Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Toukokuu

Share |

Torstai 19.5.2016 klo 22.38


TOUKOKUUN 2016 ASTROENERGIARAPORTTI 
  
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk
1.5.2016 
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine 
  
Intuitio, aikomus ja oivallus 
  
Toukokuu alkaa viiden (Merkurius, Mars, Jupiter, Saturnus ja Pluto) ja päättyy kolmen (Mars, Saturnus ja Pluto) planeetan perääntyessä. Pohdiskelu ja vastaanottaminen ovat avain siihen, miten tämä kuukausi kehittyy. On suuri motivaatio kunnioittaa totuutta, tehdä päätöksiä, jotka palvelevat sitä hyvin, ja pohtia syvintä tietämystämme, riippumatta sen tekemisen välittömästä hinnasta. Menestys niissä pyrkimyksissä jotka heijastavat todella elämämme syvempää tarkoitusta, on hyvin aspektoitu. Tämä ei ole välitöntä menestystä, vaan etenemistä aidompaan elämään niillä, joilla on rohkeutta ja päättäväisyyttä sukeltaa. 
  
Henkeämme vahvistetaan loppuun saakka. Rautaa kudotaan sielumme läpi. Saatamme saada voimakkaita näkyjä siitä, millaista elämä ja maailma sen mukana voisi olla – hyvässä ja pahassa. Maailmojen ja ulottuvuuksien väliset verhot ovat ohuita tässä kuussa ja monet saattavat poimia informaatiota, kokemuksia ja värähtelyjä, jotka ovat muuten ulottumattomissa. Jos olemme tottuneet sellaisiin kokemuksiin, ne ovat voimakkaampia ja eloisampia. Jos ne ovat uusia meille, ne voivat olla huolestuttavia tarkkuudessaan ja on halua sivuuttaa ne merkityksettömänä sattumana. Mutta ne ovat merkityksettömiä vain, jos päätämme niin olevan. Jos kuitenkin päätämme katsoa ja oppia sekä sallia vihjeiden leivänmurujen johtaa meitä, minne johtavat, saatamme löytää todella hämmästyttäviä yhteyksiä ja kaivaa esiin informaatiota, joka voi muuttaa elämämme, jos sallimme sen. 
  
Varo kuitenkin liiallista päivaunelmointia! Sitä voi olla paljon ympärillä. Fokuksemme saattaa hienovaraisesti siirtyä inspiroituneesta toiminnasta pelkäksi todellisuuspakoiseksi fantasiaksi. Mutta emme syntyneet paetaksemme vain mahdollisimman pian! Elämä täytyy ruumiillistaa ja elää joka solulla. On erilaisia olemistasoja, jotka ovat linjassa sen yhden hienon kokonaisuuden kanssa, joka heijastaa tämän äärettömän universumin monia puolia. Meidän täytyy kohdata se, minkä mieluummin sivuuttaisimme, ottaa vastuu siitä, mitä projisoimme, ja hyväksyä, että oma perspektiivimme on vain yksi lukemattomien muiden joukossa tässä seitsemän miljardin ihmisen maailmassa. 
  
Meillä saattaa olla pääsy niin paljoon "dataan" tässä kuussa – puhtaista faktoista toisten ihmisten sisäiseen tietämykseen, korostuneisiin havaintoihin ja voimakkaaseen intuitioon – että pakahdumme, ennen kuin olemme käyttäneet siitä yhtään. Yritys ottaa huomioon se kaikki saattaa uuvuttaa mielemme ja tunteemme. Kaikella ei ole yhtä suurta painoarvoa ja tehtävämme on lajitella jyvät akanoista tunnistaaksemme, millä on oikeasti merkitystä tietyllä hetkellä. Tärkeintä nyt on kykymme tasapainottaa maallinen ja ylimaallinen maailma niin, ettei kumpikaan ole kukkona tunkiolla, vaan kummallekin annetaan ansaitsemansa aika ja tila. Tämä tasapaino on avain eteenpäin siirtymiselle, sillä herkkyyden lisääntyessä ja verhojen ohetessa, aina vain suurempia informaatiomääriä kaikissa muodoissa tulee ulottuville, vaikka jatkammekin jokapäiväistä elämäämme. Päätämme sitten elää tavallista elämää poikkeuksellisesti tai poikkeuksellista elämää tavallisesti, niin parhaan mukautumistavan löytäminen niihin aisteihin, jotka ovat viiden perusaistimme ulkopuolella, on elintärkeää sydämen rauhalle ja mielen selkeydelle. 
  
Toukokuun ensimmäinen viikko sisältää Auringon, Jupiterin ja Saturnuksen välisen asetelman, joka tukee selkeää tarkoitusta, rehellistä mutta optimistista toivoa ja pysymistä voimassa, jota tarvitaan pitkähköjen uudelleenharmonisointi- ja parantumisprosessien kestämiseen. Jos sinun täytyy tehdä suunnitelmia, tämä viikko olisi hyvä siihen. Siinä on käytännöllinen mutta ylimaallinen henki, joka voi vahvistaa aikomuksiamme tietyllä taivaallisella puhdilla. 
  
Pluto tekee kolmiota pohjoissolmuun 5.5. alkaen, lokakuun keskivaiheille saakka, mikä puhdistaa tiedostamattomia esteitä, jotka ovat haitanneet etenemistä. Tämä voi olla hermostuttavaa aikaa, kun meiltä puuttuu kontrolli siihen, mitä ilmestyy esiin psyykemme varjoisista sopukoista. Reaktiot voivat näyttää suhteettomilta käsillä olevaan asiaan nähden. Meistä saattaa tuntua tavallista haavoittuvammalta tai kummallisen turhautuneelta ilman selvää syytä. Saattaa olla houkutusta ajatella, että jokin meni pieleen, mutta voit olla varma, ettei näin ole. Kaukana siitä! Aivan kuten tukkeutuneesta putkesta täytyy räjäyttää p…ka läpi virtauksen vapauttamiseksi (Pluton transiitit vaativat plutomaisia vertauskuvia!), niin meistäkin! Nämä ajat vapauttavat luontaisesti pysähtynyttä energiaa, jonka täytyy mennä jonnekin. Paras suunta on ulos. Lempeämmin kuin monet Pluto-tapahtumat, tämä kannustaa meitä päästämään irti mentaali- ja tunnedetrituksesta, jota emme tarvitse enää, ja näin luomaan tilaa uuden ilmestymiselle. Meidän olisi viisasta käyttää nyt tämä tilaisuus eikä lykätä sitä myöhemmäksi. Myöhemmin se voi olla paljon konstikkaampaa ja huomattavasti vähemmän harkittua! 
  
Uusi kuu Härässä 6.5. edustaa valintaa: elää totuuden valolla tai egon voimalla. Monella tapaa tämä on jokaisen henkisen polun ydin. Terveen egon kehittäminen rohkean hengen rinnalle varmistaa, että meillä on kaikki tarvittava tämän maailman navigoimiseen. Ego ei ole demoni, joka siitä usein tehdään, vaan työkalu viisaasti käytettäväksi. Kun se on terve ja kypsä, se tietää, milloin puhua itsevarmasti, milloin pysyä hiljaa nöyränä, milloin toimia, milloin odottaa, milloin tarttua kiinni ja milloin päästää irti. Siitä tulee viisas ja luotettu ystävä, joka elättää meidät tunteellisesti ja henkisesti kuivien aikojen läpi. Jos kuitenkin pyrimme voittamaan egon ymmärtämättä sen todellista luonnetta, ohitamme valheellisesti prosessin, johon meidän on palattava. Totuus on yhtä lailla egon ja sielun, maallisen ja henkisen puolen aspekti. Uppoudumme koko ajan suhteellisiin ja ehdottomiin totuuksiin, ja tehtävämme on erottaa nämä kaksi tietäen, kumpaa kunnioittaa, milloin ja miten. Tämä uusi kuu muistuttaa meille, että totuudella on monet kasvot ja kypsä ego palvelee sitä myös omalla kustannuksellaan. 
  
7.-16.5. nähdään sarja maamerkkien suurkolmioita, mikä antaa vakautta ja substanssia. Ne ankkuroivat meidät, kun käsittelemme niitä haastavampia tunteita, joita saatamme kohdata, ja ne pitävät meidät kosketuksessa maahan ja juurtuneena sisäiseen tilaamme, jossa kaikki viisaus odottaa oikeaa hetkeä tuodakseen itsensä julki. Jupiter alkaa kulkea suoraan Neitsyessä 9.5., peräännyttyään 8.1. saakka. Tämän vuoden ponnistelut aidommin elämiseksi alkavat kantaa merkittävästi hedelmää tästä eteenpäin. Vaatii usein valtavaa rohkeutta kunnioittaa totuutta sellaisena, kuin näemme sen, erityisesti kun se erottaa meidät muista tai haastaa vallitsevan tilan. Niillä jotka ovat sitoutuneet tekemään näin tammikuusta saakka, on nyt käsissään suurempi vapaus. Rajoittavat siteet katkaistuna ja esteet voitettuna, meidät vapautetaan palvelemaan heräämisagendaa paremmin kuin koskaan ennen. 
  
Merkurius ylittää Auringon myös 9.5. Tämä tunnetaan "okkultaationa" ja se vahvistaa lisää Jupiterin suunnanmuutoksen voimaa, mikä muistuttaa meille, että vapaus – tai sen puute – heijastuu kaikessa, mitä teemme ja olemme. Tämä on hyvä aika pohtia, miten ilmaisemme itseämme ja mitä käyttäytymisemme sanoo suhteestamme totuuteen. Henkinen puhe ja positiiviset sanat voivat olla yhtä paljon pettämisen kuin jumaluudenkin työkaluja. Totuus ei ehkä ole aina lempeää ja houkuttelevaa (siksi kaihdamme sitä hyvin helposti!). Se voi pyytää meiltä suurta rohkeutta ja toimia, jotka manaavat halveksuntaa päämme menoksi. Mutta tiedämme sen silti totuudeksi sisäisestä värähtelystä ja se nopeuttavasta vaikutuksesta matkallamme sieluun. 
  
15.-30.5. nähdään Merkuriuksen, Jupiterin ja Saturnuksen välillä asetelma, joka tukee käytännön toimintaa, johon vaikuttaa rehellinen ja realistinen optimismi. Tämä pari viikkoa antaa paljon tilaisuuksia tarkkailla sisäistä dialogiamme ja miten se vaikuttaa mentaali- ja tunnetilaamme. Puhummeko kannustavia sanoja itsellemme, kun asiat menevät pieleen, vai olemmeko pahin vihollisemme, joka syytää kritiikkiä ja solvauksia vähäisenkin tilaisuuden tullen? Annammeko tunnustusta omista saavutuksistamme ja huomioimme samalla tavalla yksityiskohdat kuin virheissämme ja epäonnistumisissamme? Olemmeko realistisia odotuksissa itsestämme vai asetammeko mahdottomia tehtäviä, joissa on epärealistiset tavoitteet, ja sitten romahdamme omien vaatimustemme painon alle? Saturnus joka perääntyy nyt Jousimiehessä, kutsuu tasapainoista optimismia: vakaa usko kykyymme saavuttaa ja voittaa sekä fokusoitunut yritys ilmentää arvokkaimmat lopputuloksemme parhaalla mahdollisella tavalla, johon pystymme. 
  
Neptunus säestää 18.-26.5. Se saattaa olla horjuttavaa, jos etsimme turvallisuutta – fyysistä, mentaali- tai tunneturvaa. Siis kunnes tunnistamme, että todellinen turva löytyy epävarmuuden hyväksymisestä, pyrkimättä karkottamaan sitä kosmoksen äärilaidoille! Neptunus vahvistaa, että jumaluus on läsnä koko elämässämme, sen joka aspektissa. Emme ole yhtään pyhempi meditoidessa kuin lattiaa kuuratessa! Jokainen hetki on täynnä jumaluutta. Kun tiedämme tämän täysin totuudeksi, turvallisuuden etsintämme loppuu – etäinen kaiku entisistä ajoista, jolloin luulimme, että oli meidän tehtävämme saada elämä toimimaan. Nyt Neptunus muistuttaa meille, että työssä ja leikkiessä, hereillä ja unessa, ilossa ja tuskassa ja kaikessa siltä väliltä, jumaluus toteutuu meidän kauttamme ja meissä. Ahdistusta ja pelkoa nousee, kun unohdamme todellisen luontomme. Rauha syntyy, kun muistamme ja päästämme irti. 
  
Täysikuu 21.5. osuu samaan aikaan, kun Merkurius lopettaa perääntymisensä Härässä. Se on myös ensimmäinen kahdesta täysikuusta Jousimiehessä, mikä tekee kesäkuun täysikuusta sinisen kuun. Tämän kuukauden täysikuu nostaa henkeämme ja lisää uskoamme riippumatta siitä, mitä elämässämme tapahtuu. Ollessaan yhtymässä perääntyvän Marsin kanssa se kasvattaa soturihenkeä, mikä kannustaa henkisesti uskaliaisiin tekoihin, jotka rikkovat aiemmin pelätyt esteet. Merkitessään alkua kuukaudelle, jonka aikana henkistä luonteenlujuuttamme voidaan hyvinkin testata, se vakuuttaa, että meillä on rohkeutta ja voimaa voittaa myös rankimmat ja pelottavimmat voimat. Muttemme tee sitä väärällä optimismilla ja kieltämisellä, vaan hyväksymällä ne sisulla ja juonikkuudella, ollen hereillä egon tempuille, mielen viettelevyydelle, ajatuksen voimalle ja sille hallitsevalle pelolle, jonka on annettu hallita hyvin pitkään tässä maailmassa. Kaikki henkiset soturit, tämä täysikuu valaisee edessä olevat haasteet ja samalla lisää sydämemme vahvuutta ja mielemme selkeyttä kohdata ne silmästä silmään ja kulkea päättäväisenä niiden läpi, käsi kädessä toisten kanssa transformoituen. 
  
Kun Merkurius kerää vauhtia eteenpäin täysikuun vanavedessä, on aika panna suunnitelmamme täytäntöön ja elää niiden oivallusten ja sen viisauden mukaan, joita on syntynyt kuluneilla kolmella viikolla. Mitä olemme oppineet itsestämme? Miten tämä haastaa aiemmat uskomukset itsestä? Ja miltä elämä nyt näyttää, kun ottaa huomioon uuden perspektiivimme? Oppositio Marsin ja Venuksen (kun se siirtyy Kaksosiin) välillä 24.-27.5. korostaa tasapainon merkitystä ja käytettävissä olevaa elinvoimaa, kun voimme elää asteikon kummassakin päässä ja tuntea myös keskikohdan. Emme voi koskaan olla täysin yhtä asiaa, sillä sen vastakohta vaanii aina varjoissa. Emmekä voi aina pitää täydellistä tasapainoa vastakohtien välissä. Sen sijaan meidän täytyy oppia tekemään rauha paradoksaalisuutemme kanssa, niiden vastakohtien kanssa joita ilmaisemme eri aikoina sekä epäjohdonmukaisuuksiemme ja hämmennyksemme kanssa. Tätä me olemme. Tässä rauhassa asuu kaikkein luovin kipinä, sillä jumaluus on kaikissa asioissa kaikkialla eikä se sellaisena voi koskaan olla "vain yksi". Se on sinä ja minä, suurimmat rakkaamme ja vihatuimmat vihollisemme. Se on suurin virheemme, syvin katumuksemme ja voitonhetkemme. Aivan kuten sitä ei voi rajata pikkuruisiin laatikkoihin ja mukaviin määritelmiin, meitäkään ei voi. 
  
Marsin nähdään perääntyvän 27.5. takaisin Skorpionin pariksi kuukaudeksi, mikä kasvattaa entisestään sinnikkyyttämme ja päättäväisyyttämme olla jättämättä kiveäkään kääntämättä, mitä tulee itsetuntemukseen ja jatkuvaan tietoisuuden nostamiseen. Jos yritimme kiertää joitain hankalia kysymyksiä sen kulkiessa aiemmin Skorpionissa (3.1.-6.3.16), nyt on aika palata niihin ja tehdä, mitä tarvitsee. Tämä maamerkkien suurkolmio Pluton, Merkuriuksen ja pohjoissolmun välillä pitää jalkamme maassa, kun laskeudumme syvyyksiin kaivamaan jumalan/jumalattaren antamaa sisua ja jumalaista armoa. Mars voi Skorpionissa olla vaativa orjapiiskuri ja herpaantumaton pyrkimyksessään irrottaa kaikki, mikä jarruttaa totuutta. Salaisuudet on parasta tuoda tässä kohtaa esiin, ennen kuin Mars tekee sen puolestamme luonteenomaisesti tinkimättömällä innollaan! 
  
Kuukausi loppuu Neptunuksen ja Auringon neliöön 29.5.-5.6. Pidä silmällä taipumusta itsepetokseen ja tuon valtavan vaaleanpunaisen elefantin mukavaan sivuuttamiseen huoneessa! Äläkä ajattele, etteivät toiset ole maininneet siitä, koska he eivät tiedosta sitä. He saattavat olla samanlaisessa kieltämisen tilassa toivoen, että epäkohta häviää nopeasti! Ei häviä. On kyse sitten jonkin tunnistamisesta itsessämme, joka jättää ikävän maun suuhun, tapahtumien epämukava käänne, joka uhkaa romuttaa arvokkaan suunnitelman, tai odottamaton ongelma varmalta näyttäneessä asiassa, paras lähestymistapa on nyt kirvelevä rehellisyys ja äärimmäinen avoimuus kaikkien osallisten suhteen. Nimittäin tällä tavalla reagoimalla Neptunuksen siunaukset vapautetaan, mikä pehmentää sydämet, avaa mielet ja sallii ihmeiden tapahtumisen paikassa, jossa aiemmin vain katastrofi näytti varmalta. 
  
Se miten tämä kuukausi päättyy, riippuu oikeasti meistä. Se voi olla hilpeyttä sydän avoimena, johon rohkaisee vastalöydetty luottamus. Tai se voi olla alakuloa, juuttuneena hämmennykseen ja kieltämiseen ja peläten seuraavaa askelta epävarmuuden vuoksi. Tietysti on paljon välimaastoa, jossa voimme olla myös! Mutta tärkeää on muistaa tämä: luomme seuraavan hetken asenteellamme läsnä olevaan hetkeen ja kohtaloa – mitä ikinä se onkin! – pidetään tässä hetkessä tiukasti käsissämme. 
  
Sarah Varcas 
  -----------