Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Miten valita oikein?

Share |

Torstai 13.2.2014 klo 17.09


Kun tutkailee omaa menneisyyttään tämän päivän valossa, voi itse kullakin nousta ajatuksia siitä, miten jokin toinen valinta olisi voinut viedä toisella tavalla omaa polkua eteenpäin. Entä jo en olisikaan eronnut silloin, olisivatko lapseni päässeet helpommalla, olisinko itse nyt taloudellisesti huoleton jne.. Monia ajatuksia, monia erilaisia valintoja meidän kaikkien elämässä. Helpompi on  tarkastella tilanteita, joihin on ns. joutunut, eli muutos ja valinnanpaikka on tullut ikään kuin ulkoapäin ja pakotettuna. Vastuu ei ole silloin niin selkeästi itsellä.
Vaikka elämän valinnat aina ovat vaatineet tietyn energian luomista, tietyn energian keräämistä omaan itseen, sen ulkoinen ilmentymismuoto on erilainen. Se, onko jokin valinta, uusi suunta sitten parempi kuin jokin toinen, on tavallisilta meikäläisiltä vaikeasti hahmotettava asia. Jos kykenisimme näkemään jokaisen tunteemme, ajatuksemme ja tekomme seuraukset, olisimme jo ihmisen tason yläpuolella. olisimme Luojia. Me pyrimme parhaaseen mahdolliseen elämään, niin itsemme kuin läheistemmekin osalta. Me kamppailemme oppiläksyjemme suorittamisessa ja yritämme kuunnella sisimpämme viestiä, kun ratkaisun ja valinnan paikka on edessä. Usein silti inhimillisesti me kuuntelemme kuitenkin tunteitamme ja teemme valinnat sen mukaisesti, vain huomataksemme, että sama oppiläksy, josta yritimme eroon, onkin kaikkien mutkien kautta jälleen edessämme.
Oikeasti, me emme voi kuin yrittää parhaamme ja valita niin oikein kuin kykenemme. Vielä ihan emme ole Jumalia.. Jokainen valinta ja jokainen oivallus kuitenkin vie meitä siihen suuntaan. Niin, että joskus hahmotamme kokonaisuuden ja valintamme seuraamukset. Hyvää harjoitusta siihen on menneen tarkastelu, ymmärrys ja irtipäästäminen. 

Tässä aikoinaan minua niin sävähdyttänyt pätkä, joka kertoo aiheesta mahtavasti:   God is a DJ 

  http://www.youtube.com/watch?v=K942zo_QTkI