Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Rukous

Share |

Torstai 3.3.2022


Tänään 3.3. on Tiibetin buddhalaisten uusi vuosi ja Losar juhlan ensimmäinen päivä. Heillä alkaa vuosi 2149 ja se on vesi tiikerin vuosi. Juhlaan sisältyy jopa parin viikon ajan paljon rukousta ja siunausten pyytämistä. Sitä ennen vanha vuosi on siivottu pois. Juhlan ajatus ja puhtauteen pyrkiminen tuntuvat hyvin kauniilta.

Kun puhutaan rukouksesta, rukoilemisesta, meillä jokaisella varmaankin nousee omanlainen ajatus ja kuva, mitä se tarkoittaa. Aika usein se kuitenkin liitetään kirkkoon tai uskontoon. 

Minulle rukous on täysin vapaa kaikista kirkko-, uskonto-, aate-, tai dogmisidonnaisuuksista. Ymmärrän, että rukous on kaikkien sielujen oikeus ja lahja pyrkiä oman Korkeimman kautta Lähteen parantavaan yhteyteen. Siinä ei tarvita tiettyjä sanoja, jotka joku toinen on määritellyt hyväksi, eikä siinä tarvita edes selvää kuvaa, mikä Lähde on.

Jokaisella sielulla on tuo suuri sydämen yhteyden mahdollisuus pyrkiä Rakkauden yhteyteen ja oman hyvän aikomuksen kautta rukoilla maailmaan rauhaa ja kärsiville apua. Minä luotan Lähteeseen, niin että kaikki tuo hyvä, mitä pyydän, toteutuu tarkoituksenmukaisella tavalla. Ja kun rukoilen, laitan sillä tavalla liikkeelle sellaista korkeaa energiaa, joka saavuttaa Lähteen ja sitä kautta voi tuoda apua. Ymmärrän, että tässäkin vapaa tahtoa tulee käyttää rukouksen lähettämiseen.

Ehkä kiinnitit huomiota ajatukseen "kaikki tuo hyvä". Se on rukouksen ydin, sillä rukouksellahan käännytään elämää luovan ja ylläpitävän ikuisen Lähteen puoleen. Silloin tuo rukouksen ajatuskin tulee olla energialtaan hyvään pyrkivä, ei esimerkiksi kostoa pyytävä.

Jumalallisesta Lähteestä jokainen saa käyttää omanlaistaan nimeä tai voi kuulua mihin tahansa kirkkoon tai suuntaukseen. Voi rukoilla valmiiden sanojen tai vain omaa sydäntään kuunnellen. Puhdas sydän ja aikomus onkin se tärkein, ei nimet taikka toisistaan poikkeavat suuntaukset. Lähteen näkökulmasta pyrkimys Rakkauteen ja hyvään tahtoon ovat ne, jotka merkitsevät.  

Jatkakaamme yhteistä rukousta ja sen kautta muutosta kohti Rakkautta.