Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Merkuriuksen perääntymistä

Share |

Tiistai 26.5.2015 klo 21.42


MERKURIUS PERÄÄNTYY KAKSOSISSA 19.5. – 12.6. OPPOSITIOSSA SUUREEN ATTRAKTORIIN 
  
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk
15.5.2015 
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine 
  
Oman suunnitelmansa mukaan syntyvä universumi 
  
Merkurius pysähtyy 19.5. klo 1.44 GMT aloittaakseen perääntymisen ja se pysyy omassa merkissään Kaksosissa koko perääntymisjakson ajan. Käytännönläheisesti sanottuna tämä on tiedonhaluinen Merkurius, mikä etsii informaatiota ja vastauksia, tarkastelee kuluneiden kolmen kuukauden tapahtumia, miettii suhteita ja yhteyksiä toisten kanssa ja yleisesti inventoi ja lajittelee keskeneräiset asiat. Se puhdistaa tehokkaasti ratkaisemattomien asioiden kerrokset ja mahdollistaa positiivisen etenemisen tulevina kuukausina. Tietysti se merkitsee myös, että ajankohtaisiin väärinkäsityksiin täytyy tarttua tulevina viikkoina riippumatta siitä, pidämmekö siitä vai emme! Se voi olla hässäkkää ja turhauttavaa etenemishalullemme, mutta jos sitoudumme nyt selvittämään kaaoksen ja saamaan asiat takaisin raiteilleen, hyvitämme aikanaan sen, mikä tuntuu menetetyltä ajalta. Jos kuitenkin yritämme taistella ja sivuutamme aina vain selvemmät merkit, että jokin on jossain menossa pieleen, voimme olla ehdottoman varma, että sitten kun Merkurius kulkee taas suoraan, toivomme, että olisimme kuunnelleet paremmin sen varoituksia ja tehneet silloin, mitä vaadittiin! 
  
Merkuriuksen perääntyminen tapahtuu oppositiossa Suureen attraktoriin. Tämä poikkeava piste avaruudessa on perimmäinen "houkutin" ja se vetää meitä itseään kohti – pidämme siitä tai emme. Suuri attraktori muistuttaa meille, että äärettömien mahdollisuuksien maailmassa kaikkien asioiden täytyy sekä vetää puoleensa että torjua toisiaan kehityssyklinsä jossain kohtaa. Aivan kuten lapsia voi inhottaa ruuat, joista he nauttivat aikuisena, ja "elämämme rakkaudesta" voi tulla kiihkein vihamiehemme, kun intohimovirta kääntyy, polariteetin olemassaolo on keskeinen asia olemisen luonteessa. Meidän täytyy tuntea ääripäät löytääksemme tasapainon, mikä sallii eheyden, harkitaksemme vaihtoehtoja, jotka aiemmin näyttivät liian omituisilta ollakseen totta, sivuuttaaksemme sen, mikä kerran merkitsi valtavan paljon meille, ja ollaksemme valmistautunut päästämään irti juuri niistä luonteenpiirteistämme, mitkä tekivät aiemmin sen, kuka olemme. Suuri attraktori on portaalimme tulevaisuuteen ja se syntyy suurimmista ristiriidoista, mikä voi halvaannuttaa meidät nykyhetkessä. 
  
Emme voi vastustaa Suurta attraktoria, mutta voimme antautua sen suurille äärimmäisyyksille ja sallia sen ristiriitojen ja syvällisten paradoksien tunkeutua jokaiseen soluumme, kunnes tunnemme ne sinä jännitteenä, mikä elävöittää itse elämän. Sen pimeimmissä syvyyksissä kohtaamme kohtalon – ne asiat joita emme voi yksinkertaisesti muuttaa, olemisen tietyn piirteen mitä emme voi paeta. Merkuriuksen oppositio tähän pisteeseen, kun se alkaa perääntyä, esittää kysymyksen: "Mitä teemme, kun emme pysty muuttamaan jotain asiaa? Mitä merkitsee elää elämää, mitä muokkaavat voimat, jotka ylittävät arviointikykymme?" Samaan aikaan kun astrologia paljastaa sen hyvin luovan roolin, mikä meillä on elämänkankaamme kutomisessa, Suuri attraktori muistuttaa meille, että olemme kuitenkin kuin pienenpieni neulanpisto suhteellisen pienen planeetan pinnassa, yhdessä sadoista aurinkokunnista joita pyörii äärettömässä avaruudessa! Joskus se muistuttaa meille, että elämä vain tekee, mitä tekee, ja kehittyy niin, kuin sen täytyy, ja meidän täytyy vain selvitä siitä! 
  
Se saattaa kuulostaa melko negatiiviselta ja alistuneelta – emme halua kuulla sitä. Tämä on juuri pointti. Juuri siitä syystä, ettemme halua kuulla sitä, Merkurius huutaa sen kovaa ja selkeästi juuri nyt: on edelleen erittäin paljon, mitä emme yksinkertaisesti tiedä. Ääretön tieto ei ole hyppysissämme. Emme ole tämän upean universumin arkkitehtejä, vaan pieni osa sitä. Niin paljon kun haluammekin kontrolloida, taivas muistuttaa meille nyt, että jotkut asiat ovat yksinkertaisesti määräysvaltamme ulkopuolella ja ajan ja energian haaskaaminen yrittäen vaikuttaa niihin, on ehkä saanut meidät kääntämään katseen pois pallosta viime kuukausina. 
  
On aika käydä käsiksi siihen, mikä on enemmän, kuin luulemme, että pitäisi olla, erityisesti suhteiden osalta. Tulevina viikkoina Merkurius korostaa sen, mitä emme yksinkertaisesti pysty kontrolloimaan: toisilta saatavat reaktiot, rakkaidemme tekemät päätökset jotka kääntävät elämämme ylösalaisin, väärinymmärrykset joita näyttää syntyvän tyhjästä pelkästään, koska sinä ja minä olemme kaksi eri ihmistä ja dynamiikat, jotka tunnetaan välittömästi tavattaessa joku ja joilla ei ole rationaalista selitystä – "karmit minua", "pidän sinusta", "haluan tutustua sinuun paremmin", "toivon, etteivät polkumme enää kohtaa". Kaikki osoittaa siihen vääjäämättömään seuraamukseen, että elämä tekee, mitä tekee – energiamme vuorovaikutukseen toisten energian kanssa, mikä luo kontrollimme ulkopuolisia lopputuloksia. Riippumatta siitä, miten kovasti yritämme saada aikaan haluamamme tuloksen – saaden itsemme välttelemisen ja kieltämisen solmuihin prosessin aikana – ei ole mitään takuita. Elämä kutsuu nyt elämään totuudenmukaisesti läsnä olevassa hetkessä, ei juonitellen kuvitellun tulevaisuuden luomiseksi. Sano totuus. Sano asiat niin, kuin ne ovat, ja tee siitä tarkoituksesi lopputuloksesta riippumatta. 
  
Vastoin suosittua uskomusta vallasta ja voimattomuudesta, oman vaikutusvaltamme rajojen tunnistaminen on hyvin vapauttavaa. Sen tehdessämme voimme vain lakata yrittämästä muokata sitä, mikä kieltäytyy muokkautumasta millään muulla kuin omalla luonteellaan. Suuren attraktorin ytimessä on syvä ja ravitseva rauha, kun pelkästään sallimme sen vetää meitä sisään ja saada tahtonsa läpi, sillä sen tahto on lopulta meidän tahtomme. Hyväksymällä sen, mitä emme voi muuttaa, meistä tulee elävä ja hengittävä heijastus luojahengestä – ei vastustaen sen ilmaisua, vaan hyväksyen sen älykkäämmäksi voimaksi kuin "pikkuminä", joka luulee aina tietävänsä parhaiten. Ollessamme harmoniassa kohtalon kanssa aktiivisena osallistujana, ei ole mitään, mitä emme voi olla tai tehdä, sillä kaikki mitä meiltä vaaditaan, on se, kuka ja mitä olemme jo. 
  
Tämä ajankohtainen Merkuriuksen perääntymisjakso paljastaa paljon siitä, minkä voimme muuttaa ja mikä on elämän, meidän ja muiden ihmisten perustavanlaatuinen luonne. Se lopussa tiedämme, mistä voidaan keskustalla ja mistä ei. Saatamme tuntea vastustusta tätä paljastusta kohtaan, mutta vastustus ei merkitse, että olemme oikeassa ja universumin täytyy muokkautua ja tehdä, mitä kuuluu! Se merkitsee, että ajattelutapamme on liian kapea ja luotamme liikaa valtaamme kosmoksessa, mikä levittäytyy jatkuvasti ja paljastaa vielä syvempiä sopukoita äärettömästä avaruudesta. Meillä on edelleen HYVIN PALJON tiedettävää. Olemme pelkkiä vastasyntyneitä äärettömässä luomakunnassa. Vain ylistämällä tuota tosiasiaa voimme olla riittävän avoin vastaanottamaan aina vain syvällisempiä paljastuksia totuudesta, kun on sen aika. 
  
Nopeasti kehittyvä Vesimiehen aika ei ole määränpäämme, aioneiden kehityksen huipentuma – se on pelkästään väliasema loputtomalla kehitysmatkalla, paljastus uudesta tavasta elää ja rakastaa, uusi olemassaolotapa. Kosmisilla termeillä se on vielä ala-askelma erittäin pitkillä tikapuilla, jotka ulottuvat loputtomaan avaruuteen, mistä emme tiedä juuri mitään. Eläminen aikakausien muutoksessa voi johdattaa meidät uskomaan, että olemme saapuneet perille. Itse asiassa olemme edelleen lähtötelineissä ja valmistaudumme erittäin pitkään kilpailuun. 
  
Suuri attraktori polarisoi kaikki asiat, myös itsemme. Se antaa subjektin/tekijän ja objektin/kohteen ja pyytää meitä valitsemaan, kummasta näkökulmasta pidämme enemmän. Kumpikin tapa sisältää myös vastakohdan. Kaiken tämän polariteetin alla on tulevaisuus, mikä syntyy vastakohtien ja samanlaisuuksien luovasta jännitteestä, mikä on punottuna koko elämäämme. Kun Merkurius perääntyy tulevat viikot, meillä on tilaisuus nähdä nuo polariteetit, kohdata paradoksi ja ristiriitaisuus, yhden suhteen eri perspektiivit ja kunnioittaa niitä sen vuoksi, mitä ne ovat – tulevaisuuden satoisia siemeniä, ei ratkaistavia ongelmia yksiulotteisen näkemyksen harmaassa värittömyydessä. 
  
Jos olemme lakaisseet erimielisyyden maton alle, sanoneet "kyllä" tunteissamme "ei" ja sitoutuneet henkemme kaivatessa vapautta, nyt on aika tehdä päinvastoin ja paljastaa totuus. Mutta sen tehdessämme meidän täytyy hyväksyä, että tekemillämme valinnoilla voi olla seuraamuksia, joita emme pysty kontrolloimaan. Jokaisella päätöksellä on oma voimansa, mikä päästetään irti tehdessämme sen ja työnnetään elämään omaa elämäänsä. Tästä syystä "oikean" asian tekeminen voi joskus kostautua ja "väärän" asian tekeminen voi viedä meidät juuri sinne, missä meidän tarvitsee olla. Valintavoima on meidän ja sitten alkaa vuoristorata, mille ei anna polttoainetta ainoastaan oma halumme, vaan myös universumin halu – kehittymisvoima mikä työntää elämäämme ajassa ja avaruudessa tavalla, mitä emme vielä ymmärrä. 
  
Tulevaisuus syntyy joka hetkestä. Olemme sen luojia ja kohteita, joita heittelevät sinne tänne kontrollimme ulkopuoliset asiat. Tämä on paradoksi ihmiselämän ytimessä – meillä on valtaa luomisvoima, mutta meiltä saattaa puuttua vaikutusvalta omaan luomiseemme. Tätä on Suuri attraktori toiminnassa, joka tarjoaa itsemääräämisoikeusvapauden ilman takuita. Kun Merkurius perääntyy Kaksosissa, niiden yhteisvoima kutsuu meitä vaatimaan luomispotentiaalimme, käyttämään sitä rehellisesti ja näin tehdessämme tietämään, että se tulee, mitä tulee. Kallisarvoisin tavoite on yksinkertaisesti kunnioittaa sitä, kuka olemme hetkessä, ja jakaa itsemme rehellisesti elämän kanssa. Läsnäoleva hetki on kaikki, mitä meillä on, ja sen eläminen hyvin on paras, minkä voimme tehdä. Meidän ei ole tarkoitus muokata tulevaisuutta, vaan ottaa se avosylin vastaan, kun se saapuu, varmana siinä tiedossa, että lepäämme elämän käsivarsilla ja meitä tuuditetaan äärettömässä universumissa, mikä syntyy oman suunnitelmansa mukaisesti. 
  
Sarah Varcas