Tietäjän tarinoita

Astro asiaa

Share |

Lauantai 14.9.2013 klo 13:25


Syksyn voimaviikot

by Astrologian Taika

Sitä on taas ilmassa. Keväisin ja syksyisin nykyään koittava parin viikon intensiivijakso alkaa tänään lauantaina 14. syyskuuta kun Pluto saavuttaa pysähtymisensä asteen 8°59’ kauriissa. Maasta katsottuna Pluton kulkusuunta on kääntymässä, eli pieni kaksois”planeetta” on vähitellen suuntaamassa eteenpäin. Muistattehan mistä kaksoisnimitys johtuu? Pluton kanssa yhdessä kiertää sen seuralainen Kharon.

Pluto tulee aamupäivällä joitakin minuutteja ennen kymmentä samaan asteeseen ja kaariminuuttiin kuin missä käännös tapahtuu, noin viikon päästä ensi perjantaina 20. syyskuuta. Kaukaisen tekijän kohdalla kun kiertoratakin on kaukana ja syklit ottavat aikansa, pysähtyminen on pitkä ja ilmeisen vakuuttava prosessi. Tämänaamuisessa pysähdyskohdan saavuttamisessa Kuu valaisee Pluton, sillä eläinradalla se on ylittänyt Pluton noin neljän aikaan aamuyöllä, ja on vielä melko lähellä. Intuitiivisten ja tunneperäisten prosessien merkitys kasvaa.

Kun Pluto ensiviikkoisen kääntymisensä myötä pääsee katsomaan eteenpäin, se siirrähtää takaisin kauriin yhdeksänteen asteeseen vuorokauden vaihduttua perjantaiksi27. syyskuuta. Pysähdyksen aika on nyt hiukan vajaat kaksi viikkoa. Tulee olemaan monta päivää aikaa maistella ja tunnustella erityisen voimakkaan Pluton teemoja, niin ajassa yleisesti, mutta etenkin jos kauriin 8 - 9 asteet ovat omalla kartalla tärkeitä.

Pysähtynyt planeetta on ajassa keskeinen ja yleensä se kaikkein tärkein osoittaja. Pluto tekee väistämättä tarvittavat käänteet ja muutokset, sillä sen toteutumisen tyyli on pakottava ja intensiivinen. Toisten kohdalla pitää asioida lopettaa ja eliminoida ihan kokonaan, toisissa asioissa taas paljastetaan. Vaikka Pluton leimaama aika voi olla raadollista, on se ennen kaikkea voimaannuttavaa, ainutkertaista ja rikasta. Koska vaatimus on syvälle ja kokonaisesti, ei tulevien parin viikon aikana päästä helpolla. On mahdollista, että näin voimakas Pluto lamauttaisi, mutta parhaiten sen energiasta saa kiinni tekemällä muutoksen itse, ei odottamalla että jotakin sortuu itsekseen. Tahdonvoiman suuntaaminen vaatii rohkeutta, mutta juuri sitä Pluto parhaimmillaan antaa.

Tämä Pluton pysähdys on sikäli merkittävä, että se on tarkassa kulmassa sitä hallitsevaan planeettaan, eli Saturnukseen. Pluto ja Saturnus ovat tavallaan vastavierailussa, jos haluamme mieltää Pluton hallitsevan skorpionin merkkiä. Kuitenkin jo tarkka kulma hallitsijalta on tekijä, mikä riittää naulitsemaan tämän ajan erityiseksi. Pluton muutokseen ja tahdonvoimaan tulee Saturnuksen kautta pitkäjänteinen ja periksiantamaton sävy. Se mikä hävitetään, häviää ainiaaksi. Sillä mikä syntyy uudeksi ja muuttaa muotoaan, tulee olemaan suuri merkitys tulevaisuudessa, sillä Saturnus on yhtymässä Kuunsolmuun skorpionissa.

Teille jotka vietätte syntymäpäiviänne seuraavan kahden viikon sisällä, neitsyen 21°37’:stä vaa’an 3°57’ saakka, pysähtynyt Pluto tulee jäämään Auringonpaluunkartallenne pysähtyneenä. Näin on voinut käydä jo aikaisemminkin, sillä Pluton pysähdys ajoittuu suurinpiirtein samoihin aikoihin, viime vuonna muutamaa päivää aikaisemmaksi alkaen 11.9. ja päättyen 25.9. Jos siis synttärit on 14. - 25. päivien välisenä aikana, oli jo viimeksi tulleessa Auringonpaluussa sama teema esillä. Pysähtynyt planeetta vuotta mittaavalla kartalla voi olla määräävä tekijä, etenkin jos se on kulmassa persoonaplaneettaan tai akselilla.

Pluton pysähdys siis kääntää sen kulkemaan kohta eteenpäin. Tämä on sen matkassa viimeinen kerta kun se tavoittaa kauriin kahdeksannen asteen - ensi vuonna peruutetaan 10°59’ saakka. Pysähdys voi olla joillekin ajankohta, esimerkiksi Pluton antamassa kulmassa oman kartan kahdeksannen asteen planeetalle kulminaatio, jolloin viimeistään vaaditaan rysäyttämistä, muuntumista ja voimaa. Nyt Pluton kääntyessä eteenpäin voiman suunta on ulospäin ja esiin.

Pluton käännyttyä etenemään ajan isoin tekijä, Uranuksen ja Pluton välinen kulmaalkaa taas kerääntyä kohti tarkkaa neliötä. Uranus perääntyy oinaassa ja kulma tarkentuu marraskuun alussa 9°25’ asteissa, ja onhan se kaiken aikaa olemassa.

Tämä tarkka kulma
onkin varsin

img_0191.jpgmielenkiintoinen tunnelmiltaan, että onpas mukavaa, tai ainakin mielenkiintoista, kun on jotakin odotettavaa.

Piinallisen intohimoista pariviikkoista!