Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Astroa a`la Sarah Varcas

Share |

Sunnuntai 19.1.2014 klo 12.27


Tässä jälleen selkeää pohdintaa kevään kolmiosta.  Tarvitsemme vahvistusta ja vahvuutta tänäkin vuonna. Matkamme ja ponnistelumme jatkuu. thumbnail.jpg

10.1.2014 - Egon tarkastelua 11.1.-9.4.

EGON TARKASTELUA 11.1.-9.4.
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
10.1.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Terve ego mielekkäässä elämässä
 
Tänään näemme taivaalla muodostelman, mikä pysyy huhtikuun toiselle viikolle saakka - Jupiterin, Kheironin ja Pluton kolmio, minkä kautta kohtaamme tarpeen tukea tervettä egoa, samalla tunnistaen mahdollisuuden, että hemmottelemme epätervettä egoa edes tajuamatta sitä.
 
Henkisissä opetuksissa puhutaan paljon egosta ja joskus se demonisoidaan. Saatamme uskoa, että meidän pitäisi tuhota se kokonaan ja tulla joksikin muuksi kuin persoonalliseksi ja subjektiiviseksi olennoksi, missä ei ole tilaa persoonan tunnistamiselle, itsenäisyydelle, mieltymyksille tai inhoille. Opimme, että ego on kaiken kärsimyksen ytimessä, mikä saa meidät samaistumaan henkilökohtaisesti persoonattomaan kärsimykseen elämässämme. "Tämä on minun tuskani", sanomme itsellemme, "ja näin se määrittelee minut ja kokemukseni". Vaihtoehtoisesti voimme samaistua mielihyvään, roikkua kiinni siinä peläten, että se lähtee, ja tarttua seuraavaa nautinnolliseen hetkeen, minkä voimme tehdä "minuksi" ja omaksemme. Kuulemme tarpeesta siirtyä kärsimyksen yläpuolelle, päästää irti samaistumisesta ja halusta, kokeaksemme itsemme rajattomaksi ja persoonattomaksi energia- ja vaikutuspyörteeksi, mikä periaatteessa olemme. Tämä kaikki on ok, paitsi että egossa on muutakin, minkä "ylimaallinen silmä" näkee - eikä vähiten siksi, että sillä on elintärkeä rooli ihmiselämässämme ja epäonnistuminen terveen egon tukemisessa ei romuta ainoastaan potentiaalimme toteuttamista, mutta myös perimmäisen suhteemme Jumalaan.
 
Miten voimme tunnistaa terveen egon? Ehdottaisin, että se ilmaisee seuraavia ominaisuuksia, vaikka sinulla ehkä on osoittimia, joita lisäisit tai poistaisit (kuten ehkä minäkin aikanaan …!):
 
1) Kyky säilyttää itsekunnioitus, mikä edesauttaa rehellistä kommunikointia, asettaa tarkoituksenmukaisia rajoja suhteissa ja tavoitella elämäntyyliä, mikä tukee hyvinvointia, sopivaa tyydytystä ja oivalluskykyä.
 
2) Kyky tunnistaa toisten ihmisten arvo ja oikeus kunnioitukseen, ilman tarvetta tuntea itsensä paremmaksi tai ylempiarvoiseksi kuin hän.
 
3) Kyky suvaita erilaisuutta demonisoimatta niitä, jotka koemme erilaiseksi kuin itsemme. 
 
4) Kyky olla myötätuntoinen toisen ihmisen kokemuksille ja halukas luopumaan henkilökohtaisesta mielihyvästä, jos siihen liittyy tarpeetonta vahinkoa tai kärsimystä toiselle.
 
5) Kyky tunnistaa kaiken elämän arvo - ihmisten ja muiden - ja suojella ja tukea sitä.
 
6) Valmius myöntää virheet ja oppia toisilta tuntematta, että se vähentää omaa arvoa.
 
7) Kyky puolustaa vastustettaessa omaa näkemystä omantunnon asioissa, tekemättä sitä tarpeettoman väkivaltaisesti tai aggressiivisesti.
 
Kuten monissa asioissa, tämä ei tietenkään ole mitään eksaktia tiedettä! Meidän on oltava tarkkaavainen siinä, miten parhaiten sallimme egon opastaa meitä. Yhdessä asiassa ehkä tiedämme, että meidän on puolustettava kantaamme varauksetta, kun taas toisessa tiedämme, että meidän pitäisi antaa periksi ja antaa toisen voittaa. Saatamme samaistua voimakkaasti johonkin elämämme aspektiin ja kuitenkin tiedämme, että toisella on hyvin vähän merkitystä - jos lainkaan - kun tulee kuumat paikat. Ja omat päätöksemme tässä suhteessa voivat näyttää parhaimmillaan umpimähkäisiltä ja pahimmillaan täysin epäjohdonmukaisilta niille, jotka tarkkailevat polkuamme elämässä. Mutta perimmiltään olemme vastuussa vain sisäiselle, Jumalan magnetisoimalle kompassillemme, mikä kuljettaa kaikkien asioiden läpi, myös egorakenteidemme!
 
Tämä tuo meidät takaisin tähän planeettaviestiin, koska se tulee pian selkeästi ja kovaa: tarvitsemme tervettä ja elinvoimaista egoa navigoidaksemme tulevan alueen läpi. Eikä elinvoimainen oli kiusanhenki, vaan sellainen joka kestää "pöyristyttävän kohtalon vastoinkäymiset" (kiitos, Will Shakespeare) sortumatta epätoivoon, itsevihaan ja alistumiseen tai pullistumatta narsismiin, ylimielisyyteen ja henkilökohtaisiin tyydytysvaatimuksiin ilman mahdollisuutta neuvotella. Meidän täytyy katsoa elämän haasteita tietäen, että vaikka koemme ne henkilökohtaisesti, ne eivät ole perimmiltään se, mitä ja kuka olemme. Ne ovat osa matkaa, mutteivät heijasta määränpäätä, ja sellaisena meidän ei pitäisi erehtyä pitämään niitä. Eikä meidän pitäisi sivuuttaa niitä epäoleellisina ja pyrkiä vain nousemaan niiden yläpuolelle, sillä näin hukkaamme niiden jalostavan tarkoituksen elämässämme. 
 
On paljon muutakin sanottavaa egosta ja sen roolista elämässämme tänä kriittisenä kehitysaikanamme, mutta tällä erää taivas osoittaa meidät sisäänpäin miettimään: "Mikä muodostaa terveen egon ja miten pitkälle nuo ominaisuudet heijastuvat elämässäni tällä hetkellä?" Kun astumme tulevaan vaiheeseen tämä kysymys selkeänä mielessä ja sydämessä, se voi auttaa meitä muokkaamaan sitä tiedostaen, missä egomme on kunnossa ja vahva ja missä se on tasapainoton ja parantamisen tarpeessa.
 
Kun täysikuu tulee ensi viikon keskellä, tutkimme syvemmin egon ja hengen, maallisen ja jumalaisen luonnetta, ja katsomme, missä ehkä petämme itseämme ja miten korjaamme kurssia.
 
Sitä odotellessa, hyvää viikonloppua kaikille!

Sarah Varcas