Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Kesäkuun aaltoja

Share |

Tiistai 7.6.2016 klo 21.40


Toukokuun alkupuolella sain viestiä, että erityinen ajanjakso olisi aalloilla vastaanotettavaksemme. Henkilökohtainen ohjaus oli viikon paasto ennen kuun puolivälissä alkavaa omaa aktiivijaksoa. Sen jälkeen olisi kuukauden muutosaika johon valmistautumista tuo paastokin oli. Paaston ajankohta oli oikea myös keholleni, sillä "normaaleja" päänsärkyjä ei tällä kertaa ollut. Ihmettelin kyllä kovasti, sillä paheeni (ISO) on kahvi! Aamukahvi ja päivälatte kuuluvat kuvioihin ja tuovat arjen nautintoa kaiken kiireen keskellä. Niin..kahviaddikti, tunnustan.. No kevennetty viikko meni kuitenkin hyvin, eikä edes kahvihimoa tarvinnut putsata. Oikeastaan olin muutaman alkupvn jälkeen hyvässä fyysisessä kunnossa, vaikka hameet eivät enää pysyneetkään ylhäällä niin kuin ennen.
Paaston aikana törmäsin ensi kerran tuo kääpiöplaneettaan.. uusi tuttavuus minulle. Kuitenkin sen energia vaikutti vahvasti ja sain Ylhäältä vahvistusta että erityisajanjaksoni liittyi osaksi siihen. Pikki Eriksen vaikutus tuntuu kyllä edelleenkin ja tuo ainakin minulle syvempää voimaa, joskin nostelee kyllä repusta myös vanhaa tuttuakin tavaraa putsattavaksi. Oma, välillä helposti nouseva "universaali suru ja syyllisyys" ovat vuorotelleet syvän tyyneyden kanssa. 
Oman tahdon luopumisteema on sekin saanut hyvin syvällisen merkityksen ja sitä on tutkailtu joka tasolla. Siitä luopuminen on niin suuri siunaus mutta tarkisteltavaa on ollut monessakin kohtaa..

Myös uusi tieto on virrannut.. Atlantiksen energioita, kuvia ja tarinaa on tullut ja meditaatioissa on ollut uusi "ulottuvuus". 
Eriksen lisäksi on galaksin tasolla myös virtausta, jonka aaltoja vastaanotamme. Niiden aaltojen vaikutus on solutasolla.. dnan muutos on mahdollinen ja varsinkin tähtitietoisuuksilla on erityiset mahdollisuudet vahvistaa muutoksen kautta yhteyttään omaan alkuperäänsä. Ollaan siis avoimia uusille kesän aalloille.

Tässä Varcasin näkökulmaa pikku Erikseen.

ERIS 1.6.2016 
  
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk
31.5.2016 
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine 
  
Radikaali feminiinisyys herää (naamioituneena kääpiöplaneetaksi!) 
  
"Kreikkalainen myytti kertoo, että koska Eris oli suljettu pois häistä, se heitti rellestäjien keskelle omenan, jossa luki "reiluimmalle". Jumalatar Athenen, Heran ja Afroditen välille kehkeytyi kiista siitä, kenelle se oli tarkoitettu, minkä ratkaiseminen johti lopulta Troijan sotaan." 
  
Kääpiöplaneetta Eris astui astrologiselle näyttämölle 5.1.2005 ravistelemaan asioita ennenkuulumattomasti. Kun se valmistautuu yhtymään Uranuksen kanssa (kesäkuu 2016 – maaliskuu 2017), silmiemme täytyy olla täysin auki ja sydämemme yhteensopivana ja valmiina mihin tahansa, niin hurjaa kuin siitä tuleekin, ja meidän täytyy pysyä riittävän fokusoituneena tehdäksemme sen, mitä täytyy. Sen liitto Uranuksen, Vesimiehen hallitsijan, kanssa merkitsee vedenjakaja-aikaa tulevassa Vesimiehen aikakaudessa, joka haastaa kaiken, mikä jatkaa epätasa-arvoa, sortamista ja riistämistä, ja se vaatii ankaraa tinkimättömyyttä ja rohkeutta ilmaista oma kantansa. Eris vaatii meitä kohtaamaan ne epämiellyttävät totuudet, että ihmiskunta on käyttänyt hyväksi Äiti Maata ja mitä olemme yksilöinä tehneet itsellemme ja toisillemme. 
  
Myytissä Eris on epäharmonian ja kilpailuhengen jumalatar. Ensi näkemältä ne hankaluudet joita se aiheutti vastineeksi kutsumattomuudesta häihin, kuulostavat pikkumaisilta, mutta se tiesi, että jotain paljon tärkeämpää tapahtui. Itse asiassa sen sulkeminen pois on täydellinen esimerkki feminiinisyyden kokemuksista kautta historian: halveksittu, vältelty, sivuun jätetty, demonisoitu, sivuutettu ja torjuttu. Reaktiossaan Eris ilmensi sitä pimeää ja pelättyä feminiinisyyttä, joka nousee vaatimaan takaisin paikkansa maailmassa, jota patriarkaalinen valta on kauan pirstonut. 
  
Venus ja Mars, feminiinisyyden ja maskuliinisuuden arkkityypit, yhdistivät voimansa kolme kertaa 2005 (helmikuussa, syyskuussa ja marraskuussa). Ensimmäisessä tapaamisessa niiden nähtiin siirtyvän eläinradan viimeisestä asteesta ensimmäiseen – varma merkki uuden toimintamallin syntymästä. Näin tehdessään ne säteilivät kaikkialla kirkasta valoa patriarkkaperintöön ja muistuttivat meille, että vielä on paljon tekemistä, ennen kuin feminiinisyys hyväksytään kollektiivipsyykessä kaikissa muodoissaan. Edelleen sukupuolijako maskuliinisuuteen ja feminiinisyyteen, ei niiden integrointi, määrittelee hyvin monien elämää ja kokemuksia. Patriarkaatin syvät haavat jatkavat märkimistä ympäri maailmaa, ja on helppoa vaipua epätoivoon maailmanlaajuisen muutoksen näyttäessä epätodennäköiseltä. Naisia ja tyttöjä ympäri maailmaa kohdellaan kuin karjaa ja pojat ja miehet raaistetaan jatkamaan tätä epäinhimillisyyttä. Patriarkaatissa ei ole perimmiltään voittajia, sillä ne jotka pitävät vallan avaimia, ovat uhranneet inhimillisyytensä niiden saamiseksi. Riippumatta siitä, kuka, mitä tai missä olemme, emme voi astua sivuun maailmasta, johon olemme syntyneet, ja olla piittaamatta siitä, mitä olemme luoneet. Olemassaolomme tekee meistä osan maisemaa, sirpaleen kollektiivitietoisuutta joka elää näitä kokemuksia tässä ja nyt. Voimme olla osa ongelmaa tai osa ratkaisua, jatkuvasti jakautuneena tai etsiä eheyttä – sisällä ja ulkona – jossa selvistä vastakohdista tulee yksi yhdistynyt muutosvoima. 
  
Eris tulee koko mahtavassa loistossaan oikaisemaan asiat, tasapainottamaan vaa'an ja muodostamaan olemisjärjestyksen, joka kunnioittaa monimuotoisuutta, tunnistaa mikrokosmoksen makrokosmoksessa ja luonnonvoimat, jotka sykkivät suonissamme. Eris tuntee feminiinisyyden voiman – raa'an ja alkukantaisen lapsensynnytysvoiman, hurjan suojelevan äidinrakkauden, rikkoutuneen mutta vastaanottavan sydämen kestävän vahvuuden ja heränneen kohdun voiman, joka tukee syvällä sukupolvien toiveita ja unelmia. Eris tietää radikaalin voiman nousua ihmispsyykessä – alkukantaista feminiinisyyttä, joka tietää, että elämä on veristä ja kaunista, vaarallista ja energistä. Ja feminiinisyyden sulkeminen pois siitä keskeisestä toimintamallista, joka muotoilee olemassaoloamme, on elämän muuttamista steriiliksi, mikä tekee mahdolliseksi meille luonnonvarojen ryöstämisen, taloudellisten voittojen suosimisen perushyvinvoinnin kustannuksella ja lyhytaikaisen vallan panemisen pitkäaikaisen selviytymisen edelle. Näin luodaan maailma vailla myötätuntoa, joka voi sivuuttaa traumatisoituneen pakolaisen rasitteena resursseillemme, orpolapsen toivottomana tapauksena ja lukemattomien naisten ja lasten elämän merkityksettömänä maskuliinisuuden hallitsemassa keskustelussa, joka palvelee vain sen omaa jatkumista. 
  
Eris on upein kosminen voima, joka on kohdattu tähän mennessä. Siksi sen ilmestyminen vei pitkään! Meidän täytyi olla valmiita ja kyettävä pysymään kurssissa ja tahdissa. Se haastaa meidät katsomaan avoimin silmin ja vapaana vilpistä. Näkemään, keitä olemme ja mitä teemme – henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti – epätasa-arvoisuuden ja sortamisen vahvistamiseksi kaikkialla maailmassa. Se kutsuu meitä kaikkia sukupuolesta riippumatta ottamaan avosylin vastaan toivon reilusta ja oikeudenmukaisesta maailmasta – hoivaavasta maailmasta, jossa kaikki elämä pyhitetään, kaikkia olentoja kunnioitetaan pyhän lähteen elintärkeänä kipinänä ja jumalainen feminiinisyys ja jumalainen maskuliinisuus ovat ikuisesti toistensa syleilyssä. 
  
Kun Eristä kohdeltiin huonosti häissä, hurja voima päästettiin irti – hurja feminiinisyys, epäkunnioitettu ja väheksytty. Se kieltäytyi luikkimasta hiljaa pois ja aloitti sen sijaan sodan ilmaistakseen kantansa. Se päästää irti kaaoksen ja vaatii, että meidät pyyhkäistään sen herpaantumattomaan voimaan. Pannessaan jumalattaret Athenen, Heran ja Afroditen toisiaan vastaan kilpailussa reiluimman tittelistä, se paljasti väheksytyn feminiinisyyden, joka on erotettu täysivaltaisuudestaan ja joka on "maskuliinituijotuksen" vallassa. Nyt se palauttaa voiman meille kaikille ja kutsuu meitä ottamaan vastaan valoisan ja pimeän feminiinisyyden ja kaikki sävyt siinä välillä – Venuksen seksuaaliset ilot, Kuun syklinen intuitio ja Erisin vaistomaisuus haastavat kaiken, mikä vahvistaa patriarkaalisia sukupuoliarvoja. 
  
Eris kaivaa juuriltaan kaiken, mikä riistää ja käyttää hyväksi. Sen saapuminen muuttaa kaiken. Se seisoo Uranuksen, Vesimiehen ajan suojelijan, rinnalla ja vaatii meitä luomaan maailman, jossa arvokkuus on yleismaailmallinen oikeus, ei etuoikeus, jossa elämää kunnioitetaan kaikissa muodossaan, jossa sukupuoli ei välitä riistettyä kohtaloa ja jossa intuitiivinen sydän on harmoniassa terävän mielen kanssa, ei sen alamainen. Sen maailma on radikaali, rohkea ja vapaa. Se ei pelkää kohdata niiden vihaa, jotka säilyttävät mieluummin vallitsevan tilan, ja niiden kieltämistä, jotka yrittävät väistää meitä suoraan silmiin tuijottavia totuuksia. Se ei siedä irrallisen henkisyyden yhteydettömyyttä, joka pyrkii pakenemaan tästä maailmasta, ei osallistumaan siihen radikaalisti. Eikä se salli sen mennä haastamatta, että palavassa maailmassa valta säilyy muutamien käsissä. Emmekä saa mekään sallia, sillä vain olemalla tiukasti muutoksen puolesta voimme ammentaa Erisin voimaa ja tuntea sen mahtavan sydämen ja hurjan sitoutumisen maailmaan, joka syntyy uudesti. 
  
Eris muistuttaa meille varmoin ottein, että jokaisella hengenvedolla synnytämme maailmaa, muokkaamme sen tulevaisuutta ja sinetöimme sen kohtalon. Sen saapuminen haastaa. Se on soturihenki, jolla ei ole mitään menetettävää – mahtava voima jonka aika on tullut. Rakasta sitä tai inhoa sitä, seuraa sitä tai pelkää sitä, mutta se käynnistää pysäyttämättömän ja vapauttavan muutosvallankumouksen. 
  
Sarah Varcas