Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Temppelissä

Share |

Tiistai 6.9.2022 klo 19.04 - Eija


Temppelissä

 

 

Ehkä kaikki suomalaisetkaan eivät tiedä, että meitä on kansakuntana siunattu henkisellä perinnöllä ja temppelillä, jonka fyysinen heijastus maan päällä sijaitsee Jyväskylässä. Kyseessä on teosofis-kristosofinen perintö, jonka Pekka Ervast omalla huikealla työllään meille jätti. Sen perinnön kaunis fyysinen osa on P.En temppeli aivan Jyväskylän sydämessä, mutta perintöön kuuluu myös kymmenien kirjojen kokoelma. Nuo kirjat ovat mittaamattoman arvokas henkisen ohjauksen lähde, jotka osaltaan kyllä myös meitä velvoittavat. J.R. Hannula jatkoi P.En perintöä sellaisella antaumuksella ja sitoutumisella, etten tiedä mitään vastaavaa tapahtuneen viimeisen sadan vuoden aikana. Myös häneltä jäi kymmeniä kirjoja meidän kaikkien henkisellä polulla kulkijoiden avuksi, tueksi ja innoitukseksi.

 

Vasta vuonna 2008 aloin syvällisemmin tutustua Ervastin teoksiin ja opetuksiin. Olin kyllä lukenut Blavatskia, Leadbeateria, Sinnettiä ja Besantin teoksia, mutta suomalaiseen Mestariin en ollut törmännyt. Todellakin törmäsin Ervastin ja Lehtosen kirjoihin Tampereen Metson kirjastossa, missä oli siihen aikaan Ota ja Jätä kirjavaunu. Sieltä poimin mukaani ensimmäiset ervastini. Vähitellen suomalainen teosofinen liike ja sen historia alkoi avautua ja mitä enemmän siihen tutustuin, sitä enemmän kunnioitukseni syveni noita suuria työn mestareita kohtaan. Tällä hetkellä minulla on iso pino kaikkien suomalaisten teosofien ja kristosofien kirjoja, joita kiitollisena lähes päivittäin luen ja opiskelen.

 

Kuitenkin vasta tänä kesänä vierailin ensimmäistä kertaa tuossa temppelissä, vaikka olinkin tutustunut kuviin ja kertomuksiin siitä. Olimme vastavalmistuneiden opettajaryhmiemme kanssa viettämässä Jämsässä päättäjäisjuhlaa ja sen yhteyteen varasimme käynnit Ervastin temppelissä.

Valoisa paikallisen seuran jäsen Sampsa otti meidät vastaan ja kertoili temppelin historiasta ja Pekka Ervastin vaiheista siihen liittyen. Ryhmämme sai kattavan kertomuksen temppelin synty- ja toimintavaiheista. Asetuimme myös ryhmäkuvaan ja tulimme niin yhdessä kuvatuksi, samoin kuin muinaiset kesäkurssilaiset aikoinaan. 

 

Henkilökohtainen kokemukseni temppelissä oli syvä. Temppelissä oli puhdas pohjaenergia, vaikkakin se oli haalistunut niin monenlaisten sitä vuokranneiden ryhmien toiminnasta ja energioista kymmenien vuosien aikana. Historia nousi esille verhojen takaa ja se pyhä aikomus, päämäärä, joka Mestareilla oli ollut, kävi lähes kivuliaan selkeäksi. 

Temppelin salissa, Pekka Ervastin kuvan edessä oli edelleen puhdas ja kaunis kullanhohtoinen portaali, joka yhdistyi pyhään tietoon. 

Seisoin jonkin aikaa tuossa kohdassa ja koin kuin kahden maailman yhtyneen minun fyysisen olentoni kautta. Koin vahvan virtauksen, joka valaisi sisälläni syvemmän maailmankuvan juuri Suomeen liittyen. Sydän pakahtuneena otin tuon sisäisen valaistuksen vastaan. En tarkoita nyt mitään valaistumista, siitä olen hyvin kaukana, vaan sen syvän perinnön valaistusta sydämessäni, minkä nuo suuret olivat meille tänne Suomeen jättäneet.

Yhtäkkiä oli täysin selvää, miksi Suomeen oli tällä kertaa ollut syntyminen ja millä tavalla oma henkinen työ tulisi syventymään. Yhdistyminen tuohon pyhään tietoon toi totta kai myös lisää velvoitteita tuon henkisen perintömme suhteen. Luotan kuitenkin, että ryhmänä ja yhteisönä me olemme vahvoja ja monien vuosien keitoksissa kiehuminen on liittänyt meidät niin yhteen, jotta osaamme hienosti jo samaan hiileen puhaltaa. Oma puhdistusmetodimme ei mitenkään ole ristiriidassa Ervastin & co sanoman kanssa, päinvastoin, se on juuri se lisä heidän perintöönsä, mitä tässä ajassa tarvitaan. Selkeää oli ja on edelleen, että perintöä täytyy viedä eteenpäin, tuoda sitä kaikin mahdollisin tavoin mahdollisimman monen saataville. Näin liityimme muiden sitä työtä jo vuosia tehneiden joukkoon. 

 

Johdatusta todellakin oli niin monessa käänteessä, kun juuri tässä kohtaa elämää ja aikaa sinne pistäydyimme. Olemme jo pidempään etsineet uutta kotia yhteisöllemme Keski-Suomi – Pohjois-Savo suunnalta ja vain noin kuukausi ennen vierailuamme olimme uuden paikan löytäneet. Sen hankinta on edelleen kesken, sillä aivan kuin muinoinkin, materia asettaa omat esteensä pyhien ideoiden toteutumiselle. Matkalla siihen suuntaan edelleen yhteisönä vahvasti olemme ja uusi vierailukin temppeliin on jo sovittuna. Suuria ponnisteluja tarvitaan ja yhteisen energian luomista, jotta muuttomme toteutuu ja pääsemme sellaiseen paikkaan, missä vieläkin enemmän perheenjäseniä voi asua toisiaan lähellä, samassa pihapiirissä. Uskon, että saimme siunauksen suunnallemme myös tuon temppelivierailun aikana. 

Kiitos henkisen Työn Mestarit, että saamme joukkoonne vieläkin vahvemmin liittyä. 

Eija 

Avainsanat: Pekka Ervast