Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Toukokuun astroa

Share |

Tiistai 12.5.2015 klo 17.47


TOUKOKUUN ASTROENERGIARAPORTTI 
  
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk
1.5.2015 
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine 
  
Rehellisyys on paras menettelytapa 
  
Toukokuu nostaa esiin suhteet – suhde itseemme, toisiimme ja ympäristöömme lähellä ja kaukana. Emme yksinkertaisesti voi kulkea yksin – se on tämän kuukauden perusviesti – emmekä voi odottaa toisten tekevän asioita puolestamme. On aika ottaa täysi vastuu itsestämme, ja tunnistaa samanaikaisesti, ettemme tee mitään eristyksissä. Jokainen ajatus, sana ja teko vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen ympärillämme, ja ne vaikuttavat kaikkiin ajatuksiimme, sanoihimme ja tekoihimme. Toimimme sekä yksilöinä että kollektiivina ja olemme yksin ja ikuisesti yhteenkietoutuneita. 
  
Tästä ihmistilan keskeisestä paradoksista löytyy jumaluuden mysteeri, mikä ilmaisee itseään kauttamme, meinä ja meistä huolimatta. Itsemme tunnistaminen sekä luomisinstrumentiksi että muista riippumattomaksi luojaksi on nyt tarpeellista, sillä meidän täytyy olla tulevina kuukausina selkeä teoissamme ja tietää, mitä tarvitaan yhteiseksi hyväksi sen sijaan, että keskitymme vain siihen, mikä palvelee henkilökohtaista hyötyämme. Näitä kahta ei voi erottaa nyt, sillä jos henkilökohtainen hyötymme sotii yleistä hyvää vastaan, hyödymme ainoastaan eristäytymisen. Ja jos yleinen hyvä vaikuttaa esteeltä henkilökohtaiselle hyödyllemme, saatetaan vaatia prioriteettien harmonisointia. 
  
Tuleva kuukausi tuo asteittaisen energiamuutoksen huhtikuun maanläheisestä fyysisyydestä muuttuvampaan älylliseen energiaan, kun ensin Merkurius (1.5.), sitten Mars (12.5.) ja sitten aurinko (21.5.) siirtyvät ilmavaan Kaksosiin. Tämä kontaktimotivoitunut merkki, mikä pyrkii kommunikoimaan ja yhdistymään ja harvoin asettuu mihinkään kovin pitkäksi aikaa, ennen kuin huomio kiinnittyy jo seuraavaan asiaan, muistuttaa meitä katsomaan ylös ja ympärille ja olemaan vuorovaikutuksessa niiden ihmisten, paikkojen ja mahdollisuuksien kanssa, joita on kaikkialla ympärillämme. Se yhteysverkko mikä sitoo meidät toisiimme ja kaikkiin olentoihin, ikään kuin valaistaan nyt ennenkuulumattomasti. Se vaatii tiedostamistamme ja huomiointiamme – valpasta reagointia siihen vääjäämättömään totuuteen, että olemme kaikki todella yhtä. 
  
Siinä missä huhtikuu näki meidän opettelevan elämään tuntemattoman totuuden kanssa, toukokuussa alamme etsiä vastauksia ja tehdä suunnitelmia. Tekeillä on liikettä ja edistymistä. Avainkysymykseksi jää kuitenkin edistyksen suunta ja luonne. "Älä ota varaslähtöä" on edelleen hyvä neuvo siitä huolimatta, että planeettoja kerääntyy joustavaan Kaksosiin. Nyt on tärkeää kunnioittaa prosessia ja olla astumatta sivuun haluamamme määränpään saavuttamiseksi nopeammin. Pääsemme sinne, minne olemme menossa, sitten kun pääsemme, emmekä ehkä saa selville, missä se on, ennen kuin pääsemme sinne. Sitä odotellessa toukokuu tarjoaa näkemystä, mikä auttaa optimoimaan tulevina kuukausina tehtäviä valintoja. 
  
Täysikuu Skorpionissa 4.4. vaatii paljon, mutta tarjoaa enemmän. Se muistuttaa meille, että se minkä kieltäydymme tunnistamasta itsessämme, ei häviä pois, vaan tihkuu ulos sieltä täältä. Ihmispsyyke voi olla taitava välttelemään tarvittaessa, mutta emme poista jotain energiakentästämme pelkästään toivomalla sitä pois. Ainoastaan kohtaamalla sen, kuka ja mitä olemme, voimme muuttua. Emme voi koota palapeliä katsomatta sitä, emmekä voi luoda itseämme uudestaan tietämättä, mitä raaka-aineita meillä on sitä varten. Tämä kuu säteilee valoaan pimeimpiin paikkoihin sisällä ja muistuttaa meille, että se mitä löydämme varjoista, ansaitsee rakkauttamme ja huomioitamme yhtä paljon kuin jokin, minkä tuomme halukkaasti valoon. 
  
Paljastukset tämän kuun ympärillä antavat informaatiota loppu kuukauden, sillä se minkä näemme nyt, on totuus. Se ei ehkä ole miellyttävää, mutta meidän täytyy tunnustaa se silti ja kieltäytyä kääntymästä poispäin. Siinä paljastuvat matkamme seuraavan vaiheen komponentit – eivät ne kivat ja säteilevät, juuri kiillotetut persoonallisuusosat, jotka mieluusti laitamme näytille, vaan ne likaantuneet ja mustuneet tekeleet jotka mieluummin ohitamme tai ainakin siirrämme sivuun toista päivää varten. Tuo toinen päivä on nyt. Tulevaisuutemme luovuus lepää halukkuudessamme vapauttaa varjo ja sallia sen ilmaiseminen tietoisuuden valossa. Näin alamme todella tuntea itsemme kokonaisuutena. 
  
Eheänä, kokonaisena, ja integroituna oleminen on merkittävä teema tässä kuussa. Kyse ei ole siitä, että meidän täytyy olla sitä, vaan meidän täytyy sitoutua tulemaan siksi. Se on täysin eri asia! Se vaatii aikaa, joskus vaivaa ja halukkuutta olla rehellinen, avoin ja haavoittua. Sitoutuminen eheyteen on sitoutumista olemaan epäsuosittu toisinaan, eri linjoilla joskus, haastettu ja haastava usein. Se ei ole helppoa menoa, mutta se on vapauttavaa ja toukokuu antaa polttoainetta henkiseen tankkiimme edessä olevaa matkaa varten. Saatamme kohdata tässä kuussa lukuisia haasteita, jopa kriisejä. Jos ne eletään täysillä mahdollisimman tietoisena, jokainen niistä voi viedä meidät vielä syvemmälle siihen pyhään sisäiseen tilaan, missä asuu kaikki se viisaus, mitä voimme koskaan tarvita. Tämän kuukauden jokainen hetki on varustettu tuomaan ulos meistä sen, minkä jo tiedämme ja mikä jo asuu kätkettynä mutta elävänä sisällämme. 
  
Saatamme löytää itsemme tutulta maaperältä ja kohdata malleja, jotka luulimme jättäneemme taakse. Mutta ei ole tarvetta huoleen – emme ole luiskahtaneet takaisin vanhoihin tapoihin ja pois uusista mahdollisuuksista. Sen sijaan voimme havainnollistaa halukkuutemme muuttua reagoimalla tuttuihin dynamiikkoihin täysin uudella tapaa. Tässä prosessissa on jotain kokeellisuuden henkeä, tilaisuus "näytellä ikään kuin" ja katsoa, mitä tapahtuu. Jos kohtaat vanhoja ohjelmia, tuttuja tunteita, tuon saman vanhan argumentin saman vanhan henkilön kanssa tai toistuvan esteen, mitä et näytä pystyvän ylittämään, kokeile eri lähestymistapaa ja omaksu eri asenne. Jos olet aina tehnyt X:n, kokeile Y:tä vaihteeksi. Uskalla olla erilainen, eksy käsikirjoituksesta, improvisoi vaihteeksi ja katso, mitä tapahtuu. Niin vähän on kirjoitettu kiveen tällä hetkellä, että olisi haaskausta pitäytyä kokeilluissa ja testatuissa menetelmissä, etenkin kun ne eivät ole vieneet aiemmin meitä minnekään nopeasti! Ainoastaan uskaltamalla olla joku, mitä emme ole vielä olleet, voimme löytää käytettävissämme olevien vaihtoehtojen koko kirjon. Ainoastaan kokeilemalla uutta voimme löytää, mikä saa todella sydämemme laulamaan harmoniassa ja henkemme nousemaan huutamaan vapautta. 
  
Toukokuun 10. päivästä kuukauden loppuun asteroidi Juno on yhtymässä Jupiteriin. Myyttiset Jupiter ja Juno olivat mies ja vaimo, joten tämä astrologinen asetelma nostaa taas kerran esiin suhteet ja pyhän avioliiton haamun sisällä ja ulkona. Juno puhuu sitoutumisesta, mikä kestää, ja niistä elämänalueista, joilla pitkäaikainen perspektiivi on arvokkain. Jollakin se ei ehkä ole rakkaussuhde, vaan omistautuminen työlle tai perheelle. Saattaa olla jokin aate, mikä kuluttaa meitä, tai syvä halu, jonka tyydyttämisestä on tullut elämämme tarkoitus. Sydämessä jokainen tiedämme, missä Juno kutsuu meitä pitkäaikaiseen sitoutumiseen ja miksi. Voimme vastustaa toisinaan ja pitää parempana lyhyempää ja tarkoituksenmukaisempaa reittiä, mutta se muistuttaa meille ikuisesti, että jotkut parhaista tuloksista kypsyvät ajan kuluessa ja kehittyvät kerroksittain. Niitä ei yksinkertaisesti voi kehrätä tyhjästä mielenoikulla ja rukouksella, sillä prosessi on yhtä tärkeä kuin lopputulos. 
  
Yhtymässä Jupiterin kanssa Juno kutsuu pohtimaan, missä ja miksi sitoudumme. Mitä etsimme tekemällä sen ja kenen tarkoitusta palvelemme? Asetelma Kauriissa olevan Pluton kanssa muistuttaa meille, että tehokkaimpia sitoutumisia ovat ne, joissa olemme valmiita antautumaan prosessille, lopputulokseen pyrkimisen sijasta, ja sallimme energiafuusiomme toiseen ihmiseen, paikkaan tai aatteeseen tehdä taikojaan syvällä sisällämme. 
  
Vastaavasti jos suojelemme vääriä sitoutumisia, siteiden katkaiseminen voi olla tarpeellista. Aika ja energia ovat liian arvokkaita haaskattavaksi paikkoihin, joissa ei ole tippaakaan elämää antavaa henkeä. Meitä kaikkia kutsutaan tässä kuussa heittämään sivuun ruusunpunaiset lasit ja katsomaan pitkään ja tarkasti, mihin kulutamme energiaamme ja miksi. Tämän tekeminen antaa meille etulyöntiaseman, kun Saturnus alkaa tehdä neliötä Neptunuksen kanssa tänä vuonna ja sisällöttömät harhakuvat häviävät kuin sulava lumi. 
  
Uusi kuu Härässä 18.4. tarjoaa käytännöllisyyttä intuitiivisen tietämisen kera siitä, mistä aitoja sieluyhteyksiä löytyy. Näitä meidän täytyy hoitaa tulevina kuukausina, kun lähestymme Saturnuksen ja Neptunuksen asetelmaa, mikä vie meidät vuoden 2016 läpi. Valitsemme parhaillaan tiimiämme ja löydämme oman heimomme. He eivät ehkä ole niitä, joita odotimme, mutta kuten olemme jo nähneet, tämä on aikaa tehdä asiat eri tavalla, ei toistaa vanhoja kuvioita toivoen uusia tuloksia. Tulevaisuudesta ei vielä tiedä ja se on vapaasti saatavilla. Luomme sitä tässä ja nyt, kun puhumme, ajattelemme, toimimme ja tunnemme. Tässä kuussa voimme pohtia, keitä haluamme rinnallemme tässä seuraavassa luomisvaiheessa. 
  
Merkurius alkaa perääntyä Kaksosissa 19.5. (jatkuu 11.6. saakka), mikä tukee tällaista pohdintaa. Kommunikoinnin häiritsemisen sijasta tämä Merkurius paremminkin parantaa sitä, jos pyrimme todella rehelliseen vuorovaikutukseen pinnallisten latteuksien sijasta. Se näyttää meille, missä olemme harmoniassa toisten kanssa ja missä polkumme eroavat, missä tarvitsemme hyvin kevyttä kosketusta ja siirrymme eteenpäin juurikaan taaksepäin vilkaisematta ja missä meidän täytyy yhdistyä ja lähentyä syvemmin. Jos huomaamme turhautuvamme kommunikoinnin katkeamisesta tai kasvavasta etäisyydestä, saattaa hyvin olla niin, että tuo etäisyys on ollut aina olemassa, mutta se on vain selvempää nyt eikä sitä voi enää sivuuttaa. 
  
Kun aurinko siirtyy Kaksosiin 21.5., voimme päästä paremmin käsiksi tarvittavaan joustavuuteen, arvioidaksemme nopeasti maailmaa ympärillämme ja tehdäksemme parhaita päätöksiä. Neptunuksen ja Marsin kolmio 21. päivästä kuun loppuun, mihin Merkurius yhdistyy 26. päivästä, vaatii huolellista käsittelyä. Peräänkuulutetaan rehellisyyttä, etenkin riskipitoista. Se mitä yritämme kätkeä tai kieltää tässä kohtaa, tekee epäilemättä itsensä tunnetuksi kuukauden ajankohtana, jolloin Merkurius kulkee suoraan saman eläinradan asteen yli. On paljon parempi, että käsittelemme asiat nyt riippumatta siitä, miten vaikeilta ne saattavat näyttää. 
  
Rehellisyys on ehdottomasti paras menettelytapa, kun toukokuu tulee loppuun, mikä on erityisen arvokasta pitää mielessä, jos kyse on jonkun toisen rehellisyydestä, mitä mieluummin välttelisimme! Nyt aidosti jaetut ajatukset ja tunteet – vaikka olisivat vaikeita kuulla – luovat perustan syvemmälle läheisyydelle aikanaan. Jos on paljon ilmoille tuotavaa tässä kohtaa, se johtuu siitä, että aiemmin on vältelty paljon. Se miten etenemme tästä, erityisesti merkittävimmissä suhteissamme, riippuu siitä, miten hyvin otamme vastaan ajankohtaisen haasteen olla suora, rehellinen ja totuudenmukainen kaikessa, mitä sanomme ja teemme. 
  
Rehellisyys kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se voi olla uskomattoman vaikeaa toisinaan! Tuskin huomaamme jokapäiväisiä pikkupetoksiamme ja –kieltämisiämme – niin tutuksi niiden läsnäolo tulee meille. Mutta kun toukokuu tulee loppuun, niistä tulee lisääntyvässä määrin selviä, kuten tulee myös niiden seuraamuksista, jos niiden antaa jatkua vapaasti. On aika ottaa itseämme kädestä, ilmaista, mitä ajattelemme ja miltä meistä tuntuu, ja kutsua toisia tekemään samoin. Jos voimme tehdä tämän rohkealla myötätunnolla, mikä sopii ennen kaikkea syvään totuuteen pyrkivälle henkiselle soturille, voimme selviytyä yhdessä voittajina ja kunnioittaa sitä korvaamatonta arvoa, mikä on totuuden jakamisella ja vastaanottamisella avoimin sydämin ja laajentuvin mielin. Kaikki täytyy päästää ilmoille. Näin kohtaamme itsemme ja toisemme, syvennämme yhteyksiä ja tuemme sitä luottamusta ja läheisyyttä, mitä tarvitaan edessä olevalla polulla. 
  
Kaikki päivämäärät ovat GMT. 
  
Sarah Varcas