Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Marraskuun astroa

Share |

Keskiviikko 5.11.2014 klo 15.27


MARRASKUUN ASTROENERGIARAPORTTI

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
29.10.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Muutos sisältä ulospäin

Lokakuun raporttini korosti tarvetta kärsivällisyyteen elämänhaasteiden kanssa ja valmiutta tehdä tilaa haavoittuneisuudelle - omallemme ja toisten - ilman pakkoa hypätä oikaisemaan asioita. Tämä myötätuntoinen kärsivällisyys - pitäen turvallista ja hyväksyvää tilaa tuskan kohdatessa ja ollen valmis tunnustamaan ja olemaan kääntymättä pois kärsimyksestä - oli suuri voima viime kuussa ja kaikki ponnistukset olla vaikeiden tunteiden, haastavien olosuhteiden ja omien ja toisten vaikeasti kestettävien piirteiden kanssa alkavat tuottaa tulosta marraskuussa, kun Pluto tekee Uranuksen ja Kheironin kanssa asetelman, mikä jatkuu helmikuuhun 2015. Tämä asetelma osoittaa tien haasteiden läpi. Se kutsuu meitä osallistumaan aktiivisesti niihin alueisiin, joissa kamppailemme nyt elämässämme - kärsivällisen odottamisen aika on ohi - ja tekemään sen sitoutuen koko sydämestämme elämään ne kysymykset, haasteet ja konfliktit, jotka kohtaamme. Mitä auliimpi olemme tekemään tämän, sitä enemmän tunnistamme, miten paljon järjestämme itsellemme vaikeuksia pelkästään olemalla tunnistamatta totuutta, silloin kun näemme sen - on kyse sitten totuudesta itsestämme, toisista ihmisistä tai elämän luonteesta.

Totuus on tämän kuukauden pääteema. Vaikka heräämismatkalla olevilla totuuden erottelukyky on yleistä, totuuden luonne muuttuu nyt ja on poimittavana uusia totuuksia ja perspektiivejä. Jos tunnet henkisen harjoituksesi pettävän sinut tai et ole yhtä inspiroitunut kuin ennen tai jos sinun on kohdattava toistuvia ongelmia elämässäsi ja omia aspektejasi joiden luulit lähteneen jo kauan sitten, ja ihmettelet, oletko muuttunut lainkaan, niin tässä kuussa on lupaus uusista perspektiiveistä ja tilaisuuksista astua elämänvirtaan uuden luottamuksen ja fokuksen kera. Pluto, Kheiron ja Uranus selvittävät polkua eteenpäin tukeakseen niitä, jotka päättävät kulkea sitä. Se ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja osa on ylämäkeä, mutta näiden kolmen mahtavan kumppanin kanssa meillä on suuri voima ja viisaus rinnallamme.

Tämä ei kuitenkaan merkitse, että voimme viskata kärsivällisyyden ulos ikkunasta! Tarvitsemme sitä edelleen itseämme ja toisia ihmisiä kohtaan. Ja kenties tärkeintä on kärsivällisyys sitä planeetalla tapahtuvaa tietoisuuden heräämisprosessia kohtaan, mihin jokainen meistä osallistuu joka päivän joka hetki. Saatamme löytää itsemme tässä kuussa hyvin tuttujen olosuhteiden keskeltä, kokemasta hyvin tuttuja reaktioita - mutta tällä kertaa voimme valita helposti uuden tavan toimia ja olla toistamatta vanhoja tapoja ja malleja, mitkä eivät ole vieneet meitä mihinkään nopeasti. Merkittävimpiä muutoksia tänä aikana eivät ole ne, jotka voidaan mitata fyysisesti ja aineellisesti, vaan asenteelliset ja ymmärryksessä tapahtuvat muutokset. Silloin kun voimme nähdä jonkun tutun tilanteen täysin uusin silmin ja tähän saakka piilossa olleet dynamiikat ja totuudet, olemme syvällä transformaatioprosessissa riippumatta siitä, miltä asiat näyttävät ulkoapäin. Olosuhdemuutokset ovat kakun kuorrutus, mutta sisäisillä muutoksilla on todella merkitystä - uudet havaitut totuudet, vanhat irtipäästetyt havaintotavat ja valmius seurata omaa sydäntä riippumatta siitä, miten epäharmoniassa se näyttää olevan kaikkien ympärillä olevien kanssa! Nämä ovat tulevan kuukauden korostuneita muutoksia - sisäinen uudelleenjärjestäytyminen mikä kantaa ulkoista hedelmää aikanaan (näin ollen tarvitaan kärsivällisyyttä!).

Nämä energiat jotka Pluto laukaisee kuun alussa, rakentavat marraskuun ensimmäisen viikon. Saatamme löytää itsemme siksakkaamasta - ylähäällä yhtenä hetkenä ja alhaalla seuraavana. Se on ok. Löydämme jalkamme uudesta maastosta, mikä voi ottaa aikaa. Kun Härän täysikuu 6./7.11. tulee, meillä on riskinä torjua kutsu hypätä katsomaan elämää uusin silmin, pysyä mieluummin paikallaan ja tehdä asiat vanhalla tavalla ... tietysti samalla valittaen, miten elämä ei ole reilua eikä mikään koskaan muutu! Meidän on parasta olla lankeamatta tähän ansaan!

Tulevilla viikolla on monia tilaisuuksia ottaa vastaan merkittäviä muutoksia ymmärryksessä ja kokemisessa. Olisi monumentaalista haaskausta luopua niistä pelkästään väsyneiden haavojen, vanhan tuskan ja turvalliselta näyttävän uhritietoisuuden tuttuuden vuoksi. Riippumatta siitä, miten epäreilulta elämä vaikuttaa ja miten kovasti olemme kamppailleet muuttuaksemme eikä muutosta ole tapahtunut, niin tämä kuukausi tarjoaa lukemattomia tilaisuuksia tehdä asioita eri tavalla, jos olemme valmiita ottamaan vastuun tulevaisuudestamme, silloinkin kun entinen tilanteemme näytti olevan täysin vaikutusvaltamme ulkopuolella.

Merkurius auttaa meitä 8.-11.11., kun se palaa Skorpioniin perääntymismatkaltaan Vaakaan, ylittää äskettäisen auringonpimennyksen (23./24.10.) asteluvun ja kulkee sitten siihen astelukuun, missä se alkoi perääntyä lokakuun alussa. Jos mietit, miten ottaa käyttöön lokakuussa saadut oivallukset, niin Merkurius voi hyvinkin tuoda sinulle informaatiota ja yhteyksiä, joita tarvitset sen tekemiseen. Sen lahjat voivat olla suoraviivaisia - muutama kätevä fakta - tai monimutkaisia - oivallus luonteenpiirteestäsi mitä et ole oikeastaan koskaan ennen nähnyt - mutta mitä tahansa Merkurius tuokin, kiinnitä huomiota, vaikka se näyttäisi merkityksettömältä, koska palojen loksahtaminen paikoilleen tulevina viikkoina asettaa nyt saadun informaation hyödylliseen asiayhteyteen.

Marraskuun parin ensimmäisen viikon voimallinen tausta muodostuu Marsin ja Pluton yhtymästä, mikä huipentuu 10.-12.11. Tämä pahaenteinen on yhdistelmä, millä on melko huono maine ja mikä on usein merkki aggressiivisesta ja pelottavasta käytöksestä, tarpeesta saada oma tahtonsa läpi kustannuksista piittaamatta. Meitä ei kuitenkaan velvoiteta ilmentämään tämän liiton tuhoisampaa puolta. On toinen tapa, eikä vähiten siksi, että uraniaaninen planeetta Kronos on oppositiossa näiden kahden raskaan painon kanssa - pitäen niitä silmällä ja muistuttaen niille (ja meille), että "vahvimman oikeus" on vanha tapa.

Nopeasti kehittyvän Vesimiehen ajan oikea soturi on hengen soturi, joka ilmentää raivokasta myötätuntoa kaikkea elämää kohtaan, on sydämessään eikä päässään ja tuntee aidon voiman sellaiseksi, mikä mahdollistaa totuuden nousta pintaan kuin kupla eikä tukahduta totuutta egoististen valheiden ja autoritaarisen ajattelutavan hyväksi. Mars, Pluto ja Kronos kutsuvat meitä tulemaan nyt henkisiksi sotureiksi, heiluttamaan järkähtämättömän totuuden miekkaa ja käyttämään sitä kovettuneen egon avaamisessa sellaiseksi, mihin voidaan kaataa oivalluksen ja viisauden parantavaa balsamia. Ja ennen kuin päätämme käyttää sitä johonkin toiseen, ne muistuttavat meitä tarkistamaan ensin oman egomme peilistä!

Jos olemme keskittyneet liikaa kaikkiin ympärillämme ja siihen, mitä heidän täytyy tehdä muuttuakseen, on aika katsoa itseämme ja nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Mitä välttelemme itsessämme osoittamalla sormella jotakuta toista? Pluto, Mars ja Kronos laittavat meidät nyt tilille - jokaisen meistä - ja vaativat järkähtämätöntä rehellisyyttä siinä, mitä ja kenet näemme katsoessamme peiliin. Rehellisyyttä mikä palkitaan moninkertaisesti, kun Uranus ja Pluto muodostavat seuraavan kerran tarkan neliönsä joulukuun puolivälissä.

Neptunus pysähtyy 16.11. alkaakseen kulkea eteenpäin ja Kheiron tekee saman 23.11. - kumpikin on perääntynyt viisi kuukautta. Erityisesti ne joilla on planeettoja Kaloissa, alkavat tuntea tämän hienovaraisen muutoksen tulevina viikkoina, mutta hyödymme kaikki tästä suunnanmuutoksesta. Neptunus ja Kheiron Kaloissa - kumpikin vahvoja myötätunto- ja parannusvoimia - ovat paljastaneet muutamana viime kuukautena ne paikat sisällämme, mitkä tarvitsevat lempeintä ja kärsivällisintä huolenpitoa. Prosessi on ollut tuskallinen monille, erityisesti niille joiden on täytynyt kohdata menetyksiä ja murhetta.

Menetykseen, erillisyyteen ja eristäytymiseen liittyvät avoimet haavat voivat tuntua loputtomalta pimeältä tunnelilta, minkä lopussa ei kovin paljon edes kajasta. Niillä jotka ovat olleet juuri tällaisessa tilassa tänä vuonna, valo alkaa häivähtää hyvin lempeästi polun päässä. Eikä lainkaan ennenaikaisesti! Menetyksen pirstomat elämän rikkinäiset palaset alkavat elävöityä, vaikka murhe jatkuisikin. Kukaan meistä ei ole immuuni menetykselle. Se on vääjäämätön osa elämää, mutta muutama viime kuukausi on erityisesti paljastanut sellaisten kokemusten vaikutuksen. Kun Neptunus ja Kheiron alkavat kulkea taas eteenpäin, ne johtavat jokaisen meistä kohti syvempää elämän ja rakkauden arvostamista menetyksen kohdatessa, sen kallisarvoisuuden arvostamista mitä meillä on läsnä olevassa hetkessä ja sitä iloa, mikä on saatavilla, kun voimme olla täysin kiitollinen nyt-hetken siunauksista.

Aurinko siirtyy Jousimieheen 22.11. ja heti perään seuraa uusikuu, joka herättää taas kärsivällisyysaiheen ja sen roolin tietoisuusevoluutiopolulla. Tämä kuu puhuu luontaiselle halullemme "ratkaista" elämä. Jos sitä vuosisatojen taustaa vasten, joiden aikana mieltä on palvottu ja henki on aina vain enemmän sivuutettu, emme pysty keksimään vastausta johonkin ongelmaan, meistä voi alkaa tuntua toivottomalta, tehottomalta ja epäonnistujalta. Kyky käyttää logiikka elämään ja tehdä siitä näin parempi, on ollut standardi, mitä vasten monia asioita on mitattu. Tämä standardi on nyt muuttumassa.

Kulunut logiikka ei puutu peliin nopeasti kehittyvässä astrologisessa Vesimiehen ajassa, mitä hallitsee Uranus, joka ei pystyisi ajattelemaan "laatikossa", vaikka sen henki riippuisi siitä! Meidän täytyy olla avoin nyt uusille tavoille, haasteille jotka vaativat epäloogisia ratkaisuja - toivo epätoivon kohdatessa, rakkaus aggressiivisuuden kohdatessa, viisaus tietämättömyyden kohdatessa ja mikä tärkeintä tälle uudelle kuulle, kärsivällisyyttä kun ei tiedä, mitä hemmettiä tehdä jollekin! Mikään ei hidasta etenemistä nopeammin kuin syvällisemmän ja kestävämmän ratkaisun estäminen nopeammalla ja mukavammalla ratkaisulla. Jos tämä uusikuu siis tuo meille ongelmia, joiden ratkaisemiseen sormemme syyhyvät, meidän on parasta odottaa jonkin aikaa, koska on enemmän löydettävää, ennen kuin ryhdymme toimeen, ja lisää viisautta kerättävänä, ennen kuin siirrymme seuraavaan asiaan!

Ja kerättämän pitää nyt, kun aurinko on Jousimiehessä 21./22.12 saakka ja sen toivottaa tervetulleeksi sinne Merkuriuksen ja Jupiterin neliö, mikä auttaa meitä löytämään sekä mielellä että sydämellä, miten erilainen voisi olla, jos päättäisimme itse elää siinä eri tavalla. Sillä tämä on muutoksen ydinolemus: sisältä ulospäin, mielemme ja sydämemme uudestisynnyttäminen maailman muuttamiseksi - ei toisin päin.

Marraskuun viimeisellä viikolla auringon ja Neptunuksen välinen neliö haastaa meidät taas kerran hyväksymään uusia perspektiivejä ja totuuksia. Emme voi kokea muutosta soveltamalla vanhentuneita totuuksia. Vain ajattomat totuudet voivat todella transformoida ja ennen kuin elämme niitä, olemme ikuisesti jonkun toisen ajatusten vankina siitä, millaista elämän pitäisi olla, vaikka sanommekin niitä nyt omiksemme. Edellytetään uhraamista - sen kuka luulimme olevamme, vanhojen totuuksien jotka on omaksuttu jonkun toisen elämästä ja uskomusten jotka eivät enää pidä vettä nopean evoluutiomuutoksen kohdatessa. Siis kaiken sen uhraamista, mikä on laitettu ydinitsemme päälle vahvistamaan identiteettiä ja antamaan meille substanssia sinne, missä olemme tunteneet itsemme tyhjäksi ja epätäydelliseksi. Kaiken missä olemme roikkuneet kiinni - ensin säästääksemme itsemme tyhjyydeltä, mutta lopulta se pelkästään ankkuroi meidät entiseen itseen, mikä ei ole enää energinen ja elossa.

Kuukauden saamiseksi päätökseen, neljänneskuu Oinaassa 29.11. muistuttaa meille, ettei tällä matkalla ole mitään määränpäätä riippumatta siitä, miten paljon saatamme hahmottaa sellaisen olevan. Se oli vanha tapa: tee tämä ja elät onnellisena elämäsi loppuun saakka, kera menestyksen ja kaiken mistä voisit mitenkään uneksia. Uusi tapa sanoo näin: "Et voi alkuunkaan edes kuvitella, mikä on mahdollista, joten ei kannata yrittää! Pelkästään elä läsnä hetkessä, seuraa vinkkejä ja kuuntele viisautta, mitä elämän hengitys kuiskailee joka päivä." Näin tehden tiedämme, mitä tehdä ja kuka olla ja milloin lopettaa oleminen ja tekeminen ja siirtyä taas eteenpäin. Se vapaus mikä syntyy eläessämme tällä tavalla, paljastaa, että irtipäästäminen ei ollut mikään uhraus, vaan paluu todelliseen itseemme, mikä on ollut koko ajan identiteettikuoremme alla, vahvisti pelkästään sitä, ettei mikään missä roikumme kiinni, ole todellista - vain "nyt" on aito.

Sarah Varcas