Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Vuosi 2022 jo oven takana

Share |

Keskiviikko 29.12.2021 klo 22.11


Ennen vanhaan, varsinkin minun lapsuudessani, oli uusi vuosi ja sen vastaanottaminen suuri tapahtuma ja todellinen juhlan aihe. Silloin suku kerääntyi yhteen valamaan tinaa ja ennustelemaan tulevan vuoden teemoja itse kullekin. Sillä tavalla sukukin tiivisti rivejään tulevaa uutta vuotta varten.

Ehkä minä olen pudonnut tämän ajan virrasta, mutta uusi vuosi ilmestyy eteeni nykyään yllättäen, enkä osaa ottaa sitä enää juhlan aiheena, vaan tunnistan silloin yleensä vahvan alaspäin vetävän energian, jota juhlimiseksi nykyään kutsutaan.
Mutta kuitenkin, jo yleensä joulukuun alkupuolella uuden vuoden energia alkaa virrata sisään, kuin kurkistellen oven takaa, innokkaana tuomaan maan päälle jälleen uutta teemaa, uutta suuntaa koko ihmiskunnalle. Onhan kyse ihmiskunnan ajanlaskun sykleistä. Toki uusia vuoden aloituksia on myös tiibetiläisen ja kiinalaisen kalenterin mukaan. Nekin ennustavat uuden vuoden teemoja ja energioita.

Tähän aikaan minä yleensä mietin kuluneen vuoden teemoja ja niiden toteutumista ja koen vahvaa vetoa hiljaisuuteen ja itseni kuuntelemiseen. Vain sen kautta voin saada uusien virtojen äänestä kiinni.

Niinpä nyt on jälleen hetki, jolloin aistimet ovat herkistyneet ottamaan vastaan tuon uuden vuoden virtauksia. Auttajat ovat tänään olleet "tönimässä" siihen suuntaan, että alas istuminen koneen ääreen on paikallaan, muuten menetän tämän hetken tuoman sanoman.

Tänään ajatuksiini tulivat myös nuo menneet uuden vuoden aatot ja niiden juhlallinen vastaanottaminen. Siihen kuuluivat myös uuden vuoden lupaukset ja miksei myös toiveetkin. Rakettien ampuminen, niillä juhlistaminen, ihmeellisten värivaloen ihastelu ja paukkeen nostattama pieni pelkokin palasivat muistiini.

Omasta sydämestäni nousi uuteen vuoteen liittyen toiveita. Kunpa nyt suunta vihdoin muuttuisi, ihmisten hyvä tahto ja viisaus voittaisi. Keskustelimme Patrickin kanssa hyvistä toiveista tänään ja hänen toiveensa numero yksi (myös listalla) oli oikeastaan kaiken muunkin muuttava, ja toteutuessaan se voisi olla kaiken luottamuksen palauttaja, jonka nykyiset valtaapitävät ovat niin monelta romuttaneet. Meille kaikille valehdellaan jatkuvasti, joka tasolla ja tavalla, olipa sitten kysymyksessä politiikka, kaupankäynti taikka yhteiskunnan eri instanssit ja jopa yksittäiset, vielä nukkuvat yksilöt. Tiedän, että niin moni meistä kaipaa siihen muutosta. Ja toki tiedän, että vain me itse voimme sen muutoksen tehdä.

Tässä meidän "utopistinen" toivelistamme ensi vuodelle.

1. Maailmaan perustettaisiin Totuuden Neuvosto, josta jokaisen maan kansalainen voisi aina tahtoessaan tarkistaa, mikä on totuus mistäkin asiasta, suuntauksesta, epidemiasta, maailman tilasta, luonnosta jne. jne..
Sen hallinnossa olisivat vain korkeat tietoisuudet, sielut jo henkisesti heränneet ja Jumalalliseen tietoon puhtaassa yhteydessä olevat. He olisivat sellaisia, jotka ovat elämänsä eläneet totuudessa ja rakkaudessa ja olleet vahvoja esimerkkejä viisaudesta arjen tasolla. Sama Neuvosto pitäisi huolen myös siitä, että ihmiskunta eläisi Jumalallisessa totuudessa yhdessä Äitimaan kanssa. Yhteisen sopimuksen mukaisesti. He pitäisivät koko maailman suunnan oikeana koko ajan.

2. Rahan mahti poistuisi ja sen myötä negatiivinen, muita tuhoava vallankäyttö ja ihmisten manipulointi. Ihimisille annettaisiin oikeasti mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin ja  päättää yhteisestä suunnasta.

3. Media lakkautettaisiin ja sen tilalle tulisi tuo Totuuden Neuvosto. Pelottelu, manipulointi ja jatkuva valintojen ohjaaminen loppuisi ja ihmisiä kannustettaisiin tutkimaan, ajattelemaan ja löytämään oikeat ohjeet hyvään elämään.

4. Koulujen tilalle tulisi henkiseen evoluutioon perustuvat yhteisöt, joissa jokainen sielu saisi oikeaa, oman tilanteensa ja tasonsa mukaista positiivista ohjausta. Ja ensisijaisesti viisautta, joka opettaisi ihmisenä olemisen tarkoituksen maan päällä, kehittyvänä henkisenä olentona. Se toisi jokaiselle henkilökohtaisen elämän tarkoituksen. 

5. Kaikki vapaat energiamuodot otettaisiin käyttöön ja niiden hyödyt jaettaisiin tasan kaikille, jotta jokainen voisi keskittyä itsensä ja erilaisten yhteisömuotojen kehittämiseen. Kaikki voisivat valita, millaisessa yhteisössä ja missä ympristössä he tahtovat elämäänsä itseään kehittäen elää. 

6. Jokainen sielu saisi kykyjensä ja innostuksensa mukaista tärkeää tekemistä. Ja kaikesta, yhteistä hyvää hyödyttävästä ja voimistavasta työstä jokainen saisi myös konkreettisen hyödyn, joka voisi olla vaikkapa asumiseen ja ravintoon liittyvää. Kaikki ideat ja keksinnöt olisivat aina kaikkien parhaaksi ja niin tuettaisiin uutta, positiivista ja pyyteettömän rakkauden maailmanmallia.

Tässäpä oli muutama kaunis toive ensi vuodelle ja niiden toteutuminen tapahtuisi totta kai ilman väkivaltaa, ainoastaan meidän yksilöiden yhteinen päätös ja muutostahto saisi kaiken aikaan.                   
                                                   * * * * * *

Sitten annetaan vuoden 2022 kertoa, millaista energiaa sinne on luotuna, voisiko kenties edellä mainitut toiveet liikahtaa edes jollain tavalla eteenpäin.

Alkuvuoden, kevään energia liikehtii nopeana, levottomanakin. Se näkyy mm. yksittäisten ihmisten suurena muutoshaluna ja toiveena. Kaksi raskasta, vastakkainasettelun, kivun ja pelottelun vuotta ovat nyt täyttyneet. Tämän ajanjakson positiivisena tuloksena voisimme uskoa, että monien mieli ja sydän alkaa olla hyvin kyllästynyt tähän jatkuvaan tietämättömyyteen ja epävarmuuteen, sekä myös vihaan, jota myös ulkoapäin jatkuvasti lietsotaan. Toiveet paremmasta tulevaisuudesta itävät jo monen yksilön ajatuksissa.

Ihmiskunnassa on jo tapahtunut jakaantuminen, jonka juuret ovat tämän epidemian kautta mustavalkoisessa ja syyllisiä etsivässä ajattelussa ja toiminnassakin. Jakaantuminen kahden erilaista näkökulmaa edustavien leiriin vahvistunee tulevan kevään aikana. Muutosenergia etsii kummassakin leirissä purkautumistietään. Ne, jotka ovat heränneet ja uskovat positiiviseen muutoskykyymme, alkavat tiivistää kanssakäymistään, yhteistyötään ja etsiä yhteistä, konkreettistakin suuntaansa. Ei ole tarpeen vastata syytöksiin, ei kummallakaan puolella, vaan nyt olisi aika löytää yhteinen pyrkimys järjestää elämä niin, että kaikki voisivat säilyttää itsemääräämisoikeutensa ja näin vapaan valinnan laki säilyisi. Uusia ajatuksia ja toiveita on kerääntynyt eetteriin ja niille olisi annettava mahdollisuus toteutua. 

Nyt ei ole paniikin aika, vaan luottamuksen vahvistamisen aika. Se tarkoittaa uskoa omaan itseesi ja siihen hyvään, jota kannat ja samalla myös omaan kykyysi parantua menneistä kivuista, kokemuksista ja peloistasi. On aika jakaa niitä kokemuksia, jotka kertovat muille, miten kaikki muutos on mahdollista. 

Olen usein nostanut esille ajatusta, että yhdistymme energiassa, mutta nyt on se vuosi, jolloin meidän olisi aika yhdistyä konkreettisestikin, yli rajojen ja erilaisten näkökulmien. Meillä on monia ihania ystäviä Suomessa ja Ruotsissa ja heidän kanssaan olisi nyt hyvä aika jakaa kokemuksia siitä, miten voisimme voimamme yhdistää kohti sitä muutosta, jota me kaikki tavoittelemme.

Vastuun ajatus nousee tulevan vuoden yhdeksi keskeiseksi kiistakapulaksi, ja se tulisikin vihdoin ymmärtää korkeammasta näkökulmasta. Korkeampi ymmärrys ja viisaat valinnat ovat kollektiivisenkin evoluution päämääriä, sillä vain sillä tavalla voimme välttää ne samat tuskat, joita ihmiskunta on tuhansien vuosien ajan läpikäynyt. Nyt olisi hyvä aika ottaa vastuu omasta kehityksestä ja positiivisesta muutoksesta, sillä korkea tuki siihen on tulevan vuoden lahja ihmiskunnalle.
Ihmiskunnan on kuitenkin tunnustettava vastuunsa kaikessa, mitä konkreettisessa maailmassa eteemme tulee. Viisaus sen ymmärtämiseen, mitä tehdä yksilötasolla, jotta muutos voisi olla todellinen eikä vain haave, jota yhdessä ylläpidämme, on nyt jaettava kaikkialle ja kaikille, jotka nyt etsivät.

Tiedän, että tässä blogissa on jo vuosikaudet "jankutettu" yhteenliittymisestä ja itsekkyyden pois puhdistamisesta, ja jälleen kerran se nousee vuoden teemojen joukkoon. Vastuun laajentamisen ajatus koskee yhteenliittymistä hyvän päämäärän, oikean, kaikkia olentoja hyödyttävän muutoksen tähden. Ajatus hyvästä, positiivisesta, rakkaudellisesta muutoksesta on itänyt jo vuosikymmeniä, mutta ajatuksen toteutukseen tarvittavien tekojen ja työkalujen puuttuminen ovat lähes aina kaataneet hyvät ideat ja yritykset. Nyt voisi olla aika tuoda yhteisen sopimuksen kautta uusi alku kaikkien kaipaavien saataville, niiden hyvien muutostyökalujen muodossa, jotka meille kaikille on annettu. Nyt on hyvä aika kääriä hihat!

Myötätunto, konkreettisen tason lähimmäisen rakkaus, epäitsekäs toiminta, yhdessä tekeminen, lempeys ja ymmärrys kanssakäymisissä ovat myös sellaisia teemoja, joita korkea suunnitelma on tälle tulevalle ajalle laatinut. Nyt on meidän jokaisen aika jälleen kerran pohtia, mitä se omassa elämässä tarkoittaa. Tahdotko avoimin sydämin olla kontaktissa luontokappaleiden kanssa, huolehtia niistä niiden yhä peinenevässä elinpiirissä vai tuotko sinä tietoisuutta, miten voisimme yhdessä muuttaa maailmaa kaikkien olentojen tarpeet ja kehitys huomioiden. Vai oletko sinä se, joka kuljet kaupungista toiseen kertoen omasta kokemuksestasi, jaat tietoa ja tyäkaluja, jotta muutkin voisivat uskoa muutokseen. Tai kenties sinä olet se, joka tuo korkeaa informaatiota ja värähtelyä maan päälle, jotta muut saisivat kokea suurempaa Valoa ja totuutta. Ehkä sinä olet parantaja, joka kertoo omasta rakkaudellisesta parantumispolustaan, auttaa muita, jotta muutkin voisivat uskoa. Vai oletko sinä se, joka kulkee eksyneiden rinnalla, hiljaa heitä rakastaen... Meille kaikille on olemassa oma suunnitelma, joka korkeammassa toteutuksessaan tuo vain hyvää koko ihmiskunnalle. Tahdotko siis sinä liittyä niiden joukkoon, jotka eivät anna periksi, vaan ottavat henkisyyden arkeensa ja ahkeralla sitoutumisella muuttavat maailmaa itsensä kautta ja lopulta tulevat vihityksi tehtäväänsä. 

Ensi vuosi on suurten valintojen vahvistamisen vuosi. Ja ensi kevät-kesä tulee näyttämään, mitä se parhaimmillaan ja ehkä myös pahimmillaan voi eteemme tuoda. Nyt jos koskaan on tärkeää pysyä Valossa ja luottamuksessa, vaikka maailma näyttäisikin välillä ikäviä kasvojaan. Mitä vahvempi on yksittäisten ihmisten luottamus Valoon ja Korkeaan Apuun, sitä enemmän luomme yhdessä sen positiivista ilmentymää. 

Minäkin olen tahtonut uskoa kaiken hyvän vain tapahtuvan ja ihmiskunnan yhtäkkisesti nousevan puhtaaseen rakkauteen ja niin olisivat kaikki ongelmat pois pyyhityt. Toki se mahdollisuus on olemassa, mutta jotta se toteutuisi, on yksilöiden luotava sille polku oman muutoksensa kautta. Käytännössä se tarkoittaa, että me herätämme sen Jumalallisen kipinän itsessämme omalla henkilökohtaisella työllämme. Se tarkoittaa sen kipinän muistamista kaikissa elämän olosuhteissa, varsinkin vaikeissa tilanteissamme. Pelkkä oman ja muiden Jumalallisen kipinän tunnistaminen, itsemme muistaminen ei vielä tuo pysyvää muutosta, vaan se on vasta alku sille suurelle muutokselle, jota ihmiskunta nyt tavoittelee. Elämä itse meitä sitten opettaa ja tuo kehityksen mahdollisuudet eteemme. Henkinen kehitys jo sanoina kertoo, että meidän jokaisen on kehityttävä kohti Henkeämme, todellista Itseämme. Meidän on tehtävä oikeita valintoja ja muutettava sitä, mitä olemme aiemmin itsellemme ja muillekin luoneet. Se on sielun värähtelyn puhdistamista ja sitä kautta kohoamista. 

Tulevana vuotena suurin piirtein elokuun ajankohta nousee erityisenä esille. Se nostetaan vuoden kuukausista muista erilleen, kuin ylöspäin. Samalla se vetää heinäkuuta ja syyskuutakin mukanaan. Näkymän merkitystä ei ikävä kyllä kerrota, saan vain tämän kuvan. Loppuvuosi näytetään kuin tasaisena janana, ja ymmärrän, että mikään ei vielä ole kiveen hakattu, vaan me kaikki yhdessä luomme vuoden ensimmäisen puoliskon aikana loppuvuoden energiat. 

Tämä luomisen ajatus lieneekin vuoden 2022 suurin oppiläksy, samalla kun se tarkistuttaa meidän jokaisen suunnan jällen kerran. Valitsenko pelon vai luottamuksen, eriytymisen vai yhteenliittymisen, negatiivisuuden vai rakkauden, tuomitsemisen vai myötätunnon.  

SYDÄMELLINEN KIITOS KULUNEESTA VUODESTA, KIITOS ETTÄ OLET JA USKOT KANSSAMME MUUTOKSEEN, OMAN TYÖN, VALON JA RAKKAUDEN KAUTTA.

TERVETULOA VUOSI 2022 !