Tietäjän tarinoita

Pimennysaikaa

Share |

Torstai 17.10.2013 klo 19:55


Seuraavat kolmisen viikkoa kantavat pimennysenergiaa, ja voimallista sellaista. Perjantain ja lauantain välisenä yönä täysi kuu pimenee ja meillä täällä se noudattele Ursan mukaan seuraavanlaista aikataulua:

Kuun puolivarjopimennys on 19.10. Se alkaa klo 0.48. Pimennys on syvimmillään klo 2.50. ja päättyy klo 4.52. Puolivarjoa on hankala havaita. Parhaiten se erottuu Kuun eteläreunalla, joka on lähimpänä täysvarjoa. Kuunpimennykset tapahtuvat aina täydenkuun aikaan. Täydenkuun tarkka ajankohta on klo 2.38. 
Pimennyksen kulku
Puolivarjopimennys alkaa klo 0.48
Pimennys on syvimmillään klo 2.50
Puolivarjopimennys päättyy klo 4.52

Mikä sitten on kuun pimennyksen energeettinen merkitys? Konkreettisestihan tilanne on se, että maan varjo lankeaa kuun pinnalle. Kuun pimennys on tällä kertaa Oinaassa 25astetta, ja sekin tuo oman lisänsä sille energialle, joka silloin muodostuu. Kun muistamme sen, että kuun pimetessä meissä vahvistuu lähiplaneettojen vaikutus, onkin ajankohtaista katsella omaa astrokarttaa juuri sillä silmällä. Noin yleistäen voisi sanoa, että meissä olevat puhdistuskohdat aktivoituvat, ja siitä syytä onkin harmonian säilyttäminen tärkeää. Jonkinlainen agressiivinen energia on jo kuplinut pitkään kollektiivinergiassa, ja jokaisesta meistä riippuu se, saako se purkautumistiensä vai sulaako se positiivisen energian vaikutuksesta. 

Tänä aikana saamme seurata yötaivaalla suihkivia tähdenlentojakin. Mm Orionidit ovat aktiivisia ja niiden aika on lokakuun alusta marraskuun alkuun. Jo pelkän Linnunradan loisto mykistää, ja ihailtavaa saadaan lisää. Kannattaa kyllä nauttia taivaan ihmeistä. Tutkimusten mukaan Saturnuksessa ja Jupiterissa sataa timantteja, me saamme niitä lumikiteiden muodossa, jos taivas peittyy lumipilveen. En muuta voi sanoa, kuin että tämä on niin ihmeellistä ja kaunista aikaa.. syksy taittuu talven syliin ja on aika nostaa katse ylös ja kokea sen huikea suuruus.

Tästä jatkamme kohti auringon pimennystä 3.11. joka tosin ei täällä näy, mutta vaikuttaa kyllä vahvasti. Siitä lisää lähempänä. 13851_62a41815912c44fcfbb19d3da96238d5.jpg

Avainsanat: Kuun pimennys 19.10.13