Tietäjän tarinoita

Lempeyden tie

Share |

Perjantai 20.9.2013 klo 10:05


Nyt taitaa pitkän pähkäilyn aika olla lopuillaan. Oma sisäinen tila on kirkastunut ja toivoakseni myös kaunistunutkin. Turhia asioita, ajatuksia ja malleje on heitetty menemään, ainakin tällä kertaa. Vanhoilla taipumuksilla ja ajatuksilla on ikävä tapa palailla pikku hiljaa, kuin varkain, joten kyllä se sydämen portinvartija täytyy pitää hereillä ja hengissä. Miten sitten... Minulle tärkeimmäksi on vuosien aikana muodostunut hiljaisuuden hetket, ne jotka päivittäin vietän kahden sydämeni kanssa. Ikään kuin kysyen, onko kaikki okei? Se hetki voi olla tietoinen meditaatio, taikka puutarhassa puuhailu läsnäollen taikka iltahetki ennen nukkumista, kun kelaa päivän tapahtumia ja sitä mitä on sinä päivänä luonut...
Eilen sain puhelun uudelta ryhmäläiseltä. Iloinen ja avoin keskustelu. Mieleeni jäi lämmittämään hänen viestinsä, kuta kuinkin näin: "Sinulla on niin mukava tapa toimia ja puhua. Ei tule ollenkaan sellainen olo, että pitäisi olla toisenlainen, taikka nyt heti tehdä muutoksia joita "opettaja" käskee." Oma henkisen kehityksen polkuni on pitkä, tässäkin elämässä, ja se antaa sijaa myötätunnolle. Minun tehtäväni on kunnioittaa, kannustaa, tuoda näkemyksiä ja tämän hetken suuntaa, ja ehdottomasti ILOA! Ilon merkitys on itselle suuri. Se on niin ihanan virtaavaa, avaavaa, yhdistävää ja puhdistavaa energiaa. Iloa voi olla sanoissa, katseissa ja kanssakäymisessä, huumoriakaan unohtamatta. Kuten olen jo monasti aiemmin sanonut: Vain sinä tiedät, mikä on sinun totuutesi. Anna siis kaiken lukemasi, muiden puheet, tai opastukset kulkea avoimen sydämesi kautta. Luota sisäiseen ääneesi. Ja lujita rakkautta itseesi. Totuus ei kuulu painostuksen alla, vaan iloisen virtaavassa tilassa.
Lempeyden tie on tie, jonka kautta löydät armollisuuden mennyttä, tulevaa ja tämän hetken itseä ja olosuhteita kohtaan. Se avaa oven omaan sydämeen ja sen kautta korkeampaan tietoon. Se viljelee iloa ja hyväksymistä, vaikka kannustaakin rehellisyyteen ja tarkkailuun, joka vie positiiviseen muutokseen. Lempeyden tie yhdistää meissä isän, äidin ja lapsen. 
Lähdetään siis matkaan, taas uusin, kevyemmin askelin. 

 Lempeyden_Tie