Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Norjan kiertomatka 27.8.-3.9.2016

Norjan matkaohjelma, osallistujat sekä aikataulut ovat nyt varmistuneet. Tässä myös muita matkaohjeita. Matkalle mukaan henkilötodistus (passi).

Yläkerta on suositellut viiden päivän paastoa ennen matkaa. Kuitenkin niin, että paasto loppuu viimeistään kaksi päivää ennen matkan alkua. Paaston tarkoitus on puhdistaa vastaanotinta.

Matkahan on kiertomatka, joten ajamista ja autossa istumista tulee olemaan paljon melkein joka päivä ja Norjassa ajomatkat ja tiet vaativat enemmän kuin täällä lakeuksilla, joten aikaa siirtymisiin kuluu enemmän kuin ehkä toivoisimme, eikä ihan jokaiseen kauniiseen paikkaan ole mahdollista pysähtyä.

Matkavaatteet ym. olisi hyvä saada pakattua mahdollisimman pieneen pakaasiin, sillä autoissa on vain rajallisesti tilaa matkustajien lisäksi.

Koska ajankohta on jo alkusyksyä, onkin syytä varautua myös siihen, että säät vaihtelevat melkoisesti.

Ota siis mukaan hyvät ulkoiluvaatteet, myös kumpparit tai muut vedenpitävät jalkineet sekä sadeviitta tai asu. Myös lämpöisiin päiviin voi varautua.
Mökkimajoituksiin makuupussi on paras. Oma pyyhe ja uimapukukin kenties...

Voi olla hyvä varata myös kamera, termospullo, omia teepusseja, hunajaa yms. , vettä ja jotain energiapitoista välipalaa, esim kuivattuja hedelmiä, jaksamisleipää yms. Me otamme mukaan retkikeittimiä ja pikakahvia, niin voimme nauttia matkalla lämmintä juomaa ja välipalaa jossain kauniissa maisemassa.
Olemme yrittäneet etsiä joka päivälle myös jonkin ruokailupaikan, jossa saisi kasvisruokaa, mutta ihan joka paikassa ei ole sitä mahdollisuutta, joten joudumme yhdessä luomaan jotain salaattilounasta tai tyytymään sitten illallispitsaan. Koska ryhmä on näinkin iso, kaikilta vaaditaan kärsivällisyyttä (putsia) eikä erikoistoiveita ruokailun suhteen ole mahdollista toteuttaa, eli joinain päivinä joudutte tyytymään meidän etukäteen valitsemiin vaihtoehtoihin. Voi myös olla, että syömiset voivat venyä joinain päivinä iltaan saakka, joten siksikin omat välipalat ovat tarpeen. Matkan hintaan sisältyy siis ruokailu joka päivä, mutta millainen, se on vielä avointa...

Bensat ja tankkaukset hoidetaan niin, että joko minä tai Patrick käytämme korttia ja tankataan kaikki autot aina kerralla. Ikävä kyllä Norja on bensan suhteen odotettua kalliimpi taas, joten voi olla, että loppupäässä joudumme keräämään polttoainekolehtia, mutta toivotaan ettei niin käy. On silti hyvä varata riittävästi matkakassaa mukaan, sillä omat välipalat, kahvittelut ym. pitää kaivaa omasta pussista.

Muutenkin kaikkeen on hyvä jo etukäteen asennoitua hyvin joustavasti, sillä aikataulut, kohteet ja ohjaus voivat matkan aikana muuttua. Iloisella seikkailumielellä siis!

Matkareitti on seuraavanlainen.

La iltana tapaaminen Turun sataman läheisyydessä, linnan puoleisella parkkipaikalla, noin 1,5 h ennen laivan lähtöä, eli n. 19.30. Viking Grace lähtee klo 20.55.
Kaikille on varattu hytti sekä varhainen aamupala laivalla, 6.30 Suomen aikaa.

Su 27.8. saapuminen Tukholmaan ja vierailu 50 kmn päässä olevassa Sigtunan keskiaikaisessa kaupungissa.
Sigtunasta suunnataan kohti Osloa, mutta pääetappi tälle ensimmäiselle, pitkälle päivälle on Kongsberg. Luonas on varattuna Örebrossa, Ruotsin puolella.

Ma 28.8 ajamme Kongsbergista Norjan läpi Haugesundin rannikkokaupunkiin, jossa on seuraava majoitus.

Ti 29.8. Haugesundista vartin päässä on Avaldsnesin kylä, jossa katsastamme kirkkoa ja läheisellä saarella olevaa viikinkikylää. Illaksi siirrymme mutkaisten teiden kautta Flåmiin yöpymään.

Ke 30.8. jatkamme Flåmista Borgundin kautta Vågåmohon, jossa meitä odottaa vanha talo lisärakennuksineen, kahden yön verran (ke-pe). Siellä vietämme myös torstain pimennyspäivän, ihan omassa rauhassamme.

Pe 2.9. aamusella on lähtö kohti Trondheimia ja siellä pysähdys ja hetki vapaa-aikaa. Matka jatkuu kuitenkin jo samana päivänä Ruotsin puolelle, Åren kupeeseen. Siellä vietämme viimeisen yön.

La 3.9. ajomatka Uumajaan, josta lautta kohti Vaasaa lähtee klo 18. (Paikalla meidän tulee olla viimeistään tuntia ennen lähtöä). Etelästä tulleet toivovat majoitusta vielä yhdeksi yöksi Vaasan seudulla ja muut onnelliset saavat jo nukkua omassa sängyssään.

Toivomme kaikille innokasta ja avointa suhtautumista ja retkimieltä tällä erikoisella ja varmasti haastavallakin matkalla. Odotamme innolla kaikkien osallistujien tulevia kokemuksia.

Jos jotain tärkeää jäi kertomatta, laita viestiä tai spostia.. Muuten voi hyvin käyttää tervettä järkeä, mitä tulee matkatavaroihin taikka muuhun sellaiseen.