Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietäjän tarinoita

Heinäkuun astroa

Share |

Maanantai 30.6.2014 klo 23.56


HEINÄKUUN ASTROENERGIARAPORTTI

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
29.6.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Menetetyn ajan hyvittäminen

Kesäkuusta elokuuhun 2014 kosmos tukee voimakkaasti kaipausta suurempaan aitouteen, erityisesti heinäkuussa. Monet ovat tietoisia nykyään nopeasti kasvavasta levottomuudesta sekä sen rinnalla halusta elää tyydyttävämpää elämää. Tarve tulla esiin jokapäiväisten rutiinien ja kyseenalaistamattomien oletusten massatietoisuudesta on kasvanut eksponentiaalisesti muutamana viime kuukautena ja meillä on nyt tilaisuus löytää vastaus joihinkin avainkysymyksiimme. Lisääntyvä tyytymättömyys vallitsevaan tilaan työntää meidät löytöretkelle ja nämä kolme kuukautta antavat meille kartan tiemme löytämiseksi aidompaan ja energisempään elämään.

Emme kuitenkaan puhu "valmiista vastauksista" unelmiimme. Sen sijaan voimme saada näkemystä siitä, heijastavatko nuo unelmat uskollisesti totuutta siitä, kuka olemme. Jos eivät, ne voivat heijastaa pelkästään naiivia kaipausta johonkin maagiseen ratkaisuun, kun tosiasiassa elämämme vaatii perustavanlaatuista muutosta eikä vain satunnaista rukkausta siltä täältä! Nyt on tehtävä työtä eikä heilutella taikasauvaa, mutta jos todella haluamme muutosta, meillä on nyt tilaisuus saada se, erityisesti heinäkuussa jolloin viisi planeettaa vaihtaa merkkiä (Merkurius, Jupiter, Venus, aurinko ja Mars) ja yksi niistä kahdesti (Merkurius). Näin monen muutoksen näkeminen yhdessä kuussa kertoo meille, että energiat ympärillämme haluavat meidänkin muuttuvan. Näin tekemällä emme ui vastavirtaan, vaan kuljemme sen mukana. Ja kun tässä kuussa korostuvat Ravussa ja Leijonassa olevat planeetat, meitä kannustetaan katsomaan, ketkä muodostavat todellisen perheemme - ovat he sitten verisukulaisia, kumppaneita, ystäviä, työtovereita tai henkisiä seuralaisia - ja miten sovimme tuohon yksilöperheeseen oman ainutlaatuisen lisäarvomme kanssa.

Kuukausi alkaa Merkuriuksen pysähtyessä 1.7. kulkeakseen taas eteenpäin, mikä voi tulla helpotuksena, jos edelliset kolme viikkoa ovat olleet melko koettelevia! Toisaalta kaikki esteet joita olemme kohdanneet tuona aikana, osoittavat pelkästään meille, mihin meidän täytyy nyt keskittää huomiomme, missä tasoittaa ryppyjämme ja selvittää väärinymmärryksiä. Jos olemme käyttäneet kuluneet kolme viikkoa hyvin ja tutkineet kohtaamamme turhautumisen syvempää merkitystä, tuloksena on suurempi selkeys siirryttäessä eteenpäin, mikä ei ole koskaan huono asia! Jos olemme sallineet itsemme eksyä turhautumiseen yhdistymättä sen viestiin, meillä saattaa olla sotkua selvitettävänä, mutta se ei ole maailmanloppu ja 6.7. mennessä meidän pitäisi pystyä näkemään tiemme eteenpäin selkeämmin, jos on tarvetta.

Täysikuu Kauriissa 12.7. muistuttaa meille, että uteliaisuus on hyödyllinen tila vaalittavaksi muutosaikana: uteliaisuus itsestämme, elämästämme ja ihmisistä ympärillämme. Voi olla liian helppoa sivuuttaa joku "ei minun tyyppinäni" pysähtymättä katsomaan ensivaikutelmien tai äkkituomitsemisen yli. Tämä kuu puhuu avoimuuden tarpeesta erilaisuudelle, vaikka määrittelemmekin selvemmin henkilökohtaisen totuutemme. Meidän ei tarvitse torjua niitä, jotka eivät jaa tietämme enää, silloin kun meidän on otettava avosylin vastaan ne, jotka jakavat. Ihmisperheen monimutkaisuus tietoisessa evoluutioprosessissa vaatii polariteettien, paradoksien ja erilaisuuden hyväksymistä, sillä ilman hyväksyntää voimme aivan liian helposti jakautua vastapuolille heittämään lokaa toisiimme ilman hyödyllistä tulosta. Ja ihmisten sydämessä on jo aivan liikaa loan heittämistä!

Kun ilmestymme täysikuun toiselle puolelle, näemme 16.-18.7. Marsin ylittävän Vaa'an 15.4. kuunpimennysasteen, mikä merkitsee tilaisuutta käynnistää ne muutokset, jotka päätimme silloin, ja toteuttaa ne. Puhuin silloin muodon muuttamisesta, ennen kuin muutoksesta tulee vääjäämätöntä, sen sijaan että pakotetaan sopeutumaan epätoivoisena tekona, kun on roikuttu kiinni vanhassa aivan liian pitkään. Jos onnistuimme tekemään ensin mainitun, tässä kuussa nähdään tuloksia sitoutumisestamme pysyä elämän vaatimusten tasalla. Jos kuitenkin vitkastelimme tai seisoimme tiukasti paikallamme ja kieltäydyimme muuttumasta, niin vaikka edessä olevassa polussa voi olla ylä- ja alamäkensä, tämä aika tarjoaa tilaisuuden päästä lähemmäs ja tehdä niitä muutoksia, joita tiesimme silloin tarpeelliseksi tehdä.

20. ja 21.7. (GMT) Saturnus pysähtyy alkaakseen kulkea eteenpäin ja Uranus perääntyä päivän päässä toisistaan, mikä merkitsee alkua vaiheelle, missä ulkoiset rajoitukset ja vaatimukset voivat laukaista sisäisiä muutoksia, kun alamme tunnistaa, että todellinen vapaus on erillään olosuhteista eikä niiden tulosta. Kaikki haluavat unelmiensa elämän, mutta todellisuus jää usein joka päivä kauas siitä! Viisaat ovat kautta historian muistuttaneet meille, että todellinen vapaus löytyy sisältämme, riippumatta ulkoisista olosuhteistamme ja tulevina kuukausina meillä on tilaisuus löytää, mitä se oikeasti merkitsee.

Mutta miten sovitamme tämän totuuden siihen tosiasiaan, että monet tilanteet tuntuvat myrkyllisiltä ja raskailta ja tiedämme, että meidän on poistuttava niistä voidaksemme kukoistaa? Tämä henkisen polun keskeinen haaste esittäytyy nyt syvällistä tutkimista varten ja taivas palauttaa sen monta kertaa tulevina kuukausina. Saturnuksen ja Uranuksen suunnanmuutos tässä kohtaan merkitsee pelkästään alkua syvälliselle sisäiselle muutokselle, mikä on meidän kaikkien ulottuvilla, jos olemme valmis kysymään riittävän syvältä ja sallimaan jyrkimpien tunne-, uskomus- ja käyttäytymisaspektiemme päästä itsen ja henkisen kysymisen läpitunkevaan valoon.

Kun aurinko siirtyy Ravusta Leijonaan 22.7. (GMT), loppukuukausi täyttyy yhteistyöenergiasta, terveen yksilöilmaisun rinnalla. Meille muistutetaan, että nämä eivät ole vastakkaisia tiloja, vaan ihmisluonteen täydentäviä puolia. Mitä paremmin osaamme määritellä, kuka ja mitä olemme, sitä tehokkaammin osaamme tehdä yhteistyötä ja tuoda kollektiiviin parhaat ja tyydyttävimmät roolimme, joihin sovellumme parhaiten. Tämä ei vaadi vääränlaista vaatimattomuutta eikä ylipullistunutta ylpeyttä, vaan oman ydinitsemme ja sen hiljaista tuntemista, mitä meillä on tarjottavana suuremmaksi hyväksi.

Leijonan uusikuu yhtymässä Jupiteriin 26./27.7. muistuttaa meille, että eläminen koko komeudessamme on välttämättömyys, jos tarkoituksemme on toteuttaa tämän ihmissyntymän potentiaali. Mutta sen tekeminen vaatii uutteruutta ja viisautta varmistaa, että elämme intohimoisesti, mikä tasapainotetaan erottelukyvyllä, ja itsevarmasti mikä tasapainotetaan ihmiskunnalla. Emme ole koskaan liian vanha oppimaan, liian täydellinen tekemään virhettä tai liian erityislaatuinen osaksi joukkoa. Emmekä ole niin väärässä, ettemme voi koskaan olla oikeassa, sellainen luuseri jolla ei ole toivoa tai niin kaukana todellisesta polustamme, ettemme löydä koskaan tietämme kotiin. Elämä muuttuu jatkuvasti, kuten mekin. Jokainen hetki on uusi riippumatta siitä, miten vanhalta ja tunkkaiselta se saattaa tuntua, ja jokaisen uuden hetken myötä voimme päättää, miten olla, miten siirtyä eteenpäin ja mitkä osat entisestä - jos mitkään - otamme mukaamme.

Kun heinäkuu lähestyy loppuaan, meillä on tilaisuus pohtia, miten suuri osa sisäisistä kokemuksistamme on sattumanvaraisilta näyttävien elämäntapahtumien armoilla ja miten suureen osaan voidaan helpommin vaikuttaa omien henkisten käytäntöjemme ja kyselyjemme hedelmillä. Henkinen polku mitä seurataan pelkästään sen aineellisten palkkioiden vuoksi, ei ole lainkaan polku, silloin kun elämä puuttuu tilanteeseen ja nousee esiin odottamattomia asioita. Mutta sellainen joka ruokkii viisautta, näkemystä ja rauhaa vastoinkäymisten kohdatessa, luo oletusarvoisesti tyydyttävämmän ja aidomman elämän, sillä rauhallinen sydän näkee mahdollisuudet läsnä olevassa hetkessä ja selkeä mieli tietää, miten ne toteutetaan.

Nauti siis heinäkuusta, sillä se tarjoaa monia tilaisuuksia, joiden kautta voi syntyä syvempi ja rauhallisempi elämänkokemus.