Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Joulukuun astroa

Share |

Keskiviikko 3.12.2014 klo 20.55


JOULUKUUN ASTROENERGIARAPORTTI

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
1.12.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Osamme esittäminen planeetan hyväksi

Vuoden viimeistä kuukautta hallitsee toiseksi viimeinen tarkka Uranuksen ja Pluton neliö kuun puolivälissä (14./15.12.). Sen myötä astumme grade finaleen tässä voimakkaassa asetelmassa, mikä on ollut kanssamme vuodesta 2012 saakka ja mikä alkaa lopultakin häipyä ensi vuonna huhtikuun saapuessa. Tämän ajan nopeutuva voima ei ole jättänyt koskettamatta ketään. Monien ihmisten elämä muistuttaa enää vähän sitä, miltä se näytti, ennen kuin nämä kaksi raskaansarjan planeettaa aloitti alkemisen tanssinsa. Mikään ja kukaan ei ole ollut suojassa siltä tuhoavan luovalta armolta, minkä kosmos on loihtinut muutaman viime vuoden ajaksi. Hyvin monilla on ollut haasteena päästää irti, luottaa ja ottaa avosylin vastaan syntyneet muutokset riippumatta siitä, miten järkyttäviltä ne ovat tuntuneet. Katsoa pimeyteen - itsen, toisten ja elämän - ja tunnistaa, että siinä lepäävät syvin viisaus ja kestävimmät totuudet.

Kuluneessa vuodessa on ollut kyse henkilökohtaisen ja kollektiivisen varjon tunnustamisesta, jotta voidaan käsittää, ettei se ole jokin kamala maailma pelättäväksi, torjuttavaksi ja kiellettäväksi, vaan pelkästään toinen osamme vastaanotettavaksi, hyväksyttäväksi ja näin tuotavaksi siihen ehjään kokonaisuuteen, mikä olemme. Tämä vuosi on vaatinut syvintä aitoutta, mihin pystyimme, ja sitten vielä vähän! Se on ollut yhtä lailla julma ja kaunis, tuhoava ja luova samanaikaisesti. Siteeratakseni Joni Eareckson-Tadaa hänen viitatessaan pyörätuoliin, mikä symboloi hänen neliraajahalvaantumistaan 17-vuotiaana, "tämä vuosi on ollut siunaava ruhje ja kamala armo". Ja tämä tuleva kuukausi mikä saattaa sen päätökseen, muistuttaa meille, että vaikkei matka ei-mihinkään lopu koskaan, jotkin haastavimmista ajoista ovat nyt takanamme

Tietysti - kuten hyvin monissa asioissa - asenne on viimeinen tuomari siinä, mistä löydämme itsemme tässä kohtaa. Mitä avoimempi olemme onnistuneet olemaan viimeisten kahden ja puolen vuoden järkytyksille, yllätyksille, mullistuksille ja uudelleenlinjauksille, sitä enemmän voimme alkaa tuntea paineen helpottuvan vähitellen ja energian kevenevän, kun vuosi tulee loppuun. Jos kuitenkin olemme jatkaneet elämämme kosmisen uudelleenjärjestämisen vastustamista ja vastaan taistelemista, huomaamme ehkä olevamme lopen uupunut ja loppuun kulunut ja ihmettelemme, mihin ihmeeseen menemme tästä.

Ei ole kuitenkaan ihme, että valitsemme vastarinnan, silloin kun elämämme kudelma hajoaa kaikkialla ympärillämme. Se näyttää loogiselta. Meidän on taisteltava sen puolesta, millä on merkitystä, ja olla antautumatta voimille, mitkä näyttävät aikovan kuolemaamme. Mutta niin loogiselta kuin se saattaa tuntua ja niin negatiiviselta kuin se ehkä näyttää, meillä on vielä aikaa ottaa avosylin vastaan muutos ja olla taistelematta sitä vastaan, ottaa oma osamme siinä ja olla painimatta lakkaamatta saadaksemme sen loppumaan. Jos voimme tehdä tämän, voimme edelleen vetää voimakkaita transformaatiovoimia elämäämme ja kokea suoraan, että se mikä tuntui kuolemalta, on itse asiassa orastava alku uudelle eloisammalle ja yhdistyneemmälle elämälle, kuin meillä on koskaan ollut.

Tämä kuukausi alkaa tilaisuudella pitää huolta toisistamme ja tunnistaa yhteisen ihmisyytemme haavoittuvuus. Meillä kaikilla on ollut omat henkilökohtaiset taistelumme - omat pelkomme, ahdistuksemme, häpeämme ja surumme. Kukaan ei ole immuuni näille perustavanlaatuisille ihmismaailman haasteille, vaikka joillekin voi olla aivan liian helppoa olettaa, että oma osa on kovempi kuin jonkun toisen. Koko joulukuun ensimmäisen viikon meitä kannustetaan siirtämään sivuun tällaiset näkemykset ja tekemään voitavamme auttaaksemme toisia selviytymään omista vaikeuksistaan ja unohtamaan omat vaikeutemme joksikin aikaa. Mitä enemmän on ihmisiä, jotka voivat sitoutua tekemään tämän, sitä enemmän meidän kaikkien käytettävissä on välittämistä ja myötätuntoa.

Vaikka voi olla suhteellisen helppoa hoitaa toisen tunnehaavoja, kun hän on huolestunut ja etsii tukea, se voi olla paljon vaikeampaa, kun nuo haavat ilmaistaan vihana, aggressiivisuutena tai puolustautumisena. Kun joulukuu pääsee vauhtiin, kannattaa muistaa, että voimme kohdata juuri sellaista käyttäytymistä. Sen tunnistaminen tuskan, pelon, itsearvostuksen puutteen tai halvauttavan epäilyn ilmaisemiseksi, voi auttaa meitä reagoimaan tavoilla, jotka pahentamisen sijasta rauhoittavat konstikasta tilannetta. Ihmispsyyke on uskomattoman monimutkainen ja olemme harvoin niin hiljainen, mitä näytämme olevan! Tämän pitäminen mielessä nyt auttaa meitä pitämään sydämen ja mielen avoimena kohdatessamme jonkun, joka voisi muuten saada meidät sulkemaan ne ja menemään eteenpäin nopeasti.

Mars siirtyy Kauriista Vesimieheen 4.12., mikä elävöittää tympääntynyttä mieltämme ja kannustaa meitä ajattelemaan uusia ajatuksia niiden samojen vanhojen ja väsyneiden ajatusten vatvomisen sijasta, jotka ovat aiemmin merkinneet tiensä harmaiden aivosolujemme läpi. Kyky ajatella eri tavalla on nyt valtava bonus, erityisesti Kaksosten täydenkuun 6.12. korostaessa mielen vanhoja tapoja, joista täytyy päästää irti. On houkuttelevaa ajatella tapoja käyttäytymisenä, mutta suurin osa käyttäytymisestä syntyy jonkinlaisesta ajatusprosessista ja siellä meidän täytyy toteuttaa muutos, ennen kuin voimme todella päästää irti meitä pidättelevistä käyttäytymistavoista.

Tämä täysikuu mikä muodostaa T-ristin Kheironin kanssa - sekä haavoittuneisuuden että parantumisen planeetta - yllyttää meitä arvioimaan rehellisesti, miten tuemme omaa kärsimystämme sallimalla mielen karata kanssamme vanhoja ja tuttuja polkuja pitkin, jotka eivät palvele meitä pitkällä tähtäyksellä. Se voi olla mitä tahansa, menneisyyden vatvomisesta tulevaisuuden levottomaan odotukseen ja negatiiviseen itsekseen puhumiseen. Mitä tahansa mielemme hyödyttömät tavat ovat, tämä on upeaa aikaa nähdä ne sinä, mitä ne ovat, ja päättää antaa niiden hävitä pois, herättämättä niitä jatkuvasti uudelleen. Tämän tekeminen vaatii kurinalaisuutta ja sitoutumista, mutta kun teemme sen, olemme hyvin iloinen ponnistuksestamme. Vapaus valita oma mielentilamme on tämän ponnistuksen palkkio ja jos voimme kehittää tällaisen uuden tavan valmistautuessamme vuoteen 2015, emme pety lopputulokseen!

Jupiter aloittaa 8.12. neljän kuukauden perääntymismatkansa Leijonassa, mikä yhdessä sen kanssa, että Saturnus siirtyy 23.12. Jousimieheen (Jupiterin hallitsema merkki), merkitsee kehitysvaiheen alkua, erityisesti niille joilla on planeettoja Jousimiehessä. Sitä luonnollista elämäniloisuutta mikä tulee Jousimiehen värähtelystä, voivat hillitä tässä tarve kehittää syvällistä havaintotapaa leveän kokemisen rinnalla ja valmius viivyttää tyydytystä kestävämpien palkkioiden hyväksi, sitten kun tietyt ominaisuudet on kehitetty.

Jupiterin perääntyminen Leijonassa tuo meidät kasvotusten egomme ja sen kanssa, mitä teemme sillä. Se esittää kysymyksiä siitä, miten olemme vuorovaikutuksessa toisten kanssa, halukkuudestamme kyseenalaistaa itsemme, motiivimme, käyttäytymisemme ja sen, käytämmekö persoonallisuuttamme edistämään omia intressejämme vai edistämään parempaa elämänlaatua kaikille, itsemme mukaan luettuna.

Saturnus Jousimiehen merkissä vaatii, että elämme nyt sen totuuden, mitä olemme hiki päässä kaivaneet kuluneet kaksi vuotta sen kulkiessa Skorpionissa. Mitä tahansa löysimmekin tuona aikana itsestämme, toisista ihmisistä ja sitä, miten elämä oikeasti toimii - vastakohtana sille, miten luulemme sen pitävän toimia - tehtävämme seuraavat kolme vuotta on elää tuota totuutta päivittäin. Sallia sen juurtua tietoisuuteen ja seistä sen rinnalla vaikka mikä olisi. Ja kyllä, jos nuo totuudet alkavat muuttaa muotoaan joksikin muuksi, myös muuttaa muotoa niiden kanssa jatkuvassa vilpittömän aitouden tavoittelussa.

Uranuksen ja Pluton neliö joka on tarkka 15.12., nostaa esiin henkisen harhan ja ne verukkeet, joihin se saattaa jatkuvasti kompastuttaa meidät vieläkin. Evoluutio vaatii aikaa - on se sitten 
planet_pluto.jpgfyysistä, mentaalista, tunne- tai henkistä kehitystä. Haluamme sen olevan valmis, mutta kosmoksella on muita ajatuksia. Vaikka jotkut yksilölliset muutokset tapahtuvat silmänräpäyksessä ja tekevät menneisyydestä sellaista, mihin emme voi koskaan palata, niin noiden muutosten täysi maadoittaminen ja kokeminen vaatii aikaa, sitoutumista ja halukkuutta nähdä kaikki puolet siitä, mitä ne paljastavat. Emme tiedä muutoksen todellista luonnetta sen tapahtumahetkestä, vaan sen juurtumisen seuraamuksista elämäämme. Vaikka uusi löytämämme tie voi näyttää kauniilta, emme tiedä sitä varmasti, ennen kuin olemme kulkeneet sen ja nähneet itse. Emme voi myöskään väittää tuntevamme sitä paremmin kuin toiset. Sen tuomitseminen muutaman ensimmäisen metrin perusteella ei kerro mitään siitä, mitä on ensimmäisen kulman takana.

Jos olemme liian nopeasti syleilleet transformaatiota ja julistautuneet uudistuneeksi, elämättä tuota muutosta täysin ennen sitä, tämä asetelma muistuttaa meille, ettei universumi ole täällä toimittamassa meille, mitä satumme haluamaan, silloin kun vaadimme sitä. Sen sijaan olemme osa kollektiiviorganismia, mikä liikkuu ikuisesti eheyteen ja kehittyy joka hetki. Näin emme saavu perille transformoituneena, vaan kuljemme sen läpi uudestaan ja uudestaan, kun elämä jalostaa meitä ja paljastaa meidät syvemmin. Tämä asetelma pitää meidät nöyränä ja varoittaa meitä vahtimaan egoamme. Emme kilpaile pääsystä loppuun eikä kenenkään - paitsi meidän kaikkien - tarvitse voittaa.

Kun aurinko vaihtaa Kauriiseen 21.12., minkä jälkeen seuraa Kauriin uusikuu 22.12., Uranus saa loppuun viiden kuukauden perääntymisensä Oinaassa. On aika päästä asiaan ja siirtyä sanoista tekoihin! Ennen vanhaan sellaisia ulkoplaneettoja kuin Uranus ja Pluto pidettiin puhtaasti sukupolvelle kuuluvina eivätkä ne olleet käytettävissämme yksilöinä, mutta kaikki tämä on nyt muuttumassa. Uranus voi olla niin henkilökohtainen, kuin teemme siitä juuri nyt. Tämä merkitsee, että meistä voi tulla innovatiivinen muutosvoima ja voimme kääntää nurin kaiken, mitä olemme omaksuneet, jonkin täysin uuden ja tuoreen vapauttamisen hyväksi. Voimme tehdä vuodesta 2015 ennenkuulumattoman ja tämä Uranuksen käännös kannustaa meitä siihen. Jos olemme sanoneet, että meidän täytyy tehdä muutos elämässämme, nyt on aika sitoutua ja alkaa toteuttaa sitä. Uranus on puolellamme.

Sisäinen löytämisprosessi on tällä erää ohi. Ulkoisen maailman on aika ottaa kiinni ja meidän täytyy saada se tapahtumaan - odottamatta jonkin ihmeen toimittavan meitä sinne, missä haluamme olla, vaan päättää olla tuo ihme itsellemme ja toisillemme ja päästää maailmaan ennenkuulumaton muutos ja transformaatio, mitä radikaalimpi sen parempi! Kuten aiemmin mainittiin, Saturnus siirtyy Jousimieheen 23.12., mikä merkitsee "pidä kiinni totuudestasi vaikka mikä olisi" -jakson alkua, ja se viimeistelee kosmisen viestin nousta ylös takapuoleltaan ja alkaa tehdä sitä, mitä olemme sanoneet tekevämme!

Pohjoissolmu, Uranus, Kheiron ja Pluto liittävät 26.12. voimat yhteen asetelmassa, mikä jatkuu tammikuun puoliväliin saakka. Näin ollen ne muodostavat sillan vanhasta vuodesta uuteen ja voimme valita, mitä kannamme sen yli ja mitä heitämme "ei enää tarvita matkalla" -kuiluun. Mutta tässä on paikallaan varoitus. Tällä saattaa olla taipumusta lisätä stressiä pelkästään meidän motivoimiseksi ilmaisemaan kantamme, julistamaan "jo riittää" ja päättämään, että elämämme eri tavalla 2015. Hyvä on - jos se tarvitaan meidän saamiseksi muuttumaan, niin olkoon. Mutta voisimme päättää olla tekemättä henkilökohtaista draamaa asioista ja oivaltaa, että tämä planeetta ja kaikki sen asukkaat ovat tällä hetkellä syvällisessä ja voimakkaassa uudistumisprosessissa.

On paljon irtipäästettävää - vanhat tavat ja elintavat jotka haavoittavat Äiti Maata ja sen pinnalla eläviä, kuluneet uskomukset jotka asettavat meidät toisiamme ja luontoa vastaan ja elämäntyylit jotka laittavat henkilökohtaisen tyydytyksen kollektiivisen hyvinvoinnin edelle. Kaikkialla on paljon todisteita merkittävästä muutostarpeesta - yhteiskunnallisesti, poliittisesti, ympäristönhoidollisesti ja henkisesti. Meidän ei tarvitse turvautua siihen, että henkilökohtainen draama herättää meidät. Tämän kollektiivimatkan pitäisi riittää saada meidät saada sitoutumaan, että olemme se transformaatio, mitä vaaditaan elääksemme rauhallisemmin ja vaatien vähemmän maapallolta ja sen asukkailta.

Kun kuukausi loppuu ja vuosi 2014 sen myötä, meillä on tilaisuus katsoa taaksepäin vuotta, missä on ollut ilmiömäisiä muutoksia monille ja äärimmäisen stressaavia ja haastavia aikoja sen tuloksena. Mutta se on myös näyttänyt meille, mitä tarvitsemme kukoistaaksemme tässä kehittyvässä maailmassa ja miten harmonisoimme omat toiveemme kollektiivin toiveiden kanssa, jotta "kaikki voittavat" -tilanne vallitsee. Kuten Pluto ja Uranus ovat muistuttaneet meille tässä kuussa, ei ole määränpäätä, ainoastaan jatkuva muutosprosessi. Kyse on tuon muutoksen suunnasta ja syvyydestä ja siitä, suuntaako se meidät kohti heräämistä vai syvempää unta, kun planeetta jatkaa uuden ajan synnytystuskissa. Tämä vuosi on tarjonnut meille paljon tilaisuuksia harmonisoitua aidon itsemme kanssa ja löytää, kuka olemme egon ja identiteetin ulkoisten merkkien ulkopuolella. Tulevana vuonna voimme soveltaa jokapäiväiseen elämään sen, mitä tämä prosessi on opettanut meille, ja ottaa pois kaikki pidäkkeet ja siirtää kollektiivin tietoisuuskehitystä eheyden sekä syvällisen ja virkistävän uudistumisen suuntaan.

Sarah Varcas

-----------