Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Elokuuta on vielä jäljellä <3

Share |

Maanantai 17.8.2015 klo 13.33


ELOKUUN 2015 ASTROENERGIARAPORTTI 
  
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk
31.7.2015 
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine 
  
Suuren voiman pieniä tekoja 
  
"Lempeys tekee sen" on luultavasti paras neuvo tulevalle kuukaudelle. Sitä ei pidä sotkea lauseeseen "älä tee mitään", mitä se ei ehdottomasti ole! On paljon tehtävää pitkin elokuuta, kun käynnistämme toiminnan viimeaikaisissa suunnitelmissamme. Sitä auttaa Merkuriuksen, Jupiterin ja sitten auringon siirtyminen Neitsyeen, mikä korjaa toukokuun puolivälistä saakka kestäneen maaenergian puutteen. Melko intensiivisen heinäkuun lopun jälkeen, jolloin oli voimakas täysikuu, joka laittoi meidät vastakkain joidenkin sensuroimattomien totuuksien kanssa, elokuu alkaa tuntua "takaisin maan pinnalle tömähtäen" –kuukaudelta! Jos rakastat ennakoimista ja fokusoitumista, olet omassa elementissäsi. Jos sinulla on kuitenkin taipumusta nauttia enemmän haaveilusta, muttet osallistu arkiseen maailmaan toteuttaaksesi sen, tästä kuukaudesta saattaa tulla haasteellinen. Se ei kuitenkaan ole mahdoton haaste ja meillä kaikilla on kosmista tukea ryhtyäksemme tehokkaasti toimeen ja edistyäksemme. Ainoa ongelma on: teemmekö tuon ponnistuksen vai löydämme tekosyyn olla tekemättä?! 
  
Uranus ja Kheiron aloittavat tämän kuukauden alussa asetelman, joka jatkuu seuraavan vuoden helmikuuhun – toisen ollessa eläinradan ensimmäisessä merkissä (Uranus Oinaassa) ja toisen viimeisessä (Kheiron Kaloissa). Tässä liitossa on suurta toivoa, vaikka monet saattavat ylenkatsoa sen ja suosia dramaattisempia kosmisia tapahtumia! Se kuiskii uusista aluista, jotka syntyvät vaikeasti voitetusta viisaudesta. Kun se toimii taustalla, muistuttaen lempeästi meille, että mikä tahansa loppuukin tänä aikana, selvittää tilaa uudelle elämälle, se valaisee sen tärkeyttä, että olemme valmis päästämään irti haavoistamme, niiksi tulemisen sijasta, ja poistamme menneisyyden loukkausten koukut, sallien niiden vähitellen hävitä. 
  
Kun otetaan huomioon tämän liiton pituus, se saa vasta jalansijan tässä kuussa ja luo perustaa tulevalle parantumiselle. Jos tunnemme siihen halukkuutta, ilmaistu sitoutuminen – rituaalissa tai rukouksessa, peilin edessä tai pelkästään yllä olevalle taivaalle – että olemme tässä loukkauksista irtipäästämisessä mukana, auttaa meitä vaatimaan oman paikkamme tulevassa kollektiivisessa parantumisessa. Mutta muista, että oma tahtomme on tärkein, kuten kaikissa asioissa. Vammautunut raaja ei palaa täysin terveeksi tekemättä mitään, vaan vähitellen lisääntyvällä harjoittelulla, kun se vahvistuu. Olemme samanlaisia. Parantuminen vaatii halukkuutta ottaa elämän paino alueilta, joilla haavamme ennen olivat, ja vahvistaa niitä vähitellen – piilottamatta niitä haavoittuvuuden pelosta. 
  
Saturnus pysähtyy 2.8. Skorpionissa lähteäkseen eteenpäin, mikä merkitsee muutamamaa viimeistä viikkoa sen kulkemiselle pimeimpien varjojemme tunnevesissä. On ollut melkoista kyytiä monille siitä lähtien, kun se siirtyi Skorpioniin lokakuussa 2012 ja mylläsi esiin ne asiat, joita mieluummin välttelisimme, ja laittoi meidät vastakkain niiden seuraamusten kanssa, että olemme vältelleet liian pitkään. Syyskuun puoliväliin saakka se antaa vielä yhden tilaisuuden toimia sen mukaan, mitä olemme oppineet itsestämme, ja sitoutua rikkomaan ne tavat, jotka pönkittävät välttelemistä. Vaikka olisimme kuinka yliherkkä tarttumaan tuollaisiin haastaviin asioihin, niin jos emme tee sitä, seuraamukset ovat paljon vaikeampia pitkässä juoksussa. Se vaatii rohkeutta ja lujaa luonnetta, mutta antaa vapaamman ja aidomman elämän. 
  
Noiden asioiden kohtaaminen päättäväisesti, joita mieluummin välttäisimme, sallii elämän tukea meitä parantumisessa sen sijaan, että kuljemme yksin kamppaillessamme sen kaiken pitämiseksi piilossa. Pitkin kuukautta meillä on tilaisuus tuoda valoa psyykemme pimeimpiin nurkkiin, joissa saattaa edelleen vaania ajatuksia, tunteita, pelkoja ja ennakkoaavistus, joita pikemmin välttäisimme. Ja ottaen huomioon Uranuksen ja Kheronin orastavan liiton, meidän on hyvin ajankohtaista tehdä se! 
  
Jupiterin saapuminen Neitsyeen 11.8. merkitsee merkittävää polttopistemuutosta: on aika lakata kuvittelemasta, toivomasta ja suunnittelemasta ja alkaa tehdä, vaikka ottaisimme vain pikkuaskelia kaukaista tavoitetta kohti. Jupiter Neitsyessä nauttii pikkuseikoista, jotka muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Se näkee jokaisen pikkuruisen luomisosan kallisarvoisena jalokivenä, yhtä täydellisenä itsessään kuin osana jotain suurempaa. Tämän täytyy olla asenteemme, sillä nyt tarvittavat teot ovat yhtä pieniä mutta arvokkaita. Tämä ei ole rohkeiden tekojen ja riskialttiiden hankkeiden, vaan asteittaisen askel askeleelta tapahtuvan toiminnan aikaa, joka edistää tavoitteitamme pala palalta. On tärkeää, ettemme salli ilmiselvän merkityksettömyyden huijata itseämme, sillä tällä hetkellä jokainen säätö, jokainen nyanssi viitoittaa tietä eteenpäin. 
  
Uusikuu Leijonassa 14.8. on henkilökohtainen kuu, jolla on kollektiivinen viesti: meillä jokaisella on rooli tietoisuuskehityksen edistämisessä, mutta esitämme sen oman henkilökohtaisen elämämme koukeroissa. On aivan liian helppoa unohtaa, että pienissä teoissa on suuri voima, erityisesti silloin kun huomiomme otetaan mukaan elämän jokapäiväisiin vaatimuksiin. Tämä kuu muistuttaa meille, että kaikella mitä teemme – jokaisella ajatuksella, sanalla ja aikomuksella – on enemmän merkitystä, kuin voimme mitenkään kuvitella. Se haastaa meidät astumaan pois mielen tavanomaisilta raiteilta rikkoaksemme sen negatiivisuus-, uhritietoisuus- tai vanhan toivottomuuskierteen, joka uhkaa pitää meidät jumissa entisessä tuskassa ja vanhoissa peloissa, joista on parasta päästää irti. 
  
Saturnuksen ja auringon neliö 18.-25.8. auttaa meitä tässä, vaikkei siltä ehkä tunnu tuolloin! On elintärkeämpää kuin koskaan, että löydämme kultaisen keskitien henkilökohtaisen täyttymyksen ja niiden vastuiden välillä, jotka tulevat inkanoitumisesta tälle upealle planeetalle, joka majoittaa seitsemän miljardia ihmistä ja lukemattoman määrän muita lajeja ja elämänmuotoja. Kun useampi planeetta lähestyy Neitsyttä ja Saturnus puhuu, meille muistutetaan, ettei kyse ole vain meistä – niin paljon kuin henkilökohtainen elämämme saattaa näyttää siltä. Kuuntelematta luontoäitiä, planeettaa, kosmosta, elementtejä ja niiden kaikuja sydämessämme, emme voi tietää, mitä tehdä tai miten käyttäytyä. Emme oikeasti. Jos kaikki päätöksemme tehdään yksinomaan subjektiivisesti yksilönäkökulmasta, saamme vain henkilökohtaisia tuloksia, jotka ovat erillään kokonaisuudesta ja tyhjiössä, mikä ei ravitse pitkässä juoksussa. Neitsyt pyrkii palvelemaan ja Saturnus nyökkää hyväksyvästi tietäen, että vilpittömin palvelu tarjoaa syvällisimmän tyydytyksen ja vapauttaa sydämen ja mielen kunnioittamaan suurempaa hyvää. 
  
Kun aurinko siirtyy Neitsyeen 23.8., saatamme olla niin uppoutunut käsillä oleviin tehtäviin, että unohdamme katsoa maailmaa ympärillämme, mistä syystä auringon ja pohjoissolmun välinen liitto muistuttaa meitä tekemään niin. Tasapaino on tässä avainsana, joka varmistaa, että voimme elää tässä maailmassa tehokkaasti vain, jos muistamme katsoa sitä kaikessa kauneudessaan ja majesteettisuudessaan, sallimatta itsemme uppoutua niin tekemiseen, että oleminen katoaa. Äiti Maa on oppaamme ja taivas sen rinnalla. Jos pysähdymme kuuntelemaan hektisen elämämme keskellä, kuulemme sen kuiskaukset tuulenvireessä ja sen karjunnan tuulessa. Lempeästä sateesta tai linnunlaulusta tulee ääni sielumme kotiinpaluusta. Maailmassa jossa kilpailu on kuningas ja jossa meille kerrotaan vihollisia olevan kaikkialla, tämä auringon kulkeminen Neitsyessä muistuttaa meille, että kun kaikki tekevät oman osansa, se on paljon tehokkaampi kuin jokaisen tavoitellessa henkilökohtaista tukialuettaan, jolta sanella tapahtumia. 
  
Venuksen perääntyessä Leijonassa koko kuukauden, meidän täytyy muistaa, että eristäytyminen erottaa meidät siitä yltäkylläisyysvirrasta, joka muotoilee maailmamme, kuten myös toisten pelkääminen. Tarvitsemme toisiamme selviytyäksemme – pidimme siitä tai emme. Emme voi tehdä kaikkea itse. Emmekä voi laittaa itseämme toisten armoille ja silti elää "yletöntä" elämää. Tämän paradoksin jännitteen kanssa meidän täytyy elää joka päivä tällä hetkellä ja löytää tasapaino keskinäisen riippuvuuden hoivaamisen ja itseriittoisuuden ruokkimisen välillä. 
  
Merkuriuksen siirtyminen Vaakaan 27.8. tukee keskinäistä ymmärrystä ja sen dynamiikan tutkimista, joka pitää suhteemme elossa tai tuomitsee ne väärinymmärryksen ja ristiriidan roskakasaksi. Yhtymässään pohjoissolmun kanssa, Merkurius muistuttaa meille tässä kohtaa taas kerran luovasta potentiaalista, joka elää jokaisen suhteemme ja jokaisen yhteytemme ytimessä, riippumatta siitä miten pieni tai mitättömältä näyttävä se on. Lyhyt vuorovaikutus jonkun vieraan kanssa voi tehdä hänet onnelliseksi tai satuttaa häntä – kova sana kiireessä voi aiheuttaa pysyvää vahinkoa silmänräpäyksessä. Olemme toisillemme velkaa ystävällisyyden, myötätunnon, tuen ja ymmärryksen. Mitä useampi ihminen pystyy hyväksymään tämän velvollisuuden, täyttäen sen aina, kun on mahdollista, sitä syvemmällä virtaa se elämää sykkivä side, joka yhdistää meidät kaikki. Suhteen haaste on usein juuri tämä: luoda tila, jossa voimme tehdä virheitä ja sählätä, jossa meille annetaan anteeksi ja jossa meitä rakastetaan riittävästi aloittaaksemme taas alusta. 
  
Kalojen täysikuu 29.8. nostaa esiin sitoutumisen ja sen, mihin päätämme panostaa omamme. Orjuuttavatko valintamme meidät pikkuitselle vai harmonisoivat meidät korkeamman itsen kanssa? Kunnioitammeko kollektiivia, kun kuljemme polkuamme eteenpäin, vai pyrimmekö vain tekemään oman mielemme mukaan? Ja miten kuromme umpeen kuilun henkilökohtaisten ja perimmäisten totuuksien välillä, jotka saattavat olla ristiriidassa toistensa kanssa? Elämme jokainen henkilökohtaista elämää, jonka vain me voimme tuntea sisältä käsin. Samanaikaisesti olemme pieni ratas mahtavassa kehittymiskoneessa. Se miten tasapainotamme nämä roolit – missä kohtaa kaivamme kannat maahan tai annamme periksi, vaadimme tai taivumme – on avain tuleviin kuukausiin, joiden aikana voimme saattaa henkilökohtaisen suuntautumisemme paremmin harmoniaan suuremman ykseystietoisuussuuntautumisen kanssa. 
  
Kun Neptunus on oppositiossa auringon kanssa kuukauden lopussa, taivas muistuttaa meille, että henkilökohtaisesta halustaan luopuminen voi olla marttyyriteko, joka sitoo meitä, tai vapautuminen, joka vapauttaa meidät iäksi. Näiden erottaminen toisistaan on elintärkeää hyvinvoinnillemme ja kestävälle sitoutumisellemme heräämiseen. Olemme täällä elääksemme, rakastaaksemme ja nauraaksemme yhtä paljon kuin kohdataksemme elämän haasteet. Maailmamme on muuttumassa, valmiina sen partaalla - niin kuin mekin. Herääminen merkitsee noiden muutosten mukana muuttumista ja tulemista niiden ydinolemukseksi. Näin tekemällä voimme syleillä sekä ainutlaatuisen yksilöllistä perspektiiviämme että paikkaamme jatkuvasti muuttuvassa ihmiskollaasissa. 
  
Syyskuusta tulee yksi vuoden 2015 voimallisimpia kuukausia. Kun lähestymme sitä, päätökset joita teemme ja prioriteetit joita kunnioitamme, raikuvat koko tulevaisuuteemme ja keräävät "vaikutusvaltaa" ja vauhtia. Näin ollen, edistämmekö (tai emme!) tietoisuuskehitystä – ei superihmisen tahdon tekona, vaan kestävänä sitoutumisena maailmaan, jossa elämää arvostetaan ja olemuksemme laatu on tärkeämpi kuin loppukiri maaliviivalle? Olemme tässä loppuun saakka – emme saadaksemme tämän heräämisen valmiiksi, jotta voimme jatkaa omaa elämäämme! Elämämme on herääminen. Se on evoluutio. Niin olemme mekin olemuksessamme ytimeen saakka. Älä anna elokuun lempeän hyrinän huijata, noiden pikkuruisten askelten jotka näyttävät merkityksettömiltä. Jokaisella on suuri voima ja syvällinen vaikutus. Kuten meilläkin, myös elämämme "merkityksettömimpinä" hetkinä … 
  
Sarah Varcas