Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Tammikuun astroraportti

Share |

Keskiviikko 7.1.2015 klo 19.34


TAMMIKUUN ASTROENERGIARAPORTTI via Luxonia avaa näkymät uuteen alkuun, uuteen vuoteen ja sen vahvoihin energiatapahtumiin. Kummasti taasen resonoi omien näkemysten ja oman sydämen kanssa. 

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
30.12.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Älä reagoi, vaan pohdi!

Energiaa rakentuu Vesimieheen tammikuun edetessä, mikä tarjoaa paljon kaivattua mielen kevätsiivousta. Samanaikaisesti Uranuksen ja eteläsolmun liitto muistuttaa meille, että joskus tutuimpia asioita täytyy heittää pois, on kyse sitten sisäisestä tai ulkoisesta siivoamisesta. Ei kannata keskittyä vain niihin asioihin, jotka erottuvat kuin kipeä peukalo ja joille emme ole koskaan löytäneet oikeaa paikkaa. Tässä kuussa meidän täytyy katsoa uusin silmin niitä elämämme puolia, jotka tunnemme parhaiten - ovat ne sitten fyysistä omaisuutta, ajatuksia, tunteita tai kiinnikkeitä - ja jotka eivät ole enää hyödyllisiä ja ovat olemassa puhtaasti siksi, että olemme tottuneet niiden läsnäoloon ja meistä tuntuisi epämiellyttävältä niiden jättämä tila.

Tosiasia on, että tarvitsemme tuota tilaa riippumatta siitä, miten epämukavalta se saattaa ensin tuntua. Uranus eteläsolmulla muistuttaa meille, että meillä kullakin on oma luontainen ainutlaatuisuutemme, millä ruokkia elämäämme, mutta sen sallimisesta säteillä tulee lisääntyvässä määrin vaikeaa, jos ympärillemme jää ulkoisia merkkejä jostain ohimenneestä ja jokin identiteetti, joka oli vain välivaihe, eikä sitä tarkoitettu koskaan lopulliseksi määränpääksi. Tuleva kuukausi tarjoaa tilaisuuden lajitella roskia, joilla olemme ympäröineet itsemme, ja päättää, minkä täytyy jäädä ja minkä mennä.

On kaksi tärkeää kysymystä harkittavana tehdessämme tämän. Jokaisen tavaran, ajatuksen, tavan tai tunteen osalta meidän on kysyttävä: rajoittaako se vai vapauttaa, lisääkö se energiaamme vai vähentää? Ainoastaan tällä on merkitystä ja oppiminen tekemään päätöksiä näiden kahden kysymyksen perusteella, parantaa kovasti kykyämme luoda itsemme ja elämämme uudelleen tämän vuoden edetessä. Joistain asioista on helpompaa päästää irti kuin toisista. Euforia hyvästä siivouksesta mikä raikastaa tilaa ympärillämme, voi olla lyhytaikainen, jos jatkamme roikkumista kiinni elämämme paremmin naamioiduista piirteissä - niissä jotka sekoittuvat kuvaan niin hyvin, että tuskin huomaamme niitä ja niiden viemää tilaa.

Todennäköisimmin ne ovat ajatuksia ja tunteita, jotka ovat olleet maisemissa niin kauan ja tulleet niin luontaiseksi osaksi meitä, että ne ovat vain taivaan kaltainen näkymä - aina paikalla, joten kuljemme usein eteenpäin katsomatta ylös ja huomaamatta sitä. Sanomme itsellemme: "Sellainen minä vain olen", jos elämä tuo sen huomiomme piiriin. "Mikään ei muuta sitä osaa minusta. Ota tai jätä." Tai kenties samaistumme siihen niin voimakkaasti, että ajatus irtipäästämisestä tuntuu kuin käden katkaisemiselta - miksi ihmeessä haluaisimme tehdä sen?! Siis siihen saakka, kun pohdimme noita kysymyksiä - rajoittaako se vai vapauttaa, lisääkö se energiaamme vai vähentää? Avoimet vastaukset voivat paljastaa tarkkaan, miten paljon nämä arvokkaat ajatukset, tunteet ja tavarat ovat pitäneet meitä kahleissa.

Kulkiessamme Vesimiehen alueella ajatustemme on vietävä meidät niin kauas laatikon ulkopuolelle, että siitä tulee pelkästään piste horisontissa. Samaan aikaan mielemme luonne heijastuu meille elämämme joka osassa, vähän kuin prisma joka taittaa ja heijastaa valoa kaikissa taajuuksissa kerralla. Siitä mitä ajattelemme, tulee maailmamme - sen ihmiset, valitsemamme omaisuus, asuinpaikkamme, tekemämme työ, henkilö joka olemme. Kaikkea muokkaa mieli ja suhteemme siihen. Kun energia rakentuu tässä ilmamerkissä, meillä on tilaisuus uudistaa ja raikastaa mielemme maailmaa, mikä vuorostaan raikastaa kaikkea sisällämme ja ympärillämme.

Ottaen huomioon Pluton, Uranuksen ja pohjoissolmun muodostavan jatkuvan t-ristin tässä kuussa, vaikutus itsemme ja elämämme kyseenalaistamisesta tällä tavalla tuntuu syvällisesti, kun alamme tunnistaa, miten syvästi olemme uskoneet mielen valheisiin - leikkien pientä ahdistuksen ja pelon hallitsemiseksi tai roikkuen kiinni hiipuvissa totuuksissa, jotka eivät enää pidä, pelkästään siksi, että ajatus elämisestä niiden poissaolon epävarmuudessa tuntuu liian nihilistiseltä kestettäväksi. Mutta voimme kestää sen ja meidän täytyy, jos meidän on tarkoitus luoda tila, missä uuden siemenet voivat itää vuoden edetessä.

Täysikuu Ravussa 4./5.1. tukee tätä ja antaa tilaisuuden löytää ne voimakkaan luovat energiat, jotka voidaan vapauttaa tällaisella itsensä kyseenalaistamisella. Se valaisee taipumustamme samaistua tiettyihin aspekteihimme ja katsoa mukavasti niiden yli, jotka ovat epäharmoniassa halutun omakuvamme kanssa. Samaan aikaan se kutsuu meitä laajentamaan tuota omakuvaa tavoilla, jotka ovat aiemmin saattaneet tuntua olevan ulottumattomissamme. Se vaatii joitain riskejä, mutta palkitsee ne lisääntyneellä ymmärryksellä siitä, mistä tuo itse muodostuu ja mikä voima meillä on sen muotoon ja luonteeseen.

Uusi kuu Vesimiehessä 20.1. antaa tilaisuuden hyödyntää tämän ymmärryksen ja mahdollistaa näinä "asioihin puuttumispäivinä" saatujen oivallusten konkretisoitumisen muutoksiksi ja uusiksi aluiksi. Voimme alkaa kokea - pelkän uskomisen sijasta - että sen uudelleenmäärittelystä, kuka olemme, voi tulla muutoksen perusta elämässämme ja meidän täytyy valmistautua luopumaan siitä, minkä tiedämme pidättelevän meitä, mutta myös siitä, mistä roikumme kiinni turvallisuuden vuoksi tuntemattoman ja ennustamattoman muutoksen kohdatessa. Jos haluamme asioiden olevan eri tavalla tästä eteenpäin, jos haluamme 2015 olevan vuosi, jolloin ilmennämme kasvu- ja laajentumissitoutumisemme hedelmiä, meidän täytyy olla valmis luopumaan myös niistä asioista, joiden uskoimme varmasti olevan osa tulevaisuuttamme, perusitsemme ydinaspekti.

Tämä kutsu laittaa kaikki alttarille ja katsoa, mitä tapahtuu, on yksi syvällisimmistä haasteista tänä evoluutioaikana, sillä se vie meidät sen "henkisen mukavuusalueemme" ulkopuolelle, missä laajennumme vain niin kauas, kuin turvallisuus ja varmuus antavat myöten. Se korostaa taipumustamme verrata itseämme toisiin, oman potentiaaliemme sijasta. Se korostaa niiden löytämistä, joiden kanssa haluamme harmonisoitua ja joiden kanssa emme ja sitten itsemme muokkaamista sitä vastaavasti, onnistumatta ottamaan huomioon omaa ainutlaatuista polkuamme ja tarvetta olla se, kuka olemme, matkimatta toisten polkua. Hyvin keskeiset totuudet jonkun elämässä voivat olla tarpeettomia omassamme ja meidän täytyy löytää nyt, onko se totta. Todellakin omat totuutemme - hyvin kallisarvoiset tähän saakka - voivat myös osoittautua tyhjiksi käsityksiksi ja merkityksettömiksi sanoiksi niiden nopeasti kehittyvien mahdollisuuksien edessä, jotka odottavat meitä irtipäästämisen jälkeen.

Tässä kuussa sisäiset stressitekijät tarvitsevat paremminkin huomiomme kuin ulkoiset haasteet. Laukaisijasta riippumatta - ulkoinen tai ei - nyt on oleellista seurata, miten reagoimme, jos haluamme siirtyä eteenpäin positiivisessa ja merkityksellisessä suunnassa. Meistä on pudonnut pois paljon viime vuosina, myös vanhoja uskomuksia ja vanhanaikaisia elämistapoja. Nyt meillä on jäljellä sekoitus uusia mahdollisuuksia ja vanhoja tapoja, jotka ovat juurtuneet niin syvälle, että ne tuntuvat yhtä paljon omalta osaltamme kuin sydämenlyönti. Ensimainittujen kukoistamiseksi meidän on otettava jälkimmäiset käsittelyyn.

Teemme tämän hiomalla fokustamme siitä, miten tulkitsemme elämämme tapahtumia, ympärillämme olevien käyttäytymistä ja sitä mutkikkuutta, mitä tulee esiin joka päivä pelkästään olemalla ihminen. Toisten ja ulkoisen maailman ymmärtäminen on hyödyllistä omalla paikallaan, mutta mikään ei voita arvokasta itsetuntemusta, läheisyyttä oman psyyken kanssa, maltillisuutta ja täysivaltaisuutta kaikessa, mitä teemme. Nämä ovat tässä kuussa mietittäviä ominaisuuksia, kun navigoimme tietämme Vesimiehen maailmassa ja raikastamme mieltämme universaalin tiedon vedellä. Riippumatta siitä, miten näkemyksellinen olemme toisista, itsemme tuntemisella on nyt korkein kurssi. Unohda sormella osoittelu, idealisointi, kritiikki tai syyttely. Millään näistä välttämistaktiikoilla ei ole roolia tässä kuussa. Ne vain harhauttavat meidät siitä, millä on merkitystä, keskittämällä huomiomme "tuonne ulospäin", ei "tänne sisäänpäin".

Merkurius pysähtyy alkaakseen perääntyä Vesimiehessä 21.1., mikä tukee viisauden ja oivallusten etsintäämme. Jos olemme kamppailleet sisäänpäin katsomisen kanssa reagoinnin sijasta, tämä kääntyminen ympäri auttaa meitä vaihtamaan fokuksemme sisäänpäin, pohtimaan ennen reagointia. Voimme käyttää parhaiten tämän Merkuriuksen perääntymisen tarkastellaksemme niitä uskomuksia, jotka muokkaavat kokemustamme maailmasta, ja tutkiaksemme, miltä elämä näyttäisi, jos päästäisimme niistä irti. Vaikka tällaisten pohdiskelujen toteuttaminen voi osoittautua mutkikkaammaksi kuin pelkästään eri ajatuksen ajatteleminen, leikittely sillä, mitä voisimme uskoa maailmasta, voi olla juuri se motivaatio, mitä tarvitsemme tunnistaaksemme sen merkittävän potentiaalin, mikä uusilla ajatuksilla on muuttaa maailmaa. Erityisesti jos niitä energisoi sitoutumisemme nähdä uudella tavalla ja vastustaa viettelevää halua livahtaa takaisin vanhoihin mielen uriin, mitkä tuntuvat hyvin tutuilta, samalla kun ryöstävät meitä tulevaisuuden potentiaalin.

Tammikuun viimeisten päivien tullessa kohtaamme ensimaistiaisen seuraavasta merkittävästä asetelmasta, mikä "ryhdistäytyy" tämän vuoden lopussa - Saturnuksen ja Neptunuksen neliö. Mitä tahansa pidämme totena ja miten pyhäksi tahansa hahmotamme tuon totuuden, meidän on valmistauduttava päästämään siitä irti tarvittaessa, sillä perimmiltään kaikki usko on pelkästään mielen asia, mikä häiritsee meitä elämän kokemisessa suoraan koko sen paradoksaalisessa ja hämmentävässä loistossa. Tämän kuukauden painotus mielen ja sen toimintatavan tuntemisen kehittää viisaan pohdiskelun perustaa, mille voimme rakentaa tulevina kuukausina. Kyky irrottautua mielen toiminnasta ja tarkkailla sitä sen sijaan, että antaa sen kalvaa, on suureksi hyödyksi meille tänä vuonna. Tammikuu 2015 antaa runsaasti tilaisuuksia kokea hedelmiä sen tekemisestä.

Sarah Varcas