun ja katumuksen kera, tämän mahdollisuusjakson yksiselitteinen loppuminen selvittää tietä uuden alkamiselle aikanaan. 
  
Tehtävämme on oppia menneisyydestä, ottaaksemme täysin vastaan tunteemme nykyhetkessä ja siirtyäksemme eteenpäin silmät avoimempana elämän viesteille, jotka näyttävät aina meille tietä ja kukoistamisemme ajankohdan. On aina vain elintärkeämpää, että opimme kuuntelemaan syvällisesti sitä viisautta, mitä on luonnostaan kudottuna joka hetkeen. Mitä enemmän ja enemmän tunnistamme, että emme ole täällä luomassa, vaan luotavana ja roolimme on harmonisoitua luomisen kanssa, kehitymme voidaksemme elää sitä täysillä tinkimättömästi ja rajattoman ilon kera, mikä ei synny tyydytetyistä haluista, vaan suuremmasta tarkoituksesta, mikä täytetään kauttamme. Suuremmasta mitä voisimme koskaan kuvitella tai ilmentää jätettynä oman onnemme nojaan. 
  
Kuukauden kymmenen viimeistä päivää sulattelemme kolmea valaisevaa viikkoa. Uudelleenherätetty menneisyys ja tiettyjen jaksojen yksiselitteinen päättyminen voi aiheuttaa levottomuutta, kun prosessoimme niiden vaikutusta. Kärsivällisyyttä tarvitaan, jotta sydämemme ja mielemme annetaan asettua ja tottua "uuteen normaaliin". Mutta muista, että Neptunus ja pohjoissolmu ovat meidän puolellamme ja paljastavat viisauden, mikä syntyy myötätunnosta itseä ja toisia kohtaan, ja jatkuvasti syvenevän tilaisuuden tunnistaa tuon hiljaisen mutta mahtavan läsnäolon, mikä asuu ytimessämme. Meidän on palattava tähän läsnäoloon ja kuunneltava sitä aina vain tarkemmin tästä eteenpäin. Se sisältää kaiken, mitä meidän täytyy tietää. 
  
Merkurius saattaa maaliskuun loppuun ylittämällä auringonpimennyksen 20.3. asteluvun ja korostamalla lisää käytettävissä olevaa informaatiota, jos kiinnitämme huomiota oikealla tavalla. Tässä ei ole kyse tiemme ajattelemisesta asioiden läpi, suunnittelemisesta asioiden tekemiseksi oikein, vaan huomiomme kääntämisestä sisäänpäin kuuntelemaan sydäntä, mikä ei puhu niinkään sanoin, vaan tuntemuksin ja aistimuksin – on se sitten hienovaraista tietämistä tai pakottavaa sen tiedostamista, mitä tarvitaan hetkessä. Tämä viisaus puhuu nyt selkeästi niille, joilla on kuulevat korvat, ja kun maaliskuu tulee loppuun, se minkä olemme menettäneet, alkaa muotoutua joksikin täysin uudeksi. Sen muodon paljastuminen vie jonkin aikaa ja kärsivällisyyttä vaaditaan sitä odotellessa, mutta riippumatta siitä, miten vakuuttavasti mielemme saattaa joskus kertoa, että kaikki on menetetty, sydän vastaa, ettei tilanne voi koskaan olla näin, sillä kaikki asiat lepäävät universaalissa sydämessä, mikä ei hylkää ketään ja mitään. 
  
Sarah Varcas 
  -----------