Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Viimeinen Puolan leiri

Share |

Torstai 20.6.2024 klo 0.54 - Eija


Yö Skawinassa oli melkoinen, sillä herätys tuli keskellä yötä ilmahälytyksen muodossa. Sitä kesti aikansa ja sen jälkeen hälytysajoneuvojen sireenit huusivat ympärilämme. Sitten kaikki hiljeni, eikä hotellissamme ainakaan seurannut mitään tuosta yöherätyksestä. Tuli mieleen, miten järkyttävää ja tarumaattista lieneekään päivä, viikko ja kuukausi toisensa jälkeen herätä tuollaisiin hälytyksiin. Aamulla tutkimme uutisia, josko mitään selitystä asilalle löytyisi, mutta ainut, mitä saimme selville, oli että läheiseen Lvivin kaupunkiin Ukraunassa oli yöllä isketty kymmenien droonien voimalla ja Puolan hävittäjä olivat nousseet ilmaan. Ystävällinen hotelliväki ei osannut juurikaan englantia, joten emme voineet heiltäkään kysyä. Aloitimme sitten matkan kohti Puolan viimeistä leiriä.

12.6.2024 oli siis vuorossa Auschwitzin leiri. Alue oli todella suuri ja oli vaikea löytää, mistä olisi kannattanut aloittaa, sen verran sekavia ohjeita tai puuttuvia opastuksia oli. Lopulta saimme ohjeet, mistä ostaa liput alueille, jotka olivat kahdessa eri paikassa. Toinen oli varsinainen Auschwitzin alue ja toinen oli kuolemanleiri Birkenau. Me aloitimme Birkenausta, jonka parakeista ym. oli vielä jonkun verran jäljellä. Teimme valotyötä ja rukousta ja tunsin, että tämä jo kolmas leiri alkoi ottaa voimille. 

Alueelle vei junanrata, niin kuin aiemmillakin leireillä. Sitä pitkin oli ollut helppo siirtää tuhansia ihmisiä, jotka oli kerätty ympäri Eurooppaa. Tauluista saimme lukea, miten uhrit oli tuotu pääteasemalle ja jo siellä heidät oli jaettu eri ryhmiin sen mukaan, olisiko heistä hyötyä vai ei. Niin monet perheet erotettiin siellä viimeisen kerran ja naiset lapsineen saivat siirtyä suoraan "suihkuihin" ja ikuiseen uneen sen jälkeen. Miehet, jotka olivat vielä työkykyisiä, vietiin parakkeihin tulevaa sijoitusta varten. 

Alueella oli sortuneita, tai oikeammin hajotettuja krematorioita, ja niiden lähellä vielä nähtävissä olevia suuria lampia, joihin tuhkat oli sitten kuopattu. Viimeisinä aikoina lammet oli täytetty ja tuhkat olivat jääneet maan alle. Vain pienet painaumat kertoivat paikasta, joissa tuhannet ihmiset olivat saaneet viimeisen leposijan. 

Birkenaun jälkeen siirryimme autolla noin parin kilometrin päässä olevalle Auschwitzin alueelle. Minä koin, etten kestänyt enempää tätä energiaa ja jäin autoon odottamaan, kun Patrick siirtyi sisään tuosta kuuluisasta portista, jossa luki "Arbeit macht frei". Hän viipyi alueella lähes kaksi tuntia ja kertoi palatessaan työstä, jota oli vielä jäljellä olevien sielujen ja energioiden hyväksi tehnyt sekä alueen hyvin ikävistä näkymistä, mm. suurista kenkäröykkiöistä, jotka oli asetettu kävijöiden nähtäväksi. Myös Majdanekissa olimme nähneet samaa. 

Päivä oli kulunut tässä kohtaa Puolaa jo lähes iltaan, mutta päätimme kuitenkin ajaa vielä Tsekkeihin. Löysimme Stramberkista pienen viihtyisän camperalueen ihan kirkon vierestä ja vihdoin raskaan päivän päätteeksi pääsimme rauhoittumaan. Itse tunsin, miten koko keho oli kuin raskaan rasituksen jäljiltä ja jokainen solu värisi kuormituksen tähden. Saimme onneksi siellä hyvin levättyä ja hermoston rasittuminen oli aamulla poissa. Hermosto on minulla se, joka reagoi, jos pitkään jatkuu tilanne, jossa on kuin kytkeytyneenä toisenlaiseen taajuuteen ja tekee siellä työtä. Vierailut leireillä olivat olleet sellaisia, mutta nyt saimme siltä osin levätä ja tehdä muunlaista energiatyötä. Toki myös Puolan energia oli ollut raskasta ja ajomatkaa paljon huonokuntoisilla teillä. Nuo viime päivät kyllä olivat tähän astisista raskaimmat. 

Tsekeissä ei vastaavaa leirien puhdistus ja valotyötä tulisi olemaan. Seuraava blogi sitten Tsekin tasavallan läpiajamisesta ja työstä siellä. Siunattua kesäpäivänseisausta kaikille.