Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

OSUVAA AJATUSTA SYYSKUUSTA.

Share |

Torstai 4.9.2014 klo 14.48


TÄSSÄ OSUVAA AJATUSTA SYYSKUUSTA. Resonoi hyvin kaiken sen kanssa, mitä omassa elämässä on ollut meneillään viimeiset 6kuukautta. Syyspäivän tasaus 0n tänä syksynä 23.9. ja sen pyörre on jo eetterissä. Jälleen siis aika valmistautua, puhdistua ja kohota omaan valoon ja todelliseen olemukseen. images3.jpg

SYYSKUUN ASTROENERGIARAPORTTI
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
1.9.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Ajat muuttuvat
 
Sen voimakkaan paineen (sekä positiivisen että negatiivisen) jälkeen mitä monet ovat kokeneet elokuussa, syyskuu tulee helpotuksena! Se antaa eräänlaisen tauon, minkä aikana voimme tasata hengityksemme, ottaa vähän vapaata ja asettua uuteen "normaaliimme". Viime aikaista energiateemaa voi parhaiten luonnehtia "torjutun paluuksi". Tällä freudilaisella termillä tarkoitetaan sellaisten tukahdutettujen ajatusten, tunteiden ja muistojen ilmestymistä tietoisuuteen, joiden olemme ehkä uskoneet jo olevan ohi ja valmiita. Tällainen prosessi tapahtuu usein intensiivisinä muutosaikoina, suurelta osin koska piilotajuntamme vehkeilee estääkseen meitä muuttumista perustavanlaatuisella ja elämää muuttavalla tavalla. 
 
Sellaisena aikana minkä olemme käyneet läpi muutaman viime kuukauden aikana, portit piilotajuntaan heilahtavat auki ja kaikki tukahdutetut pelot, kielletyt tunteet ja sivuutetut halut räjähtävät ulos ja hyökkäävät aistiemme kimppuun ja tekevät parhaansa estääkseen meitä astumasta ulos mukavuusalueeltamme. Juuri kun luulimme käsitelleemme itsearvostuksen puutteen, pam! ja itseviha nostaa rumaa päätään tavalla, millaista emme ole kohdanneet pitkään aikaan. Juuri kun luulimme, että masennus minkä kanssa kamppailimme pitkään, oli parantunut, siinä se on taas ja tunkee joka nurkkaan raskaan ja painostavan olemuksensa. Juuri kun luulimme, että olimme saaneet todella otteen "tästä myötätuntojutusta", emme kestä olla samassa huoneessa kenenkään kanssa siitä pelosta, että revimme heiltä pään irti! Voimme päätyä tuntemaan, että mikään ei ole muuttunut, ja olemme sama ihminen kuin vuosi, kaksi, 10 tai 20 vuotta sitten!!
 
Kolikon toinen puoli ovat nopeat muutokset, joita on monilla tapahtunut parina viime kuukautena. Positiivinen kehitys on ollut runsasta joidenkin ihmisten elämässä, mutta tämäkään ei tule ilman stressiä! Suuri muutos tulee usein ilman takuita. Tiedämme, mitä meidän täytyy tehdä ja tuo tekeminen on nyt vääjäämätöntä, muttemme tiedä, mikä lopputulos on – tiedämme vain, ettemme voi jäädä siihen, missä olemme. Teemme luottamushypyn ja toivomme parasta. Mistä tahansa löydämme itsemme tällä kokemusasteikolla, syyskuu tarjoaa tilaisuuden prosessoida syvemmin kaikkea, mitä on tapahtunut viime viikkoina, ja tulla kotiin omaan itseemme kaiken tämän muutoksen keskellä.
 
Skorpionissa olevan Saturnuksen ja Vaa'assa olevan pohjoissolmun välinen liitto antaa energiataustan koko syyskuun ajalle. Se kannustaa meitä myöntämään varjoitsemme aspektit, mitkä ovat ehkä aiheuttaneet huolta, ja sallimaan niiden näyttää meille, missä ja miten niiden on mukauduttava harmonisoituakseen elämänvirran kanssa tänä aikana. Varjon ongelmana on, että sallimme sen eristää meidät ja saada meidät häpeämään hiljaiseksi. Siksi tukahdutamme sen ja kiellämme ne ajatukset ja tunteet, jotka aiheuttavat meille hyvin paljon tyrmistystä. Vihaa, epätoivoa, kiukkua, kateutta, mustasukkaisuutta, torjumisen ja arvottomuuden tunteita – kaikkia näitä ja muuta – voidaan heittää piilotajuntaan, jotta päivätietoisuutemme voidaan pitää vapaana tällaisista hankalista tunteista. Prosessi näyttää siistiltä ja tehokkaalta, mutta käytännössä se ei toimi kovin hyvin. Se energia mitä käytetään yritykseen pitää kaikki piilossa – vaikkakin tiedostamatta – ei ole käytössä omaan hyvinvointiimme. Se on kuin sähkölaitteen jättämistä päälle käyttämään virtaa, kun emme tarvitse sitä. Se on kallista ja tarpeetonta. Energia on arvokasta. Sitä tarvitsee kunnioittaa!
 
Piilotajunnassa on hassuinta, että meillä kaikilla on se ja enimmäkseen sen sisältö on sama kuin kaikilla muilla. Yksityiskohdat voivat vähän vaihdella, mutta periaatteessa se on sitä tavallista viha-, himo-, kateus-, pelko ja plaa, plaa, plaa suota. Piilotamme sen, mikä meille kaikille on yhteistä, mutta jotenkin jossain matkan varrella olemme omaksuneet sen uskomuksen, että ainoastaan meillä on näitä tunteita ja meidän täytyy todellakin varmistaa, ettei kukaan saa tietää – muuten tulee kaikenlaisia vaikeuksia!! Näin estämme kollektiivisesti ketään myöntämästä ja varmistamme, ettei kukaan osoita, mitä oikeasti tapahtuu ihmispsyykessä.
 
Miksi sanon kaiken tämän? Koska syyskuu on upea kuukausi sen normalisointiin, mikä meille kaikille on yhteistä, sen hyväksymiseen ilman hössötystä tai fanfaareja, että meillä kaikilla on näitä kummallisia ja joskus hankalia taipumuksia ja se on vain osa ihmisyyttä – ei mikään kammottava poikkeus, mikä vain meillä on taakkana. Vihaa, mustasukkaisuutta, masennusta, epätoivoa, väkivaltaisia mielihaluja, himoa – mitä tahansa se onkin, mitä emme myönnä – ja voimme olla vakuuttuneita, että on tuhansia, jotka eivät myönnä samoja asioita!! Se tekee meistä ihmisen, ilmiselvästi! Meidän ei tarvitse tehdä siitä valtavaa draamaa, valittaen ja hakaten rintaamme. Pelkästään sen hyväksyminen, että kaikki tämä sotku tulee ihmisyyden kera, voi puhdistaa pois kokonaisen kuorman tuskaa ja stressiä siinä paikassa! Syyskuu voi olla kuukausi "tulla piilotajunnan kaapista" ja jos saamme sen toimimaan, tunnemme olevamme merkittävästi rennompi kaiken lopuksi!
 
Kuukauden ensimmäisen viikon jälkeen, jonka aikana voimme asettua pienidraamaiselle "näin se vain on" –alueelle, täysikuu Kaloissa (suom. huom. 9.9. klo 3.39) on yhtymässä Kheironin kanssa. Tämä on voimakkaan parantava kuu, mutta sen mukana voi tulla poikkeuksellista herkkyyttä pariksi päiväksi kummallakin puolella. Varmista aikatauluusi vapaata aikaa ja vältä stressaavia ympäristöjä ja toimintoja, jos mahdollista. Kun täysikuu valaisee Kheironin, on valtava parannusvoima "ladattavana", mutta kun parantuminen tuo meidät takaisin eheyden tilaan, aiemmin ylläpidetystä epätasapainosta voi tulla erityisen selvää joksikin aikaa. Jos näin on, voi olla hyödyllistä muistaa, että energia on pelkästään energiaa – ei hyvää eikä pahaa, vain neutraalia – joten mikä tahansa meitä vaivaakin, se voidaan muuntaa joksikin parantavaksi, jos sallimme sen. Jos kuitenkin samaistumme liian voimakkaasti tuskaan ja ahdistukseen, kiinteytämme sen ja luomme energiarakenteita, jotka ovat paljon vaikeampia muuntaa ja vaihtaa.
 
Tämä täysikuu puhuu parantumisesta, mitä tarvitaan vaikeiden tunteiden aiemman välttämisen vuoksi. Se pyrkii korjaamaan sitä epätasapainoa, minkä kieltäminen on aikaansaanut. Se pyytää meitä tuntemaan täysin sen, mitä nyt nousee – vaikka uskoisimme kuinka paljon, että sen tekeminen pakahduttaa meidät. Ei pakahduta. Ja salliessamme tunteiden kokemisen täysin ja tuomitsematta, kutsumme parannusta elämäämme ja sallimme energiakenttämme tasapainottua ja harmonisoitua uudestaan. Tämä on aikaa tarkkailla ajatuksiamme kiintymättömänä ja kieltäytyä uskomasta, mitä ne kertovat meille meistä. Me emme ole yhtä kuin ajatuksemme tai tunteemme, vaan jotain täysin pysyvämpää ja itsenäisempää, mikä on niiden alla. Olemme se läsnäolo/olemus, mikä voi tarkkailla ajatusten ja tunteiden tulevan ja menevän, elämänvoima mikä humisee lempeästi kaiken draaman, intohimon, epätoivon, ilon ja raivon alla. Tämä täysikuu kutsuu meitä samaistumaan siihen, ei ohikiitävään mielen sisältöön, ja tuntemaan itsemme jonakin täysin läsnä olevampana ja elämää sykkivämpänä. 
 
Muutama päivä täysikuun jälkeen Mars siirtyy Jousimieheen (13./14.9.) ja tarjoaa kohotusta ja positiivista energiaa antamaan voimaa matkallemme. Tämä Marsin siirtyminen tulee inspiraation ja motivaation kera. Täydenkuun parantaminen voi nyt tulla todella tunnetuksi, kun siirrymme eteenpäin lisääntyvässä määrin niiden vanhojen energioiden rasittamatta, mitkä rajoittavat meitä ja määrittelevät meidät tavalla, mikä ei enää sovi siihen, kuka olemme. Mars jää Jousimieheen lokakuun loppuun saakka, joten on tässä hyödyllinen liittolainen, joka voi auttaa meitä säilyttämään optimistisuuden alakuloisena aikana ja keskittymään tavoitteeseen, silloin kun siihen pääseminen näyttää vaivalloiselta taistelulta. 
 
Syyskuun 16. päivä tulee lisätukea Uranuksen, Kheironin ja Jupiterin liitosta, mikä jatkuu lokakuun alkuun. Tässä on ehdottomasti ilmassa vapautta, jos päätämme vaatia sen. Mutta sen on oltava valinta ja meidän on sitouduttava viemään loppuun tuo valinta, silloinkin kun menosta tulee vaikeaa! Tämä ei ole ilmaista vapautta. Tämä vapaus tulee turvallisuuden, varmuuden ja ennustettavuuden kustannuksella. Se haastaa oletuksemme ja katkaisee kahleet, joita ehkä mieluummin pidämme nyt – kiitos vaan kovasti! Mutta jos voimme sallia noiden kahleiden katkaisemisen ja luottaa siihen, että sen tekemällä voi ilmestyä jotain suurempaa elämäämme, syyskuun viimeiset kaksi viikkoa näkevät meidän tekevän pohjatyötä kahdelle lokakuun pimennykselle, joista ensimmäinen (kuunpimennys 8.10.) iskee erityisen vapauttavasti! (Lisää siitä ensi kerralla …)
 
Pluto pysähtyy 22.9. Kauriissa alkaakseen kulkea suoraan. Perääntyessään huhtikuun puolivälistä saakka se on paljastanut pimeitä ja tuskallisia paikkoja henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti. Voima-, valta-, kosto-, katkeruus- ja vihakysymykset ovat rehottaneet niiden vahvistumisen rinnalla, jotka ovat valmiita katsomaan sellaista kärsimystä silmiin ja menemään siitä läpi selkeyteen ja vapauteen. Pluton täyskäännös tässä kuussa lisää painoa varjon normalisoimisteemaan, jotta voimme kaikki myöntää sen. Ei ole tarvetta hävetä tai pelätä, jos olemme valmistautuneet myöntämään sen, työskentelemään sen kanssa tietoisesti ja tutustumaan omaan psyykeemme syvemmällä ja äärettömästi intiimimmällä tasolla. Monet meistä etsivät läheisyyttä toisten kanssa, erityisesti tuon "erityisen ihmisen" kanssa, mutta kaihdamme ensin läheisyyttä itsemme kanssa. Taivas kutsuu meitä tässä kuussa ennen kaikkea "itseläheisyyteen" – halukkuuteen luopua häpeästä ja hyväksyä kaikki, mitä olemme, ja kaikki mitä meillä on jaettavana toisten kanssa. 
 
Uusikuu Vaa'an toisessa asteessa 24.9. on merkki pimennyskauden alkamisesta, mikä jatkuu lokakuun loppuun saakka. Tämän asteen saabinen symboli merkitsee "valotaajuuden lisääntymistä, värähtelyparannusta", mikä asettaa näyttämön lokakuun pimennyksille ja antaa selkeän ja yksiselitteisen osoituksen niiden potentiaalista! On erittäin kannustavaa nähdä tämän eläinradan asteen painottuvan nyt, tämän kuukauden teemojen jälkeen. Aah, hyväksynnän voima valaistumiseen ja valaisemiseen! Tämä uusikuu tekee juuri tämän ja havainnollistaa, missä kaikki tämä haastava sisäinen työ on ollut apuna.
 
Kuukausi päättyy auringon ja Neptunuksen ollessa kvinkunssissa 26.-30.9., mikä yhdistää jumalaisen tahdon henkilökohtaisen tahtomme kanssa. Tämä yhteys ei tule ilman haasteita, koska voimme havaita karusti, missä tarkkaan ottaen olemme haluton antautumaan korkeammalle ymmärrykselle ja pidämme henkilökohtaista perspektiiviämme parempana vielä vähän pidempään! Ei huolta: voimme mennä vain niin pitkälle, kuin voimme mennä, ja jos meidän on pysyttävä siinä, missä olemme, sekin on ok. Pimennyskausi tulee aina pysähdysten ja liikkeellelähtöjen kera, ja jos tämä on pysähdys, liikkeellelähtö seuraa sitä, ennen kuin tiedämmekään! Mitä tahansa huomaamme tulevan kuun lopussa, voimme olla varma yhdestä asiasta: ajat muuttuvat ja me niiden mukana.
 
Sarah Varcas